Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | FRNCOUZSKÁ ŠPENÁTOVÁ PĚNA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Necháme roztát na mírném ohni 1/2 kg zmrazeného špenátu a mezitím uvaříme 200g brambor ve slupce, oloupeme je a umeleme ve strojku. K nim přimícháme špenát, z kterého jeme slili vodu, osolíme, přidáme květ a 100g másla utřeného s 5 žloutky do pěny. Dobře promísíme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z ušlehaných bílků. Vymažeme pekáček, hmotu vložíme dovnitř a dáme zvolna péci jako nákyp. Hotové nakrájíme a polijeme máslem. ..

ZELENINA | KYJEVSKÉ PLNĚNÉ OKURKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Z malých oloupaných okurek, podélné rozkrojených, vydlabeme lžičkou zrnitý střed a naplníme je některým z uvedených salátů. Velké salátové okurky oloupeme a nakrájíme na kolečka asi 3 cm vysoká. Zpola vydlabeme, dutinu vyložíme listem salátu a naplníme. Naplněné okurky srovnáme na mísu a podáváme zdobené a vychlazené. 1.náplň: strouhané syrová mrkev rozmíchaná s majonézou. 2.náplň: francouzský zeleninový salát s majonézou. 3.náplň: natvrdo vařená a nakrájená vejce, pokrájená olo ..

ZELENINA | KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY I

POSTUP PŘÍPRAVY: Napolo uvařenou kapustu umeleme na n strojku s kouskem slaniny. Osolíme, opepříme, přidáme na špičku nože majoránky, 1 vejce a 2-3 lžíce strouhanky. Dobře promícháme a tvoříme karbanátky, které obalujeme jako řízky a smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme s brambory nebo s dušenou mrkví. ..

ZELENINA | KAPUSTOVÉ ZÁVITKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Větší kapustové listy spaříme a necháme odkapat. Vnitřky kapusty povaříme ve slané vodě a umeleme na masovém strojku. Pak umeleme kousek masa a do měkka je podusíme. Smícháme je s umletou kapustou, přidáme trochu vařené rýže nebo jemné strouhanky,2 stroužky třeného česneku, květ, sůl, pepř, kousek másla a spojíme vše jedním vajíčkem. Dobře promícháme a rozdělíme na spařené kapustové listy. Stočíme je, převážeme bílou nití (správně lýkem) a dusíme na rozpáleném omastku za častého ..

ZELENINA | BULHARSKÁ KAPUSTA.

POSTUP PŘÍPRAVY: 300-400g vepřového masa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a dusíme v kastrole asi hodinu. Pak přidáme 1/2 kg spařené a nahrubo nasekané kapusty, 6 až 8 větších na kostky nakrájených syrových brambor a dáme dusit pod pokličku. Mezitím nakrájíme cibulku, zpěníme ji na omastku, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku. V okamžiku, kdy jame ji stáhli s ohně, přidáme 3 stroužky třeného česneku a vše smícháme v jednom kastrole. Podáváme s vařeným pažitkou posypaným ..

ZELENINA | BULHARSKÉ PAPRIKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: I. Paprikové lusky opečeme, oloupeme, zbavíme semen, po délce rozpůlíme, lehce posolíme a plníme jako vaničky směsí strouhaného tvrdého sýra smíchaného s vejci. Půlky paprik srovnáme do vymaštěného pekáčku poklademe na ně kousky másla a rychle zapečeme v troubě. Nesmí se přepálit. II. Syrovým paprikám odkrojíme vršek, zbavíme je semen a naplníme nádivkou ze strouhaného sýra rozmíchaného s vejci a kouskem másla. Naplněné papriky srovnáme do pekáčku, polijeme rozehřátým máslem a ..

MASO TELECÍ | TELECÍ KLIŽKA SPÁRKEM „OD TAXIKÁŘE“

INGREDIENCE: 1000g telecí kližky, 150g másla, 1/4 l kyselé smetany, 200g cibule, 80g hladké mouky, sladká paprika, 1 l hovězího vývaru, sůl, 500g párků, 40g sádla.POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle podusíme drobně nakrájenou cibuli a do ještě světlé cibule přidáme sladkou papriku. Zalijeme hovězím vývarem a přidáme na větší kusy nakrájenou telecí kližku. Po změknutí maso vybereme, omáčku zahustíme máslovou zásmažkou a kyselou smetanou. Provařenou omáčku přecedíme na maso. Při podávání dáme na každou porc ..

SALÁTY | AMERICKÝ HLÁVKOVÝ SALÁT.

POSTUP PŘÍPRAVY: Z dobře očištěných hlávkových srdéček vytřepeme vodu a připravíme zálivku: 3/4 šálku oleje dobře promícháme s 5 lžícemi octa, lžičkou práškového cukru, osolíme a přidáme trochu sladké papriky a podle chuti sardelové pasty. Dobře rozetřeme, rozmícháme a zalijeme připravený hlávkový salát. Obměna: místo sardelové pasty můžeme dát 1/4 šálku rajčatového protlaku. ..

SALÁTY | ČEKANKOVÝ SALÁT.

POSTUP PŘÍPRAVY: Čekankový salát je u nás málo oblíben, protože má slabě nahořklou chuť.A přece je znamenitý a této chuti jej lehce zbavíme, když s čekankových puků odstraníme nejprve ovadlé listy a pak ponoříme celé puky asi na hodinu do studené vody. Ve vodě zkřehnou a pozbudou hořké příchuti. Pak je otřepeme od vody, nakrájíme napříč, osolíme podle chuti i přisladíme a zalijeme olejem, do něhož jsme přimíchali citrónovou šťávu nebo ocet. ..

SALÁTY | FRANCOUZSRÝ HLAVKOVÝ SALÁT.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve zálivka: Jemně rozetřeme 50g rokfóru, přilijeme k němu 1/8 1 kyselé smetany a do toho po kapkách přidáme šťávu z poloviny citrónu. Osolíme, přichutíme nasekanou petrželkou e několika kapkami worcesteru a opět promícháme. Opraná srdéčka teď nakrájíme na tenké proužky a přelijeme zálivkou. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz