Recepty na xkuchtik.cz

VEPŘOVÉ KRKOVICE | VEPŘO-KNEDLO-ZELO.

INGREDIENCE: Na pečení -800g vepřové pečeně s kostí, kmín, sůl, 25g hladké mouky.Na ZELÍ -500g kysaného zelí i s lakem, kmín, sůl, 60g sádla, 1 cibule, cukr, 1 lžička hl. mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou pečeni očistíme, osekáme kosti, maso osolíme a pokmínujeme. Do pekáče dáme kosti a na ně maso. Dáme do rozpálené trouby a pečeme za stálého podlévání a přelévání.Měkkou pečeni vyjmeme, výpek ještě trochu osmáhneme, zaprášíme moukou, orestujeme dozlatova a zalijeme vodou. Dobře provaříme a hotovou ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | BRAMBOROVÉ ŠIŠKY SE STROUHANKOU.

INGREDIENCE: 1,5kg brambor, 2 vejce, 250g krupice, 300g hrubé mouky, sůl, 250g strouhanky, 200g moučkového cukru, 200g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: brambory očistíme, dáme do lehce osolené vody a uvaříme. Slijeme, oloupeme a necháme dobře vychladnout. Potom brambory nastrouháme, podle chuti osolíme, přidáme vejce, hrubou mouku i krupici a vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme šišky, které zavaříme v trochu osolené vodě. Na teflonové pánvi nasucho osmáhneme strouhanku. Uvařené šišky vyjmeme, necháme n ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | TCHANG-CCHU-LI-TING (vepřové v omáčce)

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve začneme s omáčkou: rozkrájíme na drobno 1 cibuli a 2 stroužky česneku, které dáme zpěnit do rozpáleného oleje. Pak přidáme 4 lžíce polévkového koření, zaprášíme 1/2 lžičkou zázvoru, přidáme 4 kávové lžičky worcesteru, malou sběračku čirou polévky nebo horké vody, tutéž sběračku octa a 100g cukru. Vše smícháme, přidáme špetku muškátového oříšku, necháme povařit a pak zahustíme maizenou. Tak jsme získali omáčku, která musí mít sladkokyselou příchuť, můžeme tedy přistoupit ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÉ MASO PO DEBRECÍNSKU.

INGREDIENCE: 600g vepřové kýty nebo plece, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 60g sádla, 2 cibule, mletá sladká paprika, kmín, 100g rajčat, 100g zelených paprik(nebo 150g sterilovaného leča), vývar, 700g brambor,40g slaniny, 150g debrecínské klobásy nebo spišské klobásy. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky, potřeme je solí a pepřem a poprášíme moukou. Opečeme je po obou stranách na sádle na pánvi a položíme do kastrolu. Ve zbylém sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme papri ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | VEPŘOVÉ KOTLETY V PIKANTNÍ BYLINKOVÉ OMÁČCE.

INGREDIENCE: 1 cibule, 1 svazek smíšených bylinek, 2 lahůdkové okurky, 100g hořčičných okurek, sůl, 4 vepřové kotlety a cca 200g, 2 lžíce oleje, cukr, 30g másla nebo tuku, 1 lžíce hořčice, trochu octa, 1 lžíce kaparů, 1/5 l slabého vývaru, 2 lžíce majolky. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli, bylinky, okurky jemně nasekáme. Kotlety osušíme, osolíme a opepříme.Polovinu másla nebo tuku rozpustíme v oleji a kotlety nejdříve při silném plameni po obou stranách do hněda opečeme, potom při snížené teplotě ještě ..

NÁPOJE | BEZINKOVÉ VÍNO.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na 2 litry bezinek (otrhaných kuliček nalijeme 4 l vody, přidáme 3 zrnka pepře, 5 kuliček nového koření, 3 hřebíčky a vaříme půl hodiny. Odvar přecedíme přes plátno, přidáme 2kg cukru a znovu vaříme 10 minut. Potom dáme roztok zchladnout, do vlažného rozdrobíme 50g kvasnic, zamícháme a necháme 24 hodiny stát. Druhý den roztok promícháme a opět necháme 24 hodiny kvasit. Poté scedíme do 5 l sklenice, povážeme celofánem a necháme v teple do vánoc, potom jej stočíme do litrových lah ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | JELENÍ HŘBET.

INGREDIENCE: 1 kg jeleního hřbetu, 15dkg slaniny, sůl, pepř, 10 bobulí jalovce, 1/8 l smetany, 5dkg másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřinu naklepeme, odblaníme a velmi hustě protáhneme slaninou, kterou obalíme v soli, pepři a mletém zázvoru, a to střídavě ze dvou stran. Do pekáče na dno vložíme plátky slaniny, na ně zvěřinu a pečeme na nich tak dlouho, až slanina zažloutne. Pak podlijeme hřbet nakyslou smetanou, obložíme kousky čerstvého másla, osolíme a pečeme dále. Občas podlijeme vodou. Když zvěřina ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | MUFLONÍ KARBANÁTKY.

INGREDIENCE: 1/2kg mufloní zvěřiny, 1/2kg vepřového masa, 1 rohlík, 1dl vína, špetka tymiánu, 1 bobkový list, 10dkg slaniny, 5dkg másla, 2 vejce, 1 cibule, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřinu a vepřové maso umeleme, přidáme rohlík namočený ve víně, špetku tymiánu, bobkový list, na čtverečky pokrájenou slaninu, vejce, strouhanou cibuli a vše rozmícháme; ze směsi uděláme karbanátky a na tuku je opečeme, zalijeme ještě málo vodou a v troubě doděláme. Příloha brambory, kompot. ..

TĚSTOVINY | NUNLOVÉ SMAŽENKY.

INGREDIENCE: 30dkg širokých nudlí, 10dkg tvrdého sýra,10dkg hl. mouky, 20dkg strouhanky, 2 vejce, 1 dcl mléka, olej, sůl, petrželka. POSUP PŘÍPRAVY: Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme a promícháme se strouhaným sýrem a drobně nakrájenou petrželkou. Urovnáme stejnoměrně ve slabé vrstvě do pekáče a zatížíme prkénkem.Po vychladnutí vychladnutí nakrájíme z nudlí obdélníčky, které obalujeme v trojobalu. Smažíme v oleji po obou stranách. Podáváme se zeleninovým salátem nebo s plátky dušeného hov ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | TATRANSKÉ KOTLETY.

INGREDIENCE: 4 libovější kotlety, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky šunky (šun.salám), sterilované lečo v oleji (bez uzeniny), 100g strouhaného tvrdého sýra, 150g sladké smetany, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a opepříme. Na každou porci položíme plátek anglické slaniny, plátek šunky a lžíci sterilovaného leča. Takto připravené kotlety urovnáme na pekáč, posypeme strouhaným sýrem, zalijeme smetanou a v dobře vyhřáté troubě pečeme. PŘÍLOHA: br ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz