Recepty na xkuchtik.cz

OMÁČKY | GARIBALDI OMÁČKA.

INGREDIENCE: 200 g majolky, 2 Ižíce hořčice, citrónová št áva z jednoho citrónu, 1lžička sardelové pasty, 2 Ižíce kečupu, pepř, sůl, popř. cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Majolku promícháme s hořčicí, sardelovou pastou a kečupem. Vmícháme citrónovou šťávu, pepř, sůl a podle potřeby trochu vody. Podle zvyklosti a chuti můžeme do omáčky vmíchat ještě lžičku cukru. ..

OMÁČKY | RAJČATOVÁ STUDENÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE: 1 malý rajčatový protlak, 2 lžíce jogurtu, lžička cukru, olej, 1 lžička hořčice, citrónová kůra, POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčatový protlak promícháme s jogurtem a lžící oleje. Potom vmícháme hořčici, citrónovou kůru a cukr. Podle potřeby ředíme nepatrně vodou. ..

OMÁČKY | SMETANOVÁ KŘENOVÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE: 100 g žemle (chlebíčkové veky), 3 lžíce mléka, 2 lžíce cukru, 54 g křenu, 200 ml smetany, 1 lžíce octa, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Střídu z chlebíčkové veky nebo ze žemle nadrobno rozmělníme a zalijeme oslazeným mlékem. Do rozmáčené vmícháme nastrouhaný křen,osolíme a po částech vmícháme smetanu (šlehačku). Nakonec okořeníme pepřem a octem. ..

MOUČNÍKY SLANÉ | CIBULOVÁ PIZZA.

INGREDIENCE: Těsto: 250 g polohrubé mouky, 200 g rostlinného tuku (hera, juno apod.), sůl, mouka na vál.Náplň: 300 g rajčat, 2 Ižíce oleje, sůl, 1 Ižička cukru, 400 g cibule, 1 Ižíce octa, 1 lžíce cukru, petrželka, pažitka, libeček, estragon, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, tuku, soli a vlažné vody vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout. Potom ho rozválíme a urovnáme do dortové nebo koláčové formy, dno propícháme vidličkou a urovnáme na něj připravenou cibulovou náplň, kterou ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Nelepkavá rýže

Vždy sypká a bílá dušená rýže Rýže se nikdy nerozvaří a bude vždy zaručeně bílá, jestliže do vroucí vody přidáme několik lžiček studeného mléka anebo lžíci citrónové šťávy. ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | DEBRECÍNSKÉ VEPŘOVÉ KOTLETY.

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, 1 cibule, 40 g sádla, 40 g slaniny, 100 g uzené klobásy, 80 g rajčat, 1 zelená paprika . POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové kotlety po obvodu a u kostí nařízneme, naklepeme a osolíme. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, vložíme kotlety a po obou stranách je pomalu dusíme: V jiné nádobě rozškvaříme slaninu pokrájenou na kostičky, přidáme klobásu pokrájenou na kolečka, oloupaná a pokrájená rajčata, papriku pokrájenou na nudličky, vše osolíme a přidáme ke kotletám ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | VEPŘOVÉ KOTLETY NA ČESNEKU.

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, 60 g sádla, 3 stroužky česneku. Kotlety na okrajích a u kostí nařízneme, naklepeme a osolíme. V horkům sádle je prudce opečeme po obou stranách dočervena, potřeme je drceným česnekem a na mírném ohni je podusíme ještě 2 minuty. Podáváme polité vlastní šťávou, s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. ..

OMÁČKY | JÁTROVÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE: 300 g jater, 1/2 cibule, 30 g sádla nebo másla, kmín, pepř, sůl, 30 g hladké mouky POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku osmažíme cibuli, přidáme na kousky nakrájená játra (nejlépe telecí, ale jde i z vepřových). Prudce osmahneme, trochu podlijeme a asi 15 minut dusíme. Zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme trochou vody a povaříme. Játra, cibulku a část omáčky vyjmeme, rozmixujeme a vložíme zpět do zbytku omáčky. Ochutíme kořením a soli. Hustá masitá omáčka se hodí jak na houskový knedlík či jem ..

OMÁČKY | OMÁČKA NA SVÍČKOVOU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso na svíčkovou dusíme podle běžného receptu na kořenové zelenině, cibuli a slanině. Když je maso měkké, omáčku zaprášíme hladkou moukou a chvíli podusíme. Pak přendáme vychladlou omáčku i se zeleninou do mixéru a tak dlouho ji zpracováváme, až je zcela jemná. Nakonec přilijeme do mixéru kyselou smetanu, podle chuti přidáme sůl a citrónovou šťávu a krátkým promixováním dokonale promísíme. Poté již jen prohřejeme, nevaříme. ..

OMÁČKY | KŘENOVÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE: 1/4 l mléka, 30g mouky, 10g másla, 20g křenu; lze zahustit 1 žloutkem.POSTUP PŘÍPRAVY: V části mléka rozmixujeme mouku, případně i žloutek. Přelijeme do zbývajícího vařícího mléka a necháme 5 minut povařit na mírném ohni. Hotovou omáčku osolíme, přidáme nastrouhaný křen a oříšek čerstvého másla. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz