Recepty na xkuchtik.cz

LÉČIVÉ ROSTLINY | PAMPELIŠKOVÝ MED III

INGREDIENCE: 250 květů pampelišek, 1 pomeranč, 1 citrón, 1 lžička kyseliny citrónové, 1 l vody, 120dkg pískového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Květy řádně opereme. Dáme je do nádoby a zalijeme vodou. Přidáme kyselinu a pokrájené ovoce. Máčíme 24 hodin. Nejdříve necháme v širokém kastrolu odpařit na polovinu. Postupně aby se nepřerušil var, vmícháme cukr vaříme do zhoustnutí.Horké daváme do sklenic a otočíme dnem dovrchu. ..

NÁPOJE ŠŤÁVY | CITRÓNOVÁ ŠTÁVA S VODOU:

Osvěží ráno nalačno váš organismus a vyčistí žaludeční šťávy. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | ČÍNSKÉ VEPŘOVÉ JAZYKY.

INGREDIENCE: 400g vepřových jazyků vaříme do poloměkka. Vyjmeme oloupeme a očistíme. NÁLEV: 3 lžíce sojové omáčky, 1dcl bílého vína, lžička cukru, lžička soli, celý bílý pepř, hvězdička badyánu, celá malá cibule, 2 celé stroužky česneku. POSTUP PŘÍPRVY: Toto vše vaříme s oloupanými jazyky do měkka. Potom jazyky vyndáme a nakrájíme na tenoučké plátky. Vývar z jazyků scedíme (můžeme přidat trochu vývaru z masoxu), zahustíme máčeným škrobem (aby se to táhlo). Nakonec do omáčky dáme nakrájené jazyky ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | (POTÁPKA)- ROHÁČ.

INGREDIENCE: 1 roháč, sůl, mořidlo, 10dkg slaniny, 1/2 l kyselé smetany, 2x5dkg másla,1 dkg hladké mouky, lžička kaparů, špetka tlučeného pepře. (MOŘIDLO):SVAŘÍME 2 díly vody, 1 díl octa, koření(5 zrn pepře, 5 zrn nového koření,3-4 bobkové listy, špetku tymiánu: sůl nedáváme!) a kořenovou zeleninu ( na kolečka nakrájenou mrkev, celer, petržel a cibuli). POSTUP PŘÍPRAVY: Pták se oškube, opálí, vykuchá a dá se do mořidla na 2-3 dny.Po vyjmutí z mořidla se zvěřina protáhne slaninou obalenou v so ..

ZELENINA | Zelenina v pánvi

INGREDIENCE 500 g brambor, 4 lžíce másla, 150 g celeru, 200 g cukety, 1 cibule, špetka pepře, špetka soli, 500 g hovězí roštěné, 2 lžíce hořčičného semínka, 6 rajčat, 150 g kysané smetany, lžíce plnotučné hořčice, lžička solamylu, petrželka POSTUP PŘÍPRAVY Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce tuku a opékáme je cca 10 minut. Mezitím okrájíme a opereme celer a nasekáme ho na kostičky. Očištěnou cuketu rozkrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nak ..

ZVĚŘINA SRNČÍ | SRNČÍ KÝTA NA VÍNĚ.

INGREDIENCE: 600 g srnčí kýty s kostí, 100 g rostlinného tuku, 75 g celeru, mrkve, petržele, 50 g rajčat, 15 g brusinek (kompot), 50 g citrónu, 50 g cibule, 25 g hladké mouky, trochu cukru, soli, divoké koření (pepř nové koření, bobkový list tymián, 2,5 cl octa 8 %, 2,5 cl červeného vina, 25 g slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěnou kýtu odblaníme. vpereme, protkneme slaninou a osolíme. Na celé dávce tuku s trochou cukru osmahneme očištěnou, na kolečka nakrájenou zeleninu a cibuli do hněda (cuk ..

ZVĚŘINA SRNČÍ | SRNČÍ KÝTA NA SMETANĚ.

INGREDIENCE: 600 g srnčí kýty s kostí, 25 g slaniny, 75 g rostlinného tuku, 2 dl mléka, 5 cl smetany, 75 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 50 g cibule, 50 g citrónu, 50 g hladké mouky, 2,5 cl octa 8 %, sůl, divoké koření (bobkový list, celý pepř, tymián. celé nové koření), trochu hořčice, 2,5 cl bílého vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěnou srnčí kýtu odblaníme, vypereme, protkneme slaninou, osolíme a necháme odležet. V poloviční dávce tuku osmahneme do růžova na kolečka krájenou očištěnou ..

ZVĚŘINA DANČÍ | GULAŠ Z DANČÍHO MASA.

INGREDIENCE: 1 kg dančí plece s kosti, 75 g rostlinného tuku, 100 g cibule, česnek, 75 g rajčat, 50 g hladké mouky, sůl, trochu majoránky, papriky a pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli na drobno nakrájíme a osmažíme na celé dávce tuku do zlatova, zamícháme mletou papriku, zalijeme trochou vařící vody, přidáme očištěné na stejnoměrné kostky nasekané maso, pepř, majoránku, sul, krájená rajčata, třený česnek, zamícháme a dusíme přikryté pokličkou. Když Je maso napolo dušené, necháme šťávu vys ..

ZVĚŘINA ZAJÍC | ZAJÍC NA SLANINĚ.

INGREDIENCE: 1 kg zaječí kýty a hřbetu 50 g slaniny 50 g tuku, 100 g cibule, trochu hladké mouky, sůl, cely pepř, nové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaječí kýtu a hřbet odblaníme, dobře vypereme a protkneme poloviční dávkou slaniny. Druhou polovinu slaniny nakrájíme na drobné kostičky, přidáme tuk, drobně krájenou cibuli, nové koření, celý pepř a osmažíme do červena. Pak zalijeme trochou vařící vody, vložíme osoleného zajíce a dusíme pod pokličkou do měkka. Při dušení maso otáčíme, přeléváme vlast ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | VÝVAR Z KUŘETE S DOMACÍMI NUDLEMI.

INGREDIENCE: 200 g kuřete, 25 g mrkve, 25 g celeru (kořen), 25 g petržele, 20 g kapusty, 20 g cibule, sůl, celý pepř, 1,5 l vody, pažitka. Domácí nudle 10 porcí: 1 vejce, 150 g hrubé moukyPOSTUP PŘÍPRAVY: Vyprané kuřecí maso s kostí zalijeme studenou vodou, přidáme pepř, sůl a necháme zvolna vařit. Když je maso skoro měkké, přidáme očištěnou a vypranou zeleninu, cibuli a zvolna vaříme do měkka. Vařený vývar přecedíme, přidáme předem uvařené domácí nudle, nakrájené kuřecí maso a jemně nakrájenou ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz