Recepty na xkuchtik.cz

MASO TELECÍ | LÁZEŇSKÉ TELECÍ NA JEHLE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na rožeň napícháme střídavě na kousky nakrájenou telecí kýtu, slaninu, telecí játra a silnější kolečka banánu. Osolené a opepřené opečeme na oleji s máslem po obou stranách. ..

MASO TELECÍ | TELECÍ NA DIVOKO.

INGREDIENCE: 600g telecího, 60g slaniny, 1 cibule, 1 dl bílého vína, mletý pepř, zrnka jalovce, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí. prošpikujeme slaninou, posolíme, opečeme do růžova a vyndáme. V pánvi upražíme cibuli do zlatova, zalijeme vínem vložíme do ní opět maso, ke kterému přidáme mletý pepř a jalovec. Dusíme asi 1/2 hodiny, přičemž nezapomeneme na podlévání. ..

MASO TELECÍ | TELECÍ ZÁVITKY III.

INGREDIENCE: 500g telecí kýty, 50g másla trocha mouky, citrónová šťáva. Nádivka: 60 g žampiónů, ,1 lžíce nasekané cibule a petrželky, 30g másla, mletý pepř, 1 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepáme a osolíme. Žampióny cibuli a petrželku opražíme na másle a po vychladnutí je promícháme s vejcem, osolíme a opepříme. Tuto směs naneseme na řízky, které zavineme, převážeme a necháme pomalu dusit na másle. Je-li maso měkké, poprášíme omáčku moukou, necháme ještě jednou krátce povařit a ochutíme citr ..

MASO TELECÍ | TELECÍ ZÁVITKY IV.

INGREDIENCE: 500g telecí kýry, 50 g másla, několik lžic hovězího vývaru, 2 lžíce bílého vína citrónová šťáva. Nádivka: 3 sardelky, 50 g slaniny, 1 středně velká cibule, citrónová kůra. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepáme a osolíme. Pro nádivku všechno jemně nasekáme, smícháme a přidáme citrónovou šťávu. Naneseme ji na maso, které zavineme, ovážeme a podusíme na másle. Později podlijeme trochou hovězího vývaru. Do omáčky potom přidáme bílé víno a dochutíme citrónovou šťávou. ..

MASO UZENÉ | ŠUNKA NA MADEIRSKÉM pro 6 - 8 osob.

INGREDIENCE: 1000g šunky v celku, strouhaná žemlová kůrka, 50g tuku, 30g mouky, 1 cibule, pár zrnek pepře a nového koření, 1 bobkový list, 1/4 l hovězího vývaru, sklenka madeirského či jiného dezertního vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou šunku vaříme do m8kka, zbavíme kůže a dáme na pekáč. Na pánvičce si připravíme světlou jíšku, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, koření, hovězí vývar a vše dobře povaříme. Nakonec přilijeme madeirské, omáčkou polijeme šunku, posypeme ji ještě strouhanou žemlovou k ..

MASO UZENÉ | ŠUNKA NA MADEIRSKÉM pro 6 - 8 osob.

INGREDIENCE: 1000g šunky v celku, strouhaná žemlová kůrka, 50g tuku, 30g mouky, 1 cibule, pár zrnek pepře a nového koření, 1 bobkový list, 1/4 l hovězího vývaru, sklenka madeirského či jiného dezertního vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou šunku vaříme do m8kka, zbavíme kůže a dáme na pekáč. Na pánvičce si připravíme světlou jíšku, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, koření, hovězí vývar a vše dobře povaříme. Nakonec přilijeme madeirské, omáčkou polijeme šunku, posypeme ji ještě strouhanou žemlovou k ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO „EVA“

POSTUP PŘÍPRAVY: Žebírka slabě naklepáme, osolíme a opečeme na oleji po obou stranách do červena. Maso vyjmeme, na pánev přidáme máslo, pokrájená husí či kuřecí játra, kostičky ananasu a jablka, ochutíme pepřem a solí, podusíme a přelijeme přes maso. Nakonec všechno pokropíme maraskinem nebo curacaem. ..

MASO VEPŘOVÉ | ŠUMAVSKÉ MASO NA JEHLE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí a vepřovou svíčkovou nakrájíme na kostky a střídavě napícháme na jehlu se slaninou, hříbky a cibulí, vše v plátcích. Osolené a opepřené opečeme na oleji, do kterého přidáme několik na hrubo rozdrcených zrnek jalovce. Jako přílohu podáváme černý chléb. ..

MASO VEPŘOVÉ | BRNĚNSKÝ PLNĚNÝ ŘÍZEK.

INGREDIENCE: 4 vepřové řízky, 1 lžíce másla, 50g libové vařené šunky, 2 lžíce zeleného hrášku z konzervy, hladká mouka, strouhanka, 3 vejce, tuk na smažení, 1 citrón, 4 rajská jablíčka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové řízky odblaníme, siln8 naklepáme a osolíme. Ve větším díle másla opečeme kostičky šunky, přidáme hrášek, vejce, která necháme na směsi srazit. Náplň naneseme na řízky, které potom v prostředku přeložíme a propíchneme párátky. Plněné řízky obalíme v trojobalu, usmažíme, pokapeme zbytkem m ..

VEPŘOVÉ KÝTA | MORAVSKÝ ŘÍZEK.

INGREDIENCE: 600g vepřového z kýty, 2 vejce, 2 dl mléka, 40g sýru Moravský bochník, 50g hladké mouky, olej, rajská jablíčka, 1 citrón, pažitka, 30g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kýty nakrájíme napříč 8 řízků, které slabě naklepeme a osolíme. Z vajec, mléka, strouhaného sýra, mouky a soli připravíme těsto, ve kterém řízky obalíme a usmažíme na oleji do zlatova. Ozdobíme je čtvrtkami upečených rajských jablíček a plátky citrónu, obalenými v rozsekané pažitce. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz