INGREDIENCE: 4 vepřová kotlety, sůl, mletý pepř, 80 sádla, 2 cibule, mletá sladká paprika, 2 zelené papriky, 1 rajče, (nebo 4 lžíce leča), 500g hlávkového zelí, 500g brambor, 1dl bílého vína, kmín, majoránka, saturejka, špetka hořčičných semínek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové kotlety na okrajích a u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a postupné opečeme v kotlíku na rozehřátém sádle. Maso z kotlíku vyjmeme, ve zbylém tuku usmažíme dozlatova drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme ji paprikou, ..
INGREDIENCE: 100 g majolky, 1 kelímek bílého jogurtu, šťáva z jednoho pomeranče, 1 Ižička cukru, 1 Ižíce nastrouhaného křenu. POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouhaný , křen promícháme s pomerančovou šťávou nebo nadrobno rozsekaný oloupaným pomerančem, osladíme a vmícháme do majolky a nakonec vmícháme jogurt.Po důkladném promíchání podáváme. ..
INGRDIENCE: 100 g majolky, 2 vrchovaté Ižíce hořčice, 1 lžička cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Hořčici promícháme s majolkou a cukrem. Chceme-li mít omáčku pikantnější, můžeme přidat ještě worcesterskou omáčku a pepř. ..
TĚSTO: 60dkg polohr. Mouky, 30dkg moučkového cukru 10dkg másla, 10dkg medu, 3 vejce, prášek do perníku, kakao. Zadělat na těsto, rozdělit na tři díly a upéct tři pláty.NÁDIVKA: 20dkg cukru, 0,5 l mléka, 2 smetanové pudinky, 3 žloutky, 20dkg másla, vanilkový cukr, trochu rumu. Uvaříme pudink a mícháme ho do vychlazení aby se neudělal škraloup, dále vše spojíme a namažeme na pláty.POLEVA : 0,5 l sklenice vody, 15dkg cukru, 15dkg margarínu, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu. Vodu svaříme na nit s cukrem, ..
INGREDIENCE: 600g vepřové kýty, 1 lžíce červeného vína, rozemleté divoké koření zázvoru, sul, olej na opékání. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na hranolky (sousta), osolíme, promícháme s rozemletým divokým kořením ,(nové koření, pepř, tymián ) a zázvorem a necháme v chladu proležet.Červené víno promícháme s olejem , upravíme do středu stolu na hořák a maso opékáme. Hotové namáčíme do citrónové, rajčatové nebo pepřové omáčky.Podáváme s kousky černého chleba. ..
INGREDIENCE: 600 g vepřových jater, 4 plátky slaniny, 2 lžíce rostlinného oleje, pepř, sůl, cibule, lžička hladké mouky POSTUP PŘÍPRAVY:Játra nejprve důkladně omyjeme studenou vodou, odstraníme všechny blány a nakrájíme na silnější plátky. Ty pak mírně naklepeme a podle chuti opepříme. Na pánvi si rozpálíme rostlinný olej a na něm po obou stranách opečeme plátky jater. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a okraje zhruba do půlky nařízneme. Jednotlivé plátky pak stočíme do hřebínků, které taktéž ..
INGREDIENCE: l/2 balíčku špaget, 300 g masa (kuřecí nebo vepřové), 300 g zeleniny (mrkev, pórek - podle možností), 3 stroužky česneku, 3 lžíce oleje : Omáčka: 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíce polévkového koření Vitana (maggi), 1 lžíce sójové omáčky pepř, citrónová šťáva; l/2 lžičky kečupu; 1/2 lžičky cukru, l/2 lžičky glutasolu POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety uvaříme do poloměkka a rychle propláchneme studenou vodou. Maso nakrájíme na malé kostky, zeleninu šikmo na nudličky. Česnek nakrájíme na ..
INGREDIENCE: 1/2 balíčku špaget, maso (kuřecí či vepřové), ze (pórek, cibule, červené papriky, zelí, 2 lžíce oleje Omáčka: kostka masoxu, sůl, pepř, glutasol, 1 lžíce solamylu POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety připravíme jako v předpise 1 . Z kostky masoxu připravíme silný vývar, do kterého vložíme nakrájené maso a zeleninu. Osolíme, opepříme, přidáme glutasol, a když se směs vaří, přidáme lžíci solamylu rozmíchaného ve lžíci studené vody. Necháme zhoustnout a vypneme. Na pánvi rozehřejeme olej a dáme ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 6 celých vajec šleháme hodně dlouho ve šlehači. Pak přidáme 7 lžic cukru(ne vrchovaté) a ještě chvíli šleháme. Nakonec už jenom vmícháme 6 lžic kakaa.Vymažeme a vysypeme alobal, dáme ho na plech a na něj nalijeme těsto. Pečeme v dobře vyhřáté troubě(ne na dlouho jenom aby těsto ztuhlo-začne vonět). Pak překlopíme na mokrou utěrku, sundáme alobal, potřeme šlehačkou a svineme. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené ostravské klobásy necháme vychladnout a pak je podélně nakrojíme. Vymažeme hořčicí,posypeme pepřem a do otvoru nakonec vložíme dlouhou bulharskou papriku. Spojíme párátkem. Vrstvy utopenců prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí. Zalijeme vychladlou zálivkou z octa, soli, pepře, bobkového listu a nového koření. Dáme aspoň na týden odležet do chladu. Toto je nejlepší bašta po velkém flámu. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA