Recepty na xkuchtik.cz

VEJCE | ŠUUNKOVÁ OMELETA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rozmícháme 1 vejce s 1 lžící mléka, osolíme, nalijeme na pánev s rozpáleným olejem, posypeme 50g rozsekané šunky a necháme ztuhnout. Je to dobré s chlebem a lepší s bramborovou kaší a hlávkovým salátem. ..

ZELENINA | PROVENSÁLSKÉ BUCHTIČKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nastrouháme 1/2 kg mrkve, dáme do rendlíku se 100g másla, se 150g vanilkového cukru, přidáme trochu citrónové kůry, špetku pepře a na mírném ohni dusíme pod pokličkou. Když se vyvařila šťáva, zalijeme trochou smetany a znovu povaříme. Vychladlou nádivkou plníme buchtičky, které jsou nejen dobré, ale vydrží i velmi dlouho vláčné. ..

ZELENINA | KVĚTÁK SE SLANINOU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Dáme rozpustit slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme drobně sekanou cibulku a napolo uvařený květák rozdělený na růžičky. Osolíme a osmažíme. Na talíři obložíme naměkko vařenými, napříč rozpůlenými vejci a brambory posypanými jemně nasekanou petrželkou, pažitkou nebo koprem. ..

ZELENINA | KVĚTÁK SE ŠUNKOU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Máme uvařený a na růžičky rozdělený květák. Polovinu dáme do kastrolku nebo ohnivzdorné misky, posypeme rozsekanou šunkou – množství podle libosti - a zakryjeme druhou polovinou květáku. Uděláme směs ze 1/41 smetany a 2 vajec a tou květák zalijeme. Posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéci do trouby. ..

ZELENINA | KVĚTÁK S MASEM.

POSTUP PŘÍPRAVY: Umleté maso osmahneme na cibulce, osolíme, opepříme a vmícháme 1 vejce. Směsí proložíme dvě vrstvy květáku, zalijeme směsí smetany a vajec, posypeme sýrem a pečeme. ..

VEJCE | SRBSKÁ OMELETA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Osmahneme na oleji nadrobno nakrájený kousek cibulky, na ni přidáme na proužky nakrájené očištěné zelené papriky a plátky rajčat. Osolíme, opepříme, necháme chvíli podusit, pak zalijeme vejci rozšlehanými s vodou a solí. ..

VEJCE | ALŽÍRSKÁ OMELETA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Celou zelenou papriku opražíme na horké plotně, pak ji oloupeme, zbavíme zrnéček, oloupáme 1 rajče a obojí jemně usekáme. Dáme do hrnečku s dvěma vejci, osolíme, opepříme a dobře ušleháme. Pak zpěníme na oleji kousek nakrájené cibulky, zalijeme ji obsahem hrnečku, omeletu zformujeme vidličkou a necháme ztuhnout. Hotovou přeložíme na polovinu, sesmekneme na talíř a přidáme hlávkový salát. ..

VEJCE | ANDALUSKÁ TORTILLA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Uchystáme si 10 vajec, rajčatový protlak, 2 papriky, citrón, olej, sůl a pepř. Nejprve uděláme ze 2 žloutků majonézu. Rajčatový protlak osolíme, opepříme, přidáme do něho na drobné kostičky nasekané 2 papriky a necháme chvíli podusit. Než vychladne, usmažíme z osmi vajec a dvou zbylých bílků osm tenkých omelet..Když máme připraveny omelety, přidáme do rajčatového protlaku majonézu, vymačkáme citrón, pečlivě promícháme a touto náplní spojíme vždy 2 omelety a máme andaluskou torti ..

VEJCE | OMELETA S HŘÍBKÝ

POSTUP PŘÍPRAVY: Hříbky nakrájíme na tenké plátky, osolíme, osmažíme, pak smícháme s ušlehanými vejci a vlijeme na pánev s horkým olejem. Tato omeleta posypaná sekanou petrželkou nebo koprem je znamenitá se smetanovou omáčkou. ..

SALÁTY | VAJEČNÝ SALÁT.

POSTUP PŘÍPRAVY. Natvrdo vařená vejce oloupeme a nakrájíme na plátky. Majonézu dochutíme solí, pepřem, jemně sekanou petrželkou nebo koprem a citrónovou šťávou. Přidáme kyselou smetanu, smícháme s vejci a salát je hotov. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz