INGREDIENCE: 4 vejce, 250 g špenátu, 15g tuku, slaná voda. Omáčka: 30g ruku, 30g mouky, 3/8 l mléka, sůl, 50g strouhaného parmazánu, 40g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Špenát vaříme 2 minuty ve slané vodě, potom jej propláchneme studenou vodou a krátce podusíme na tuku. Mezitím si připravíme z tuku, mouky a mléka omáčku, kterou osolíme a okořeníme polovinou nastrouhaného parmazánu. Nyní vymastíme nádobu pro nákypy, naplníme špenátem, který posypeme zbytkem sýra, a opatrně na něj rozklepneme vejce. Omá ..
INGREDIENCE. 4 vejce, 4 větší rajská jablíčka, 40g másla, 4 lžíce kyselé smetany, sůl, 35g strouhaného parmazánu. POSTUP PŘÍPRAVY: Rajská jablíčka ponoříme do vařící vody a stáhneme nebo odřežeme slupku. Potom uřízneme jejich vršek, vyhloubíme je lžičkou, uvnitř osolíme a posadíme je do horkého másla. Do každého otvoru rozklepneme jedno vejce, opět posolíme, přidáme trochu strouhaného sýra a lžíci kyselé smetany. Na rajská jablíčka položíme opět jejich vršky, posype~e parmazánem a necháme je 8 ..
INGREDIENCE: 1000g vařených krup, 200g škvarkového sádla, 150g cibule, 100g sušených hub, 30g česneku, 20g soli, pepř, trochu hovězí polévky, 30g strouhané housky.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené kroupy propláchneme studenou vodou, smícháme s drobně nakrájenou a na sádle do červena osmaženou cibulí, přidáme sušené, předem ve vodě uvařené a na drobno pokrájené houby, sůl, pepř, česnek, dle potřeby zalijeme hovězí polévkou, posypeme strouhanou houskou a zapečeme v troubě. ..
INGREDIENCE: 4 silné plátky vařené šunky, 4 stejné plátky sýra, 1 kyselé jablko, 20g mouky, sůl, paprika, 20g strouhaného sýra, 2 lžíce rajského protlaku, 150g oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Jablko oloupeme, zbavíme jaderníku a pokrájíme na tenké plátky. Každý kroužek položíme na plátek sýra a přikryjeme šunkou. Z mouky, vajec, soli, papriky, strouhaného sýra a rajského protlaku si připravíme těstíčko. Nyní plátky spojíme, pomoučíme, obalíme v těstíčku a smažíme na oleji. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Ze šunky ukrojíme silnější plát a opečeme jej na pánvi na másle po obou stranách, anebo na rožni. Takto opečenou šunku obkládáme velkými sušenými povařenými a vychladlými švestkami, které vypeckujeme a plníme pečenými prolisovanými husími játry. Švestky sypeme sekanými praženými mandlemi. Jako přílohu podáváme smažené hranolky. Zdobíme hlávkovým salátem. ..
INGREDIENCE: 2000g kachny, 400g banánů, 400g bílého chleba, 1 citrón, 50g jader vlašských ořechů.POSTUP PŘÍPRAVY: Z upečené kachny vyřízneme prsíčka a necháme je vychladnout. Zbylé maso obereme z kostí a umeleme asi s 5 banány. Tuto směs promícháme se šťávou, kterou jsme získali při pečení, ale bez tuku. Dochutíme ji citrónovou šťávou. Nyní osmažíme krajíčky bílého chleba po obou stranách na kachním sádle, potřeme je směsí, obložíme řezy z kachních prsíček a nakonec posypeme nasekanými jádry vla ..
INGREDIENCE: 750 - 1000g pečené či uvařené zvěřiny, 250g slaniny, 4 sardele, 1 lžička kaparů, 1 malá cibule, sůl, pepř, citrónová kůra, 1 ne čerstvá houska, 2 - 3 vejce, slanina v plátcích. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso, slaninu, sardele, cibuli a namočenou, poté lehce vymačkanou žemli umeleme třikrát po sobě. Přidáme žloutky, koření, zamícháme a nakonec obalíme tuhým sněhem. Touto směsí naplníme formu, vyloženou plátky slaniny a vaříme 1 hodinu ve vodní lázni. ..
INGREDIENCE: 750g zaječího masa, 250g tučného vepřového masa, 100g slaniny, 1cible, sůl, pepř, zelenina do polévky, 1 husí játra, několik lanýžů, 2-4 lžíce madeiry či jiného sladkého, např. tokajského vína, slanina v plátcích. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na drobné kostky a podusíme v ní rozsekanou polévkovou zeleninu a cibuli. Přidáme zaječí a vepřové maso a dusíme do měkka.Potom umeleme obojí maso třikrát čtyřikrát po sobě a osolíme je a opepříme. Část této směsi, ovšem vychladlé, rozes ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle se sardelovou pastou odusíme na plátky nakrájené kapří mlíčí s přidáním citrónové šťávy. Horké klademe na osmažený černý chléb, sypeme strouhaným parmazánem a pokapeme rozpuštěným máslem. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA