Recepty na xkuchtik.cz

PŘEDKRMY | FLORENTSKÁ VAJÍČKA.

INGREDIENCE: 4 vejce, 250 g špenátu, 15g tuku, slaná voda. Omáčka: 30g ruku, 30g mouky, 3/8 l mléka, sůl, 50g strouhaného parmazánu, 40g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Špenát vaříme 2 minuty ve slané vodě, potom jej propláchneme studenou vodou a krátce podusíme na tuku. Mezitím si připravíme z tuku, mouky a mléka omáčku, kterou osolíme a okořeníme polovinou nastrouhaného parmazánu. Nyní vymastíme nádobu pro nákypy, naplníme špenátem, který posypeme zbytkem sýra, a opatrně na něj rozklepneme vejce. Omá ..

PŘEDKRMY | KANADSKÁ VEJCE.

INGREDIENCE. 4 vejce, 4 větší rajská jablíčka, 40g másla, 4 lžíce kyselé smetany, sůl, 35g strouhaného parmazánu. POSTUP PŘÍPRAVY: Rajská jablíčka ponoříme do vařící vody a stáhneme nebo odřežeme slupku. Potom uřízneme jejich vršek, vyhloubíme je lžičkou, uvnitř osolíme a posadíme je do horkého másla. Do každého otvoru rozklepneme jedno vejce, opět posolíme, přidáme trochu strouhaného sýra a lžíci kyselé smetany. Na rajská jablíčka položíme opět jejich vršky, posype~e parmazánem a necháme je 8 ..

HOUBY | ČESKÝ HOUBOVÝ KUBA.

INGREDIENCE: 1000g vařených krup, 200g škvarkového sádla, 150g cibule, 100g sušených hub, 30g česneku, 20g soli, pepř, trochu hovězí polévky, 30g strouhané housky.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené kroupy propláchneme studenou vodou, smícháme s drobně nakrájenou a na sádle do červena osmaženou cibulí, přidáme sušené, předem ve vodě uvařené a na drobno pokrájené houby, sůl, pepř, česnek, dle potřeby zalijeme hovězí polévkou, posypeme strouhanou houskou a zapečeme v troubě. ..

PŘEDKRMY | JABLKA SE ŠUNKOU A SÝREM.

INGREDIENCE: 4 silné plátky vařené šunky, 4 stejné plátky sýra, 1 kyselé jablko, 20g mouky, sůl, paprika, 20g strouhaného sýra, 2 lžíce rajského protlaku, 150g oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Jablko oloupeme, zbavíme jaderníku a pokrájíme na tenké plátky. Každý kroužek položíme na plátek sýra a přikryjeme šunkou. Z mouky, vajec, soli, papriky, strouhaného sýra a rajského protlaku si připravíme těstíčko. Nyní plátky spojíme, pomoučíme, obalíme v těstíčku a smažíme na oleji. ..

PŘEDKRMY | MARIÁNSKOLÁZEŇSKÁ ŠUNKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ze šunky ukrojíme silnější plát a opečeme jej na pánvi na másle po obou stranách, anebo na rožni. Takto opečenou šunku obkládáme velkými sušenými povařenými a vychladlými švestkami, které vypeckujeme a plníme pečenými prolisovanými husími játry. Švestky sypeme sekanými praženými mandlemi. Jako přílohu podáváme smažené hranolky. Zdobíme hlávkovým salátem. ..

PŘEDKRMY | KACHNÍ CHLEBÍČKY DE LUXE.

INGREDIENCE: 2000g kachny, 400g banánů, 400g bílého chleba, 1 citrón, 50g jader vlašských ořechů.POSTUP PŘÍPRAVY: Z upečené kachny vyřízneme prsíčka a necháme je vychladnout. Zbylé maso obereme z kostí a umeleme asi s 5 banány. Tuto směs promícháme se šťávou, kterou jsme získali při pečení, ale bez tuku. Dochutíme ji citrónovou šťávou. Nyní osmažíme krajíčky bílého chleba po obou stranách na kachním sádle, potřeme je směsí, obložíme řezy z kachních prsíček a nakonec posypeme nasekanými jádry vla ..

PŘEDKRMY | PLNĚNÝ HUSÍ KRK.

INGREDIENC ..

ZVĚŘINA PAŠTIKY | PAŠTIKA ZE ZVĚŘINY.

INGREDIENCE: 750 - 1000g pečené či uvařené zvěřiny, 250g slaniny, 4 sardele, 1 lžička kaparů, 1 malá cibule, sůl, pepř, citrónová kůra, 1 ne čerstvá houska, 2 - 3 vejce, slanina v plátcích. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso, slaninu, sardele, cibuli a namočenou, poté lehce vymačkanou žemli umeleme třikrát po sobě. Přidáme žloutky, koření, zamícháme a nakonec obalíme tuhým sněhem. Touto směsí naplníme formu, vyloženou plátky slaniny a vaříme 1 hodinu ve vodní lázni. ..

ZVĚŘINA PAŠTIKY | ZAJEČÍ PAŠTIKA.

INGREDIENCE: 750g zaječího masa, 250g tučného vepřového masa, 100g slaniny, 1cible, sůl, pepř, zelenina do polévky, 1 husí játra, několik lanýžů, 2-4 lžíce madeiry či jiného sladkého, např. tokajského vína, slanina v plátcích. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na drobné kostky a podusíme v ní rozsekanou polévkovou zeleninu a cibuli. Přidáme zaječí a vepřové maso a dusíme do měkka.Potom umeleme obojí maso třikrát čtyřikrát po sobě a osolíme je a opepříme. Část této směsi, ovšem vychladlé, rozes ..

PŘEDKRMY | TOPINKY S KAPŘIM MLÍČÍM.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle se sardelovou pastou odusíme na plátky nakrájené kapří mlíčí s přidáním citrónové šťávy. Horké klademe na osmažený černý chléb, sypeme strouhaným parmazánem a pokapeme rozpuštěným máslem. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz