Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY SLANÉ | PLNĚNÉ TAŠTIČKY.

INGREDIENCE:1 balení lístkového těsta, 1 vejce na potření.NÁPLŇ: 100g mražené kukuřice, 50g pórku, 50g čerstvé červené papriky, 2 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve připravíme náplň prohřátím všech surovin v kastrolku. Vyválíme si za mírného podsypání moukou kostku těsta, rádýlkem vytvoříme čtverec, okraje potřeme rozmíchaným vajíčkem pomocí peroutky. Doprostřed čtverců rozdělíme náplň a protilehlé okraje přitiskneme. Vzniklé trojúhelníky na plechu ještě potřeme vejcem a hlavně vkládáme do co nejvíc ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | HOLANDSKÝ GRATINOVANÝ KOTLET.

INGREDIENCE: 600g vepřové kotlety, 200g holandského kmínového tvrdého sýra, 200 g šunky v celku, 500g rajčat, 50g oleje, 500g brambor, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Pečeni nakrájíme na kotlety, které nakrojíme od kosti a potom nakrojíme i jejich okraje. Maso se tak dobře propeče a nekroutí se. Na předehřátou pánev vlijeme olej a kotlety po obou stranách opečeme. Mírně je osolíme a na povrch dáme malé špalíčky sýra, které se na horkém mase rozpustí. Maso přeložíme do zapékací misky. Do pánve vložíme na ..

NÁPOJE KOKTEJLY | VITAMÍNOVÁ BOMBA.

INGREDIENCE: 2cl mrkvové šťávy, 2cl pomerančové šťávy, 2cl tonika na dolití.POSTUP PŘÍPRAVY: Okraj sklenice potřeme mrkvovou šťávou namočíme v krystalovém cukru a necháme zchladit. Postupně vléváme všechny nápoje a zdobíme závěsem z pomerančové kůry nebo podle možností střapcem čerstvého rybízu. ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | VEPŘENKY.

INGREDIENCE: 400g mletého vepřového masa, 4 lžíce strouhanky, 1 cibule, hořčice, 4 lžíce oleje, 1 lžička mleté papriky, mletý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vymícháme se strouhankou namočenou asi v 1dl vody, ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Vlhkou rukou vytvarujeme kuličky(nesmí být popraskané), lehce je splácneme a vkládáme do horké oleje nebo sádla. Opečeme do zlatova, ozdobíme hořčicí a cibulí a podáváme s pečivem teplé nebo studené. ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÉ NUDLIČKY S CUKETOU AKEDLUBNY.

INGREDIENCE: 50g rostlinného oleje, 400g cuket, 200g kedluben, 600g vepřové kýty, sůl, 1 lžíce Solamylu, 100g oleje, 5 stružků česneku, 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce octa, 3 lžíce dezertního vína, 1dl vývaru, špetka cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku krátce osmažíme na silnější hranolky nakrájenou cuketu a kedlubny. Napůl měkké je vyjmeme do misky. Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky,trochu osolíme, obalíme v Solamylu a na horkém oleji za stálého míchání orestujeme. Přebytečnou část oleje slijeme ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | PEČENÉ VEPŘOVÉ MASO (JAKUBUTA GOHAN).

INGREDIENCE: 300g vepřové kýty, olej, OMÁČKA: 1/3 hrnečku sójové omáčky, 2 lžíce bílého vína, 2 nadrobno nakrájené cibule, 1 lžička zázvoru. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso svážeme nití do úhledného válečku a necháme v připravené omáčce tři hodiny marinovat. Pečeme na oleji asi 30 minut v předem vyhřáté troubě a průběžně podléváme marinádou. Upečené maso nakrájíme na tenké plátky, které klademe na rýži a zdobíme čerstvou zeleninou. ..

BRAMBORY | BAVORSKÉ BRAMBORY.

INGREDIENCE: 1kg brambor syrových a oloupaných, 60g másla, 60g strouhanky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: brambory nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě asi 7 minut. Brambory scedíme, přendáme do pekáče s rozpuštěnou částí másla, opepříme a dáme péci do vyhřáté trouby. Když začnou zespodu červenat, posypeme je na másle osmaženou strouhankou, dobře promícháme aby se brambory obalili strouhankou a ještě chvilku pečeme. ..

OMÁČKY | MÁTOVÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE: 2 lžíce nastrouhaného kokosu, 2 lžíce mléka, kelímek jogurtu, sůl, 1 cibule, 4 lžíce máty peprné.POSTUP PŘÍPRAVY: Kokos namočíme do mléka. Jogurt promícháme se solí a vmícháme do něj nadrobno nasekanou cibuli a rozsekanou čerstvou mátu, nebo najemno rozemnutou mátu sušenou. Nakonec vmícháme kokos a vše promícháme a necháme v chladu přikryté odpočinout. Podáváme vychlazené s hovězím nebo skopovým masem. ..

SPECIALITY VNITŘNOSTI | ČERKESKÝ ŠAŠLIK.

INGREDIENCE 75g drůbežích jater 75g telecích nebo vepřových jater 2 rajčata 75g žampiónů 50g slaniny POSTUP PŘÍPRAVY: Játra nakrájená na kostky, žampióny v celku, slaninu v tenkých proužcích, rajčata nakrájená na větší čtvrtky, navlékáme na špíz. Opepříme, lehce potřeme olejem a krátce po obou stranách grilujeme ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | ZAPEČENÁ REVEŇ S DROBENKOU.

INGREDIENCE: 300g reveně, 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce cukru, špetka skořice, tuk na vymazání formy, šťáva z půlky citrónu.POSTUP PŘÍPRAVY: Reveň očistíme, oloupeme a nakrájíme asi na 2 cm velké kousky. Pro přípravu drobenky rozpustíme na mírném ohni máslo nebo tuk, sejmeme z ohně a necháme trochu vychladnout. Do misky dáme 3 lžíce mouky, 2 lžíce cukru a špetku skořice. Promícháme a po troškách přidáváme vychladlé rozpuštěné máslo, které špičkami prstů lehce ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz