Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | LELČO Z PAPRIK.

POSTUP PŘÍ ..

ZELENINA | ŠPENÁTOVÉ OMELETY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Mrazený špenát rozdělíme na několik dílů, dáme zpěnit cibulku a na ní necháme špenát roztát. Zatímco se dusí, ušleháme ze 3 bílků sníh, přidáme k němu 3 rozšlehané žloutky, asi 70 až 80g jemné strouhanky a vše vmícháme do špenátu. Těstíčko vléváme na rozpálený omastek na pánvi a smažíme omelety. Dáme na ně smažená vejce nebo míchaná vajíčka a stočíme je. ..

ZELENINA | ZELENINA S VEJCI.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na lehce osmahnutou cibulku dáme na nudličky nakrájenou kapustu, celer, trochu hrášku a chvíli dusíme. Pak zalijeme rozkloktanými vejci, osolíme a mícháme, až se srazí. Hotové posypeme petrželkou. ..

VEJCE | VEJCE NA RAJČATECH S EMENTÁLEM.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme na plátky 1/4 kg rajčat, po obou stranách je na oleji osmažíme, posypeme nasekanou petrželkou a přikryté chvíli dusíme. Pak na ně opatrně rozklepneme 4 vejce na způsob ok, vedle sebe. Osolíme, posypeme rozstrouhaným ementálem, opepříme a několik minut zapékáme v horké troubě. ..

VEJCE | VEJCE V HNÍZDĚ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si stejné množství plátků bílé veky jako vajec. Na každý plátek potřený máslem navršíme osolený tuhý sníh, do jeho středu vložíme syrový žloutek a dáme zapéci do trouby. Přizdobíme sekanou pažitkou a podáváme s hlávkovým salátem. Obměna: před dopečením můžeme posypat strouhaným sýrem a ještě na okamžik dát do trouby. ..

VEJCE | VEJCE VE STUTDENÉ OMÁČCE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme omáčku: nakrájíme nadrobno 1 cibuli, na ni navršíme 1 lžíci hořčice, 2 lžíce oleje, 1 lžíci křenu, lžíci jemně sekané petrželky, 4 lžíce majonézy, 1/2 kávové lžičky práškového cukru, osolíme, opepříme a zakapeme šťávou z 1 citrónu. Všechno dobře promícháme. Zatím se nám uvařilo 10 vajec. Ochladíme je ve studené vodě, oloupeme a celá zalijeme vychlazenou omáčkou. Uděláme-li k tomu ještě rajčatový salát ozdobený lístky hlávkového salátu je to vynikající! ..

VEJCE | VAJEČNÝ ŘÍZEK.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na tento řízek stačí 1 vejce. Dno talíře posypeme lžící strouhanky, rozklepneme vejce, osolíme, opět posypeme strouhankou, přidáme lžíci mléka, dobře rozmícháme vidličkou a vlijeme na pánev, kde máme trochu cibulky osmažené naskleněno. Zformujeme vidličkou, aby řízek nebyl roztřepaný, a po obou stranách osmažíme. Nejlepší je s bramborovou kaší. ..

VEJCE | VEJCE ZAPÉKANÁ S BRAMBOREM.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené brambory nakrájíme na kolečka a pokládáme na dno vymaštěného rendlíku. Osolíme, pokapeme rozpuštěným sádlem nebo poklademe malými kousky tuhého másla. Na tuto vrstvu brambor položíme vrstvu nakrájených natvrdo vařených vajec. Budeme-li krájet slabá kolečka, vystačíme s dvěma třemi vejci. Osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Vrstvy střídáme, na povrchu opět omastíme a zalijeme šálkem mléka, v němž jeme rozmíchali 1 vejce. Necháme zapéci v troubě a podáváme s ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz