POSTUP PŘÍPRAVY: Mrazený špenát rozdělíme na několik dílů, dáme zpěnit cibulku a na ní necháme špenát roztát. Zatímco se dusí, ušleháme ze 3 bílků sníh, přidáme k němu 3 rozšlehané žloutky, asi 70 až 80g jemné strouhanky a vše vmícháme do špenátu. Těstíčko vléváme na rozpálený omastek na pánvi a smažíme omelety. Dáme na ně smažená vejce nebo míchaná vajíčka a stočíme je. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na lehce osmahnutou cibulku dáme na nudličky nakrájenou kapustu, celer, trochu hrášku a chvíli dusíme. Pak zalijeme rozkloktanými vejci, osolíme a mícháme, až se srazí. Hotové posypeme petrželkou. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme na plátky 1/4 kg rajčat, po obou stranách je na oleji osmažíme, posypeme nasekanou petrželkou a přikryté chvíli dusíme. Pak na ně opatrně rozklepneme 4 vejce na způsob ok, vedle sebe. Osolíme, posypeme rozstrouhaným ementálem, opepříme a několik minut zapékáme v horké troubě. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si stejné množství plátků bílé veky jako vajec. Na každý plátek potřený máslem navršíme osolený tuhý sníh, do jeho středu vložíme syrový žloutek a dáme zapéci do trouby. Přizdobíme sekanou pažitkou a podáváme s hlávkovým salátem. Obměna: před dopečením můžeme posypat strouhaným sýrem a ještě na okamžik dát do trouby. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme omáčku: nakrájíme nadrobno 1 cibuli, na ni navršíme 1 lžíci hořčice, 2 lžíce oleje, 1 lžíci křenu, lžíci jemně sekané petrželky, 4 lžíce majonézy, 1/2 kávové lžičky práškového cukru, osolíme, opepříme a zakapeme šťávou z 1 citrónu. Všechno dobře promícháme. Zatím se nám uvařilo 10 vajec. Ochladíme je ve studené vodě, oloupeme a celá zalijeme vychlazenou omáčkou. Uděláme-li k tomu ještě rajčatový salát ozdobený lístky hlávkového salátu je to vynikající! ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na tento řízek stačí 1 vejce. Dno talíře posypeme lžící strouhanky, rozklepneme vejce, osolíme, opět posypeme strouhankou, přidáme lžíci mléka, dobře rozmícháme vidličkou a vlijeme na pánev, kde máme trochu cibulky osmažené naskleněno. Zformujeme vidličkou, aby řízek nebyl roztřepaný, a po obou stranách osmažíme. Nejlepší je s bramborovou kaší. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené brambory nakrájíme na kolečka a pokládáme na dno vymaštěného rendlíku. Osolíme, pokapeme rozpuštěným sádlem nebo poklademe malými kousky tuhého másla. Na tuto vrstvu brambor položíme vrstvu nakrájených natvrdo vařených vajec. Budeme-li krájet slabá kolečka, vystačíme s dvěma třemi vejci. Osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Vrstvy střídáme, na povrchu opět omastíme a zalijeme šálkem mléka, v němž jeme rozmíchali 1 vejce. Necháme zapéci v troubě a podáváme s ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA