Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ZELENINOVÁ POLÉVKA S PRAŽENOU KRUPICÍ.

INGREDIENCE: 50g másla, 25 g celeru (kořen), 15 g petržele (kořen), 50 g mrkve, 25 g hladké mouky, 75 g krupice, sůl, petrželová nať.POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a uvaříme ve slané vodě do měkka. Krupici s hladkou moukou opražíme nasucho, pak zalijeme vývarem ze zeleniny, osolíme a zvolna vaříme. Do hotové polévky dáme vařenou zeleninu, přidáme drobně nakrájenou zelenou petrželku a čerstvé máslo. ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | PEČENÉ JEHNĚ.

INGREDIENCE: 750 g jehněčí kýty, 25 g slaniny, 25 g másla, 50 g rostlinného tuku, hladká mouka, sů1. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vypereme, nasolíme a položíme horní částí do přiměřeně velkého pekáčku, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, tuk, podlijeme trochou vařící vody a necháme v troubě péci do červena. Při pečení občas maso obrátíme a podléváme vypečenou šťávou. Pečené maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, trochu slijeme, zbytek v pekáčku zaprášíme hladkou moukou, osmahneme do červena a zalij ..

MASO TELECÍ | KLUBOVNÍ TELECÍ ŘÍZEK.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na každý řízek naklademe plátek šunky, 3 kousky chřestu, plátek tvrdého sýra a kousek másla. Pak je přeložíme, a aby náplň udržely, okraje silně naklepeme. Obalíme je v trojobalu a vysmažíme na oleji. podáváme s bramborovou kaší. ..

MASO TELECÍ | KARLOVARSKÝ TELECÍ STEAK.

POSTUP PŘÍPRAVY: Z telecí kýty (ořechu) ukrojíme silnější pláty, slabě je naklepeme, osolíme, zavineme a jejich kulatou formu upevníme špejlemi. Opečeme je kolem dokola na másle. Do husté cibulové omáčky zamícháme vařené široké nudle, nakrájené udušené žampióny a nudličky šunky. Steaky položíme na teplé talíře, přelijeme je vlastní šťávou a obložíme touto směsí. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | PÓRKOVA POLÉVKA S VEJCEM.

INGREDIENCE: 1,5 1 vývaru z kostí a zeleniny, 50g rostlinného tuku, 1 vejce, 50g pórku, 75g hladké mouky, mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vývar z kostí a zeleniny přecedíme, přisolíme, přidáme vypraný, drobně nakrájený pórek a povaříme. Polévku zahustíme světlou jíškou připravenou z tuku a mouky, dobře rozšleháme, aby nezůstaly hrudky, přidáme pepř a zvolna vaříme až se ztratí chyť po syrové mouce. Nakonec vlijeme slabým praménkem rozšlehané vejce za stálého míchání necháme srazit. Před podáván ..

MASO TELECÍ | TELECÍ PEČENĚ PODLE „MAGDALÉNY RETTIGOVÉ“

INGREDIENCE: 1000g telecí kýty či plecka, 50g slaniny, 10g másla, 1 malá cibule, 1/8 l bílého vína, 10g másla, 10g hladké mouky, 10g cukru, 1/2 pomeranče nebo 1 citrón, bujón, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso zbavíme kostí, naklepáme, osolíme, zavineme a prošpikujeme. Opečeme je prudce na másle, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a nejprve je dusíme bez tekutiny, teprve později přiléváme silný hovězí vývar. Hotové maso vyjmeme, dáme do teplé trouby a připravíme si z másla a mouky světlou jíšku, kte ..

MASO TELECÍ | TELECÍ ZÁVITKY II.

INGREDIENCE: 500g telecí kýty, 50g másla, 1/8 I kyselé smetany. Nádivka: 50g nakrájené vařené šunky, 50g strouhaného parmazánu, 100g slaniny, 1 žloutek. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepeme, osolíme a naneseme na ně nádivku. Tu si připravíme tak, že šunku a sýr promícháme se žloutkem. Na nádivku položíme plátky slaniny, řízky zavineme, převážeme a necháme je dusit do světle hněda v másle. Pak podlijeme kyselou smetanou a omáčku necháme ještě krátce povařit. ..

MASO TELECÍ | LÁZEŇSKÝ TELECÍ ŘÍZEK.

POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepané a osolené řízky vysoko potřeme umletým telecím masem, promíchaným se žampióny. Potom je stočíme, převážeme a dusíme na másle ve vlastní šťávě pod poklicí. Obložíme dušenými fazolovými lusky a vařeným, máslem omaštěným chřestem. ..

MASO TELECÍ | PRAŽSKÝ TELECÍ ŘÍZEK.

INGREDIENCE: 4 telecí řízky (každý 150g), 100g másla, trochu hladké mouky, bujónu, 100g vařené šunky, 100g zeleného hrášku z konzervy, 2 vejce, 1 lžíce másla, sůl, hlávkový salát, 1 citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky otřeme vlhkým plátnem, odblaníme a nařízneme několikrát na okrajích. Naklepáme je, osolíme a pomoučíme. Opečeme na másle po obou stranách 3 - 4 minuty, vyjmeme a vložíme do velmi teplé nádoby. Šťávu rozředíme bujónem a přelijeme ji přes maso. Již předtím rozpustíme na pánvičce máslo, ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz