Recepty na xkuchtik.cz

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÝ ŘÍZEK SE SÝREM.

INGREDIENCE: 600g vepřového z kýty, 2 stroužky česneku, 1 vejce, trochu strouhaného muškátového oříšku, sladké papriky, mouky, 2 lžíce strouhaného sýra, olej, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: 8 řízků silně naklepeme a potřeme česnekem utřeným se solí. Nyní smícháme mouku s trochou papriky a maso poprášíme. Vejce rozkvedláme a přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku. Řízky omočíme nejprve ve vejci, potom v mouce s paprikou, do níž jsme přimíchali teď i strouhaný sýr. Smažíme na oleji, přičemž dbáme n ..

MASO VEPŘOVÉ | SLOVENSKÝ PLNĚNÝ ŘÍZEK.

INGREDIENCE: 4 vepřové řízky, česnek, sůl, 4 plátky vařené šunky, 4 plátky sýra, několik lístků bazalky nebo rozmarýnu, trochu mouky, 2 vejce, 4 lžíce strouhaného sýra, sladká paprika, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Silnější řízky nařízneme po délce tak, aby se vytvořila kapsa. Slabě je naklepáme a vložíme do nich v soli rozetřený česnek, plátek šunky, plátek sýra, posolíme je a okořeníme bazalkou nebo rozmarýnem. Nakonec sklepeme okraje, čímž je uzavřeme. Řízky obalíme v těstíčku z vajec, mouky, strou ..

MASO VEPŘOVÉ | PANENSKÁ NA ROŽNI.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou svíčkovou zbavíme tuku, nakrájíme na silnější plátky, opepříme a střídavě napíchneme na jehlu s uzeným bůčkem a cibulí. Takto připravené maso naložíme do oleje s nastrouhanou cibulí, tymiánem a bobkovým listem asi na 8 hodin. Olej s přísadami potom nalijeme na pánev a panenskou opečeme na něm po obou stranách do červena. Vhodná příloha je obyčejný černý chléb.Panenskou na rožni z vepřové svíčkové, hříbků a slaniny nenakládáme. Hodí se k ní všechny zeleninové saláty. ..

MASO UZENÉ | ŠUNKA NA BURGUNDSKÉM pro 6 - 8 osob.

Ingredience: 1000g šunky v celku, pepř, 1/2 L hovězího vývaru, 1/8 1 burgundského vína, 1 velká cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou šunku vaříme do poloměkka, zbavíme kůže, opepříme a položíme na pánev s plátky cibule. Podlijeme hovězím vývarem a burgundským a necháme za stálého polévání slabou hodinku péci. Omáčku necedíme. ..

MASO UZENÉ | UZENÉ MASO PO RYCHTÁŘSKU.

INGREDIENCE: 200g uzeného bůčku, 350g vařených brambor, 150g cibule, 100g másla, 100g hříbků, 2 dl sladké smetany, muškátový květ, trochu strouhanky, zelené petrželky, hladké mouky, 1 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené brambory, nejlépe rohlíčky, nakrájíme na kolečka a vařený uzený bůček na kostky. Ohnivzdornou nádobu vymažeme máslem a do.ní klademe střídavě brambory, maso, na plátky nakrájenou cibuli, hříbky či žampióny, posypeme nasekanou petrželkou a jako poslední opět vrstvu brambor. Vše zalije ..

MASO UZENÉ | ŠUNKA PO STAROČESKU PRO VÍCE OSOB.

INGREDIENCE: 3000g šunky s kosti, 3 l vody, 1/2 l světlého piva. Speciální pivní omáčka: 1 l hovězího vývaru, 200g cibule, 140g másla, ó0ghladké mouky, 250g chlebové kůrky, 1 dl světlého piva, 100g hříbků, pepř, trochu šafránu, 120g strouhaného křenu. POSTUP PŘÍPRAVY: Malou uzenou šunku nejdříve vykostíme a uvaříme ve vodě se světlým pivem. Mezitím si připravíme speciální pivní omáčku: drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle do zlatova, zasypeme hladkou moukou a zalijeme silným hovězím vývar ..

MASO TELECÍ | PEČENÝ TELECÍ KOŘÍNEK.

POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí kořínek, uvařený v osolené vodě s nakrájenou kořenovou zeleninou, nasekáme a přidáme do něho kousek mletého syrového tučnějšího vepřového masa, namočenou strouhanku, vejce, smaženou cibulku, strouhanou citrónovou kůru, majoránku, sůl a mletý pepř. Všechno dobře zamícháme a sekanou dáme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Nahoru položíme několik plátků slaniny a necháme péci. Podáváme s opečenými brambory či dušenou zeleninou. ..

MASO TELECÍ | TELECÍ RIZOTO S JABLKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně nakrájené telecí z kýty osolíme a opečeme na másle s jemně nasekanou cibulí. Zalijeme šťávou z pečeně a podusíme. Přidáme na malé kostičky nakrájená oloupaná jablka a na nudličky rozkrájené oloupané mandle. Ochutíme kořením kari, promícháme s dušenou rýží, dle potřeby přidáme ještě šťávu z pečeně. Natlačíme do polévkového šálku a vyklopíme na teplý talíř. Okolo rizota umístíme kolečka jablek, dušených ve šťávě z přírodní pečeně. ..

MASO TELECÍ | TELECI RIZOTO SE ŽAPIÓNY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně nakrájené telecí maso z kýty osolíme a opečeme na másle s jemně nasekanou cibulí. Podusíme ve šťávě z přírodní pečeně a s plátky žampiónů. Ochutíme bílým mletým pepřem, nasekanou zelenou petrželkou a smícháme s dušenou ryží. Natlačíme do polévkového šálku, vyklopíme na teplý talíř, posypeme strouhaným parmazánem a ozdobíme hlávkovým salátem a rajským jablíčkem. ..

MASO TELECÍ | ŠUMAVSKÉ TAŠTIČKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do nudlového těsta přidáme kousek másla a vyválíme je na plát, který rozkrájíme na malé čtverce. Nyní si připravíme nádivku: na másle osmažíme na drobno nasekanou cibuli, přidáme na hrubo umleté syrové telecí maso, kostičky čerstvých hříbků (nejlepší by byly ovšem smrže), vše osolíme, zalijeme hovězím vývarem a dusíme do měkka. Potom přidáme žloutky, zelenou petrželku, muškátový květ a mletý pepř. Tuto nádivku necháme vychladnout, potom ji rozmístíme do středu čtverců, které uza ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz