POSTUP PŘÍPRAVY: Rozmícháme 1 vejce s 1 lžící mléka, osolíme, nalijeme na pánev s rozpáleným olejem, posypeme 50g rozsekané šunky a necháme ztuhnout. Je to dobré s chlebem a lepší s bramborovou kaší a hlávkovým salátem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nastrouháme 1/2 kg mrkve, dáme do rendlíku se 100g másla, se 150g vanilkového cukru, přidáme trochu citrónové kůry, špetku pepře a na mírném ohni dusíme pod pokličkou. Když se vyvařila šťáva, zalijeme trochou smetany a znovu povaříme. Vychladlou nádivkou plníme buchtičky, které jsou nejen dobré, ale vydrží i velmi dlouho vláčné. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Dáme rozpustit slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme drobně sekanou cibulku a napolo uvařený květák rozdělený na růžičky. Osolíme a osmažíme. Na talíři obložíme naměkko vařenými, napříč rozpůlenými vejci a brambory posypanými jemně nasekanou petrželkou, pažitkou nebo koprem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Máme uvařený a na růžičky rozdělený květák. Polovinu dáme do kastrolku nebo ohnivzdorné misky, posypeme rozsekanou šunkou – množství podle libosti - a zakryjeme druhou polovinou květáku. Uděláme směs ze 1/41 smetany a 2 vajec a tou květák zalijeme. Posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéci do trouby. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Umleté maso osmahneme na cibulce, osolíme, opepříme a vmícháme 1 vejce. Směsí proložíme dvě vrstvy květáku, zalijeme směsí smetany a vajec, posypeme sýrem a pečeme. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Osmahneme na oleji nadrobno nakrájený kousek cibulky, na ni přidáme na proužky nakrájené očištěné zelené papriky a plátky rajčat. Osolíme, opepříme, necháme chvíli podusit, pak zalijeme vejci rozšlehanými s vodou a solí. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Celou zelenou papriku opražíme na horké plotně, pak ji oloupeme, zbavíme zrnéček, oloupáme 1 rajče a obojí jemně usekáme. Dáme do hrnečku s dvěma vejci, osolíme, opepříme a dobře ušleháme. Pak zpěníme na oleji kousek nakrájené cibulky, zalijeme ji obsahem hrnečku, omeletu zformujeme vidličkou a necháme ztuhnout. Hotovou přeložíme na polovinu, sesmekneme na talíř a přidáme hlávkový salát. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Uchystáme si 10 vajec, rajčatový protlak, 2 papriky, citrón, olej, sůl a pepř. Nejprve uděláme ze 2 žloutků majonézu. Rajčatový protlak osolíme, opepříme, přidáme do něho na drobné kostičky nasekané 2 papriky a necháme chvíli podusit. Než vychladne, usmažíme z osmi vajec a dvou zbylých bílků osm tenkých omelet..Když máme připraveny omelety, přidáme do rajčatového protlaku majonézu, vymačkáme citrón, pečlivě promícháme a touto náplní spojíme vždy 2 omelety a máme andaluskou torti ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Hříbky nakrájíme na tenké plátky, osolíme, osmažíme, pak smícháme s ušlehanými vejci a vlijeme na pánev s horkým olejem. Tato omeleta posypaná sekanou petrželkou nebo koprem je znamenitá se smetanovou omáčkou. ..
POSTUP PŘÍPRAVY. Natvrdo vařená vejce oloupeme a nakrájíme na plátky. Majonézu dochutíme solí, pepřem, jemně sekanou petrželkou nebo koprem a citrónovou šťávou. Přidáme kyselou smetanu, smícháme s vejci a salát je hotov. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA