INGREDIENCE: 4 roštěnky, 100g žampiónů, 4 vejce, 4 plátky tvrdého sýra, 1 cibule, 1 lžíce másla,4 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 l sladké smetany, šťáva z jednoho citrónu, vývar ( i z masoxu )mletý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Žampióny nakrájíme na plátky a podusíme na másle, přidáme rozšlehaná osolená vejce a necháme ztuhnout. Plátky roštěnek rozklepeme do tenka, opepříme, na každý položíme plátek sýra a na něj navršíme porci houbové míchanice. Zavineme a upevníme kovovými jehlami.Na ro ..
INGREDIENCE: 600g vepřového masa (4 plátky nebo kotlety),1 cibule, rostlinný olej na smažení, 100g tvrdého sýra, 50g anglické slaniny, 50g gothajského salámu, 4 vejce, 1 majolka, sůl, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové plátky nebo kotlety naklepeme, na několika místech nařízneme a z obou stran osolíme a lehce posypeme pepřem. Ve větší pánvi rozehřejeme rostlinný olej. Pak do pánve vložíme ochucené vepřové plátky a opečeme je z obou stran. Potom pánev odstavíme z plotny, maso vložíme do pekáče ..
INGREDIENCE: Pro 1 osobu: 150g vepřové pečeně, 15g oleje, 10g másla, 10g šunky, 10g kapie, 1/3 vejce, 15g nakládaných žampionů, 50g 33% smetany, 1 cl bílého vína, mletý pepř a sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V kotletě z vepřové pečeně nařízneme kapsu, kterou naplníme touto směsí: Na tuku podusíme na nudličky nakrájenou šunku a na kostičky nakrájené kapie. Do podušené šunky a kapie vlijeme rozkvedlané osolené vejce a necháme za stálého míchání srazit. Potom naplníme připravenou kotletu a kapsu upevníme pár ..
INGREDIENCE: 300g vepřové plece, 300g vepřových jater, 200g uzené slaniny, 100g cibule, 1 lžička mleté papriky, 2 lžíce tekuté smetany, mletý pepř, nové koření, kmín, šalvěj, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Pečené maso dvakrát umeleme na jemném mlýnku spolu s játry. Potom umeleme slaninu,necháme ji rozpustit a opečeme na ní dozlatova jemně nakrájenou cibuli. Vsypeme lžičku koření, papriku a sůl a přelijeme smetanou. Ihned spojíme s mletým masem a játry, promícháme a ochutnáme-musí být pikantní, vařením ..
INGREDIENCE: 300g vepřové plece, 300g vepřových jater, 200g uzené slaniny, 100g cibule, 1 lžička mleté papriky, 2 lžíce tekuté smetany, mletý pepř, nové koření, kmín, šalvěj, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Pečené maso dvakrát umeleme na jemném mlýnku spolu s játry. Potom umeleme slaninu,necháme ji rozpustit a opečeme na ní dozlatova jemně nakrájenou cibuli. Vsypeme lžičku koření, papriku a sůl a přelijeme smetanou. Ihned spojíme s mletým masem a játry, promícháme a ochutnáme-musí být pikantní, vařením ..
INGEDIENCE: Zvěřina z 1 vydry nebo nutrie, 1/4 l vinného octa, koření, 5 zrn pepře, 5 zrn nového koření , 3 hřebíčky,špetka tymiánu, 3 bobkové listy, 5 bobulek jalovce, kousek zázvoru, 1/4 l kyselé smetany, 10 dkg másla, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřinu (myslivecky jádro) vydry nebo nutrie Naložíme do studeného octového nálevu, který připravíme takto: Vinný ocet povaříme s 1/2 l vody s cibulí, trochu pepře, novým koření, tymiánem,bobkovým listem, hřebíčkem a zázvorem. Zvěřinu posypeme Roztlučeným ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 2 stonky máty, 1/2 velké limety, 3 kostky hnědého cukru, 6cl rumu, 6cl sody a ledovu tříšť smícháme a naléváme do vysokých sklenic ozdobíme mátou. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 2cl ginu, 2cl sherry brandy, 4cl červeného vína, 2cl limetového džusu, 8cl vody a rolka skořice, zamícháme a dáme do sklenic a přidáme skořici. ..
INGEDIENCE: 2cl citrónového sirupu, 2cl citrónové šťávy, 1,5dl ananasového džusu, ovocná karambola, kostky ledu.POSTUP PŘÍPRAVY: Do vysoké sklenice dáme do 3/4 objemu kostky ledu. Nalijeme nejdřív sirup, potom šťávu a pomalu na led doléváme džus, podle potřeby doléváme sodovou vodu. ..
INGREDIENCE: 2kg černých bezinek, 650g pískového cukru, 1 dl rumu, šťáva ze tří citrónu, 1g citr.kyseliny.PŘÍPRAVY: bezinky pokapeme šťávou z citrónu. Podusíme a prolisujeme. Znovu zahřejeme, přidáme cukr, kyselinu a povaříme. Plníme do čistých vypařených lahví. Nalijeme trochu rumu a uzavřeme. Obrátíme dnem vzhůru k vychladnutí. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA