INGREDIENCE: 1 kg kuřecího masa z prsou (nebo vykostěné kuře), 300 g šunky, 1 lžíce máčených hrozinek, 2 lžíce oloupaných a pokrájených mandlí, 2 lžíce sušených čínských nebo jiných hub, 1 vejce nebo 2 bílky, olej, škrobová moučka. Marináda: 1 lžíce vína, 5 lžic sójové omáčky, lžička octa nebo citrónové šťávy, pokrájená větší cibule, sůl, 2 lžíce medu. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na řízky velikosti menší dlaně a rozklepeme. Do připravené marinády v misce naložíme řízky na ..
INGREDIENCE: 300 g hladké mouky, 110 g másla, 20 g kvasnic, 2 vejce, mléko, 20 g moučkového cukru, citrónovou kůru, ¼ l máku. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo a cukr utřeme s jedním vejcem a jedním žloutkem a troškou citrónové kůry. Pak přidáme kvasnice vykynuté ve 4 lžících mléka oslazeného kostkou cukru. Dále přimícháme nahřátou mouku, špetku soli a menší hrnek vlahého mléka, aby bylo těsto vláčné. Dobře je vypracujeme a necháme asi půl hodiny kynout. Mezitím umeleme mák, při ..
IGREDIENCE: 300g bílých fazolí, 1 bobkový list, 2 zrnka pepře, sůl, olej. Omáčka: 50g vepřového bůčku nebo tučného vepřového masa, 1 lžíce oleje, 2 cibule, kousek mrkve a celeru, 250g mletého hovězího masa, vývar, 1 dl vína, 4 lžíce rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, špetka muškátového květu, 2 lžíce smetany (nebo lžíce másla),petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole propláchneme studenou vodou, zalijeme vodou a necháme nabobtnat asi 6 hodin. Pak je scedíme, zalijeme další vodou, přidáme koření ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 60 g slaniny se rozkrájí a nechá vyškvařit, pak se přidá 80 g tvrdé housky, na kostečky krájené, a osmaží. Do ¼ l hrnku se dá celé vejce, dolije mlékem, rozkvedlá, polije se tím osmažená houska a nechá nejméně ½ hodinu odstát. Poté se přidá asi 50 g pokrájeného vařeného uzeného masa, 200 g hrubé mouky, osolí se, dobře zamíchá, těsto se dá do ubrousku a vaří asi 40 minut. Podává se se zelím a osmaženou cibulkou. ..
INGREDIENCE: 500 g vepřové kýty, 3 lžíce oleje, 1 lžička Solamylu, sůl, špetka cukru, majoránka, 6 stroužků česneku, 1 lžička polévkového koření, 80 g oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kýtu zbavenou tuku nakrájíme na medailónky a potřeme prolisovaným česnekem. Zbylý česnek rozkrájíme na plátky, smícháme s olejem, vejcem, cukrem, Solamylem a kořením. Touto směsí otřeme připravené maso a necháme asi 2 hodiny v chladnu rozležet. Potom opékáme v rozpáleném oleji a podáváme s chlebem nebo s vařen ..
INGREDIENCE: 1/2 balíčku lístkového těsta, 1/4 l vody, špetka soli, 100 g tuku Hera, 150 g polohrubé nebo hrubé mouky, 4 vejce. Krém: 1/2 l mléka, 3 lžíce cukru, l balíček vanilkového cukru, 2 lžíce polohrubé mouky (nebo l vanilkový pudink), 5 vajec, karamel. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci svaříme vodu, osolíme ji, přidáme tuk, necháme ho rozpustit a za stálého míchání vsypeme všechnu mouku najednou. Stále mícháme na velmi mírném plameni, až se těsto přestane chytat vařečky i hrnku. Pak ještě chví ..
INGREDIENCE: Nudlové těsto: 500g hrubé mouky, sůl, 1 vejce, asi 2 dl vody. Náplň: 60g sádla, 200g uzené šunky nebo zbytky uzeného masa, 1 dl mléka, 2 vejce, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál prosejeme mouku, přidáme trochu soli, vejce a podle potřeby vodu. Vypracujeme tuhé těsto, které tence vyválíme, pokrájíme na pruhy široké asi 10 cm a poskládáme vedle sebe. Potom je rozkrájíme na pruhy široké 2 cm a ještě šikmo překrájíme na kostky. Takto nakrájené těsto - flíčky, uvaříme ve vroucí vodě, vyndám ..
INGREDIENCE: l celer, citrónová šťáva, sůl, pepř, majonéza. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný celer nastrouháme nahrubo, zakapeme citrónovou šťávou, osolíme a promícháme s majonézou. Dochutíme pepřem. ..
INGREDIENCE: 2 banány, 2 vejce, dětská krupička (nebo hl. mouka), smetana ke šlehání, jahody, marmeláda. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce vyšleháme, přidáme rozmixované banány, promícháme a přidáme krupičku nebo hl. mouku tak, aby bylo těsto mírně tekuté jak na palačinky. Usmažíme menší palačinky a zdobíme je šlehačkou a jahodami, nebo je jen pomažeme nějakou pikantní marmeládou, nebo si je dozdobíme podle chuti a fantazie. ..
INGREDIENCE: 3 šálky mouky (šálek 250 ml), 1 šálek vlažné vody, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky cukru, 3 lžíce řepkový olej nebo olivový olej, 5 g čerstvého droždí. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku vsypeme do misky. Droždí rozpuštěného v 1 šálku vlažné vody, přidáme cukr, sůl a olej. Vlijme do otvoru v mouce a uhněteme těsto. Trochu na začátku bude lepkavé, ale nepodsypávat moukou. Těsto můžeme zpracovat i v robotu. Necháme na teplém místě vykynout. Těsto kyne velmi rychle, takže třeba předem připravit vše ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA