Recepty na xkuchtik.cz

VEJCE | VAJEČNÁ PAŠTIKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně rozkrájenou cibulku osmahneme na oleji, rozdrobíme do ní 50g droždí a zahříváme, až se droždí rozpustí, zrůžoví a nakonec utvoří kůru. Zalijeme ji šálkem mléka, necháme rozvařit a přidáme 30g strouhanky. Ještě chvíli mícháme, pak odstavíme. Do vychladlé směsi přidáme 60g na kostky nakrájeného salámu a 4 natvrdo vařená a posekaná vejce. Dobře promícháme a mažeme na tmavý chléb. ..

VEJCE | VAJEČNÝ NOK.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme 280g hrubé mouky, 2 dl mléka a 4 žloutky oddělené od bílků. Tyto žloutky třeme s trochou soli a přidáváme přitom po troškách mouku, kterou vždy zalijeme trochou mléka. Tak vznikne těsto, do kterého nakonec přidáme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Pak dáme vařit do velkého hrnce dostatek vody a přikročíme k zhotovení noku. Na velký cedník rozprostřeme namočený a vyždímaný ubrousek a vyklopíme do něho připravené těsto; cípy ubrousku složíme k sobě a těsně nad těs ..

ZELENINA | CIBULOVÉ KOŠÍČKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané větší cibule povaříme necelých 5 minut ve slané vodě. Ostrým nožem jim seřízneme vršky, vytlačíme opatrné střed a vzniklou dutinu plníme nádivkou: V mléce dobře navlhčenou a vymačkanou žemli rozmícháme s vejcem, rozsekaným salámem, párkem nebo jakýmkoli masem, přidáme trochu pažitky, osolíme, opepříme a touto směsí naplníme cibule. Naplněné opět přikryjeme odříznutými víčky a v zakrytém rendlíku dusíme na omastku. ..

ZELENINA | KROKETY Z MRKVE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev jemně nastrouháme, rozklepneme do ní 2 vejce, osolíme, okořeníme špetkou papriky a přidáme tolik strouhanky, aby se utvořilo těstíčko, z kterého vytvarujeme ploché placičky. Máme-li kousek salámu nebo sýra, můžeme je přidat. Placičky pak znovu obalíme ve strouhance a vysmažíme v rozpáleném oleji. Jsou dobré s vařeným bramborem. ..

ZELENINA | MRKEV PO ANGLICKU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev pokrájíme na nudličky a trochu podlitou podusíme na jemně nasekané cibulce s máslem. Osolíme, opepříme, přisladíme a v rendlíčku si rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu a nadrobno posekáme petrželku. Při podávání polijeme mrkev slaninou a posypeme petrželkou. Hodí se k ní smažené bramborové krokety. ..

ZELENINA | FRANCOUZSKÉ MRKVOVÉ KOLÁČKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Z 350g hrubé mouky, 1/4 kg másla, 1/4 kg jemně nastrouhané mrkve, do které jeme přidali vanilkový cukr a prášek do pečiva, vypracujeme těsto, vyválíme je na placku a tvořítkem vykrajujeme kolečka. Peroutkou potřeme plech, naklademe kolečka vedle sebe a pečeme v troubě. Hotové ihned obalujeme ve vanilkovém cukru. Můžeme také vždy dva koláčky lepit zavařeninou, v tom případě však v polovině koleček vykrájíme uprostřed malý otvor. ..

ZELENINA | KVĚTÁK S RAJČATY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Dvě natvrdo uvařená vejce a několik rajčat nakrájíme na plátky. Polouvařený květák rozdělený na růžice dáme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, naklademe vrstvu rajčat s vajíčky, opět pokryjeme květákem, zasypeme strouhaným sýrem, zalijeme trochou květákového odvaru zahuštěného řídkou jíškou a rozkloktaným žloutkem osolíme, opepříme a zapečeme v troubě. ..

ZELENINA | KVĚTÁK PO FRANCOUZSKU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Květák uvařený ve slané vodě rozdělíme na růžičky. Na talíři smícháme trochu mouky, bílého vína, oleje, soli a lehce vmícháme sníh ze dvou bílků. Vychladlé růžičky květáku v této směsi obalíme a osmažíme na másle či oleji. ..

ZELENINA | KVĚTÁKOVÝ PUDINK.

POSTUP PŘÍPRAVY: Květák uvařený a rozdělený na růžičky smícháme s vařeným zeleným hráškem. Nakrájíme 2 žemle na plátky, namočíme je v mléce a vymačkané rozmačkáme. Přidáme 3 žloutky, 50g másla, lžíci strouhaného sýra a ze zbylých bílků sní Vymastím pudinkovou formu, vysypeme strouhankou a střídavě plníme vrstvou květáku a vrstvou těstíčka tak, aby nahoře bylo těsto. Dobře uzavřeme a vaříme 3/4 hodiny v páře. Na vyklopené dáme kousek másla, které necháme rozpustit přímo na pudinku. ..

ZELENINA | SMAŽENÁ RAJČATA.

POSTUP PŘÍ ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz