POSTUP PŘÍPRAVY: Na rožeň napícháme střídavě na kousky nakrájenou telecí kýtu, slaninu, telecí játra a silnější kolečka banánu. Osolené a opepřené opečeme na oleji s máslem po obou stranách. ..
INGREDIENCE: 600g telecího, 60g slaniny, 1 cibule, 1 dl bílého vína, mletý pepř, zrnka jalovce, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí. prošpikujeme slaninou, posolíme, opečeme do růžova a vyndáme. V pánvi upražíme cibuli do zlatova, zalijeme vínem vložíme do ní opět maso, ke kterému přidáme mletý pepř a jalovec. Dusíme asi 1/2 hodiny, přičemž nezapomeneme na podlévání. ..
INGREDIENCE: 500g telecí kýty, 50g másla trocha mouky, citrónová šťáva. Nádivka: 60 g žampiónů, ,1 lžíce nasekané cibule a petrželky, 30g másla, mletý pepř, 1 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepáme a osolíme. Žampióny cibuli a petrželku opražíme na másle a po vychladnutí je promícháme s vejcem, osolíme a opepříme. Tuto směs naneseme na řízky, které zavineme, převážeme a necháme pomalu dusit na másle. Je-li maso měkké, poprášíme omáčku moukou, necháme ještě jednou krátce povařit a ochutíme citr ..
INGREDIENCE: 500g telecí kýry, 50 g másla, několik lžic hovězího vývaru, 2 lžíce bílého vína citrónová šťáva. Nádivka: 3 sardelky, 50 g slaniny, 1 středně velká cibule, citrónová kůra. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepáme a osolíme. Pro nádivku všechno jemně nasekáme, smícháme a přidáme citrónovou šťávu. Naneseme ji na maso, které zavineme, ovážeme a podusíme na másle. Později podlijeme trochou hovězího vývaru. Do omáčky potom přidáme bílé víno a dochutíme citrónovou šťávou. ..
INGREDIENCE: 1000g šunky v celku, strouhaná žemlová kůrka, 50g tuku, 30g mouky, 1 cibule, pár zrnek pepře a nového koření, 1 bobkový list, 1/4 l hovězího vývaru, sklenka madeirského či jiného dezertního vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou šunku vaříme do m8kka, zbavíme kůže a dáme na pekáč. Na pánvičce si připravíme světlou jíšku, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, koření, hovězí vývar a vše dobře povaříme. Nakonec přilijeme madeirské, omáčkou polijeme šunku, posypeme ji ještě strouhanou žemlovou k ..
INGREDIENCE: 1000g šunky v celku, strouhaná žemlová kůrka, 50g tuku, 30g mouky, 1 cibule, pár zrnek pepře a nového koření, 1 bobkový list, 1/4 l hovězího vývaru, sklenka madeirského či jiného dezertního vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou šunku vaříme do m8kka, zbavíme kůže a dáme na pekáč. Na pánvičce si připravíme světlou jíšku, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, koření, hovězí vývar a vše dobře povaříme. Nakonec přilijeme madeirské, omáčkou polijeme šunku, posypeme ji ještě strouhanou žemlovou k ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Žebírka slabě naklepáme, osolíme a opečeme na oleji po obou stranách do červena. Maso vyjmeme, na pánev přidáme máslo, pokrájená husí či kuřecí játra, kostičky ananasu a jablka, ochutíme pepřem a solí, podusíme a přelijeme přes maso. Nakonec všechno pokropíme maraskinem nebo curacaem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí a vepřovou svíčkovou nakrájíme na kostky a střídavě napícháme na jehlu se slaninou, hříbky a cibulí, vše v plátcích. Osolené a opepřené opečeme na oleji, do kterého přidáme několik na hrubo rozdrcených zrnek jalovce. Jako přílohu podáváme černý chléb. ..
INGREDIENCE: 4 vepřové řízky, 1 lžíce másla, 50g libové vařené šunky, 2 lžíce zeleného hrášku z konzervy, hladká mouka, strouhanka, 3 vejce, tuk na smažení, 1 citrón, 4 rajská jablíčka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové řízky odblaníme, siln8 naklepáme a osolíme. Ve větším díle másla opečeme kostičky šunky, přidáme hrášek, vejce, která necháme na směsi srazit. Náplň naneseme na řízky, které potom v prostředku přeložíme a propíchneme párátky. Plněné řízky obalíme v trojobalu, usmažíme, pokapeme zbytkem m ..
INGREDIENCE: 600g vepřového z kýty, 2 vejce, 2 dl mléka, 40g sýru Moravský bochník, 50g hladké mouky, olej, rajská jablíčka, 1 citrón, pažitka, 30g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kýty nakrájíme napříč 8 řízků, které slabě naklepeme a osolíme. Z vajec, mléka, strouhaného sýra, mouky a soli připravíme těsto, ve kterém řízky obalíme a usmažíme na oleji do zlatova. Ozdobíme je čtvrtkami upečených rajských jablíček a plátky citrónu, obalenými v rozsekané pažitce. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA