INGREDIENCE: 1000g telecí kýty, 50g slaniny, 40g másla, kapary, 50g celeru, 1 cibule, hřebíček, 1 sardelka, 1 lžíce másla, trochu strouhanky,2 lžíce smetany, trochu mouky, 1/4 l smetany, opět trochu mouky a 1/8 l bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí maso z kýty odblaníme a osolíme. Na pekáč dáme kostičky slaniny, kousek másla, kapary, plátky celeru, cibuli, hřebíček a vše krátce osmažíme. Teprve potom přidáme maso, podlijeme je vodou a pečeme slabou hodinku. Mezitím je občas potíráme sardelovým ..
INGREDIENCE: 400g telecí kýty, 30g oleje, 30g másla, 1/8 kyselé smetany, brusinkový kompot, 30g hladké mouky, 50g jader vlašských ořechů, mletý černý pepř, bobkový list, sůl, 1 citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Do telecí kýty nařízneme otvory, do kterých zasuneme polovičky vlašských ořechů. Maso posolíme a opečeme po obou stranách. Potom je okořeníme, přidáme máslo, nastrouhanou citrónovou kůru, přikryjeme a dusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme hovězím vývarem a povaříme. Po proc ..
INGREDIENCE: 500g telecího hrudí, 60g másla, trochu cibule a mouky. Nádivka: 30g másla, 2 žloutky, 100g syrového telecího masa, 50g šunky, 50g mortadely, 50g makarónů, 10g parmazánu, mletý pepř, sníh ze dvou bílků, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Hrudí zbavíme kostí, opereme, uděláme do něho kapsu a osolíme je zevně i navrchu. Nyní připravíme nádivku: do utřeného másla se solí a žloutky zamícháme sekané syrové telecí maso, vařenou šunku, mortadelu, uvařenou těstovinu, strouhaný parmazán, se ..
INGREDIENCE: 4 telecí řízky (každý 150g), 200g chřestu, 100g šunky, 100 g ementálu, 60g másla, trochu bílého vína, koňak. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky opečeme na másle, vložíme do ohnivzdorné nádoby, vytřené máslem, posolíme je a podlijeme vínem. Na každý řízek položíme plátek šunky, hlavičku chřestu, plátek ementálu, kousek másla a upečeme. Nakonec flambujeme koňakem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji s máslem opečeme na dlouhé nudle nakrájené telecí maso z kýty, přidáme drobně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem, kečupem, promícháme s uvařenými širokými nudlemi, se strouhaným parmazánem a dáme do máslem vymazané ohnivzdorné nádoby. Posypeme ještě strouhankou a v troubě upečeme. ..
INGREDENCE: 4 telecí řízky (každý 150g), 1 vejce, trochu mouky, 50g plísňového sýra, 1 vejce, 20g mouky, 20g strouhanky, 1 citrón. Omáčka: 50 g nastrouhaného plísňového sýra, 50 g másla, mletý pepř strouhaný muškátový oříšek, 10g mouky, 2 dl sladké smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepáme, posolíme a pomoučíme. Do našlehaného bílku přidáme utřený plísňový sýr. Tuto směs naneseme na obě strany řízků, které potom obalíme v trojobalu a usmažíme. Mezitím si připravíme omáčku. Nastrouhaný sýr, más ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky slabě naklepáme a osolené namočíme v pivním těstíčku z 1/4 l světlého piva, 3 vajec a hladké mouky. Osmažíme je na oleji po obou stranách do červena. V přírodní šťávě z pečeně podusíme oloupaná, na kostičky nakrájená rajská jablíčka s rozřezanou šunkou. Touto šťávou řízky na talíři podlijeme. ..
INGREDIENCE: 500g telecí kýty, 50g másla, 10g mouky, 1 lžíce madeiry, zelená petrželka. Nádivka: zbytek telecí a vepřové pečeně, mletý pepř, pažitka, zelená petrželka, trochu mouky, 1 lžička madeiry. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepeme, osolíme a naneseme na ně nasekanou a ochucenou nádivku. Zavineme je, převážeme, opečeme na másle, podlijeme hovězím vývarem a pod poklicí dusíme. Do vody zakvedláme mouku, spojíme ji se šťávou, povaříme a ochutíme madeirou a petrželkou. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí maso z kýty nakrájíme na slabé nudle, osolené opečeme na oleji s máslem, přidáme na drobno nasekanou cibuli, plátky žampiónů a na kousky rozkrájené humry. Podušené flambujeme koňakem, zalijeme sladkou smetanou, přidáme trochu bílého vína a dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. ..
INGREDIENCE: 1000g telecího, nejlépe z ořechu, 50g slaniny, 2 - 3 malé cibule, zelená petrželka, několik zrnek pepře, 1 citrón, trochu oleje, 50g másla, 50g šunky, 30g slaniny, 50g zeleniny, několik zrnek pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso odblaníme, naklepáme, prošpikujeme slaninou, vložíme do porcelánové nádoby s plátky cibule, zelenou petrželkou, celým pepřem a solí. Pokapeme je citrónovou šťávou, olejem a marinujeme je celý den, přičemž je obracíme. Teprve potom je dusíme na plátcích slaniny, šun ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA