INGREDIENCE: 250g vepřového bůčku, 250g libového vepřového, 250g vepřových ledvinek, 250g vepřových jater, 200g vepřového mozečku, 60g sádla, 200g cibule, paprika, kmín, česnek, 1 l hovězího vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle usmažíme nakrájenou cibuli do červena, zasypeme sladkou paprikou, zalijeme vývarem či vodou, přidáme kmín, sůl, česnek, na kostky rozřezané maso a na plátky nakrájené ledvinky a játra. Až je vše měkké, zahustíme omáčku posekaným mozečkem a necháme dodusit. Podáváme s černým ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepaná, osolená a po obou stranách v oleji s máslem opečená žebírka vyjmeme z tuku, na pánev přidáme sladkou smetanu nakrájené plátky žampiónů a necháme dobře povařit. Do hotové omáčky vložíme kolečka citrónu a pomeranče, ochutíme ji bílým vínem a přelijeme ji přes maso. Podáváme se šunkovým rizotem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Každé žebírko slabě naklepáme a osolené opečeme do červena po obou stranách. Maso vyjmeme a do šťávy přidáme rajský protlak, plátky čerstvých hříbků, červené víno, utřený česnek dochutíme pepřem a solí a necháme podusit. Hotovou omáčkou žebírka přelijeme. ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 150g vařené šunky, 120g másla, 80g mouky, sůl, pepř, 2 vařená vejce, 1/2 citrónu, 1/4 l kyselé smetany, 1/2 l bílého vína, 400g čerstvých hříbků či žampiónů. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety opatrně prořízneme, do každé vložíme plátek šunky, polovinu vařeného vejce a naklepáním okrajů uzavřeme. Osolíme je, opepříme a po obou stranách prudce opečeme na másle nebo na oleji. Potom je podlijeme bílým vínem, přidáme nakrájené hříbky nebo žampióny a necháme pod pokličkou dusit ..
INGREDIENCE: 700g vepřového z plecka, 150g sádla, 1 cibule, sůl, kmín, pepř, 1 /4 l světlého piva, 150g černého chleba, 150g šalotek, 30g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme, vložíme do cibule zpěněné na sádle a opečeme. Vše osolíme, podlijeme a dusíme do poloměkka. Omáčku vydusíme, přidáme nastrouhaný chleba a necháme jej trochu opražit. Podlijeme vodou, okořeníme pepřem, kmínem a za pomalého přilévání světlého piva dodusíme. Jako vložku do procezené omáčky dáme šalotky dušené na másle a po ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Říká se jim také nepravý květák a jsou to čerstvé vrcholky černého bezu v květu. Tuhé stopky odstřihneme, očistíme květ ve vodě, otřepeme a namáčíme v tomto těstíčku: ve 1/4 l mléka rozkloktáme 2 žloutky, přidáme 100g mouky, osolíme, dobře smícháme, přidáme tuhý sníh ze zbylých bílků. Kosmatice namáčíme v těstíčku a na rozpáleném oleji osmažíme do zlatova. ..
POSTUP PŘÍPRAVY V hrnečku rozkloktáme s trochou mléka1 vejce, osolíme a přidáme jemně nasekanou pažitku. Na pánvi rozpustíme kousek másla a vlijeme na ně rozšlehané vejce. Když vejce počíná tuhnout, objedeme kulatým nožem omeletu zespoda kolem dokola, posypeme strouhaným sýrem, přeložíme na polovinu a dáme na talíř. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka asi 3/4 cm silná, osolíme, obalíme nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Vložíme do pánve s horkým olejem a smažíme do zlatova. Olej nesmí být příliš rozpálený, aby se řezy neosmažily předčasné, ale také ne jen teplý, aby smažení netrvalo příliš dlouho. Pro 2 osoby stačí 1/2 kg cibule. Nejlepší přílohou je bramborová kaše nebo zeleninový salát. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Paprikové lusky opečeme, oloupeme, zbavíme semen, osolíme a několikrát za sebou obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích. Smažíme v rozpáleném oleji. Obměna: můžeme obalovat několikerým způsobem: nejdříve ve vejcích, pak v mouce a znovu ve vejcích a nakonec ve směsi strouhanky, červené papriky a strouhaného sýra - nebo ve vejcích, v mouce, ve vejcích, pak ve strouhance a nakonec opět ve vejcích. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Odkrojíme vršky, odstraníme jádra, opláchneme a připravíme nádivku: do brynzy vmícháme celá vejce - na 150g brynzy 3 vejce -, vzniklým krémem naplníme papriky, navrch dáme štipec másla, přiklopíme víčkem a v tuku dusíme do měkka, podlité trochou vývaru. Pak je zcela krátce ožehneme v rozpálené troubě. Zalijeme silnou rajčatovou omáčkou a podáváme s bílou vekou. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA