Recepty na xkuchtik.cz

OMÁČKY | ŠPANĚLSKÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Z másla a mouky uděláme hnědou jíšku, přilijeme k ní trochu masového vývaru, povaříme a odstavíme. Do 1/81 bílého vína přimícháme lžíci octa, nakrájenou cibuli, krátce povaříme a vlijeme do omáčky; okořeníme pepřem - nejlépe cayenským - znovu krátce povaříme a zjemníme kouskem másla. ..

OMÁČKY | VANILKOVÁ OVOCNÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Asi 3 lžíce zavařeniny (brusinkové, rybízové, meruňkové) rozředíme ve 1/4 1 vody, přidáme citrónovou kůru, skořici, lžíci cukru, mletou vanilku, 2 hořké nastrouhané mandle a lžičku vína. Mícháme na ohni tak dlouho, až docílíme hladkou omáčku. ..

OMÁČKY | ORIENTÁLNÍ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Se dá velmi dobře připravit z fazolového vývaru smíchaného s rajčatovým protlakem, špetkou cukru a několika kapkami polévkového koření. Hodí se k rychlým jídlům. Výraznější chuti docílíme, spojíme-li vývar z fazolí a worcesterem, trochou masoxu a špetkou zázvoru. ..

OMÁČKY | KARI OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupeme 300g cibule a 300g jablek a obojí nakrájíme na malé kousky. V rendlíku rozpustíme 60g másla a dáme do něho cibuli zbarvit do zlatová. Pak k ní přidáme jablka, 60g strouhaného kokosu nebo stejné množství spařených a oloupaných mandlí, přilijeme šťávu z pečeného masa a tolik vřelé vody, abychom měli 2 nebo 3 sběračky omáčky. Místo šťávy z pečeného masa můžeme dát 2-3 sběračky masového vývaru. Minutu vaříme, pak přisypeme 1 nebo 2 kávové lžičky kari podle chuti a podle pov ..

OMÁČKY | ITALSKÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nasekáme osolený česnek, bazalku nebo petrželku.. Nastrouháme cibuli a celer. Přidáme olej a vše za studena smícháme. Pak dáme na olej loupaná rajčata (mohou být i mrazená; nebo protlak)a á opět lehce přisolíme. Tak jsme vyrobili italskou omáčku, již poléváme špagety, nebo rýžové rizoto. ..

OMÁČKY | ANGREŠTOVÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Trochou vody zalijeme 3 dl angreštu a podusíme, až získáme kašovitou hmotu. V 1/2 dl kyselé smetany rozkvedláme lžíci hladké mouky, rozředíme 1 dl vody a nalijeme na podušený angrešt. Přidáme 3 kostky cukru, osolíme a krátce povaříme. Pak prolisujeme a přidáme 1/2 dl smetany. ..

OMÁČKY | CITRÓVOVÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ušleháme 1 celé vejce, smícháme s 50g sladké smetany, přidáme trochu citrónové kůry a znovu šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Pak osolíme a okyselíme citrónovou šťávou podle chuti. ..

OMÁČKY | RYBÍZOVÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Připravuje se stejně jako ostatní ovocné omáčky, ale můžeme nechat rybíz neprolisovaný, při míchání však dáme pozor, abychom nerozmačkali bobulky. ..

OMÁČKY | ŠÍPKOVÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY:Připravíme světlou jíšku, podlijeme jí procezeným vývarem z masa, přidáme 120 g šípkové zavařeniny, 1 hřebíček, trochu citrónové kůry a vaříme za stálého míchání na mírném ohni půl hodiny. Pak procedíme, podle chuti přidáme citrónovou šťávu, cukr nebo sůl a připravené maso přelijeme. ..

OMÁČKY | TKEMALI.

POSTUP PŘÍ ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz