POSTUP PŘÍPRAVY: Z másla a mouky uděláme hnědou jíšku, přilijeme k ní trochu masového vývaru, povaříme a odstavíme. Do 1/81 bílého vína přimícháme lžíci octa, nakrájenou cibuli, krátce povaříme a vlijeme do omáčky; okořeníme pepřem - nejlépe cayenským - znovu krátce povaříme a zjemníme kouskem másla. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Asi 3 lžíce zavařeniny (brusinkové, rybízové, meruňkové) rozředíme ve 1/4 1 vody, přidáme citrónovou kůru, skořici, lžíci cukru, mletou vanilku, 2 hořké nastrouhané mandle a lžičku vína. Mícháme na ohni tak dlouho, až docílíme hladkou omáčku. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Se dá velmi dobře připravit z fazolového vývaru smíchaného s rajčatovým protlakem, špetkou cukru a několika kapkami polévkového koření. Hodí se k rychlým jídlům. Výraznější chuti docílíme, spojíme-li vývar z fazolí a worcesterem, trochou masoxu a špetkou zázvoru. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupeme 300g cibule a 300g jablek a obojí nakrájíme na malé kousky. V rendlíku rozpustíme 60g másla a dáme do něho cibuli zbarvit do zlatová. Pak k ní přidáme jablka, 60g strouhaného kokosu nebo stejné množství spařených a oloupaných mandlí, přilijeme šťávu z pečeného masa a tolik vřelé vody, abychom měli 2 nebo 3 sběračky omáčky. Místo šťávy z pečeného masa můžeme dát 2-3 sběračky masového vývaru. Minutu vaříme, pak přisypeme 1 nebo 2 kávové lžičky kari podle chuti a podle pov ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nasekáme osolený česnek, bazalku nebo petrželku.. Nastrouháme cibuli a celer. Přidáme olej a vše za studena smícháme. Pak dáme na olej loupaná rajčata (mohou být i mrazená; nebo protlak)a á opět lehce přisolíme. Tak jsme vyrobili italskou omáčku, již poléváme špagety, nebo rýžové rizoto. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Trochou vody zalijeme 3 dl angreštu a podusíme, až získáme kašovitou hmotu. V 1/2 dl kyselé smetany rozkvedláme lžíci hladké mouky, rozředíme 1 dl vody a nalijeme na podušený angrešt. Přidáme 3 kostky cukru, osolíme a krátce povaříme. Pak prolisujeme a přidáme 1/2 dl smetany. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Ušleháme 1 celé vejce, smícháme s 50g sladké smetany, přidáme trochu citrónové kůry a znovu šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Pak osolíme a okyselíme citrónovou šťávou podle chuti. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Připravuje se stejně jako ostatní ovocné omáčky, ale můžeme nechat rybíz neprolisovaný, při míchání však dáme pozor, abychom nerozmačkali bobulky. ..
POSTUP PŘÍPRAVY:Připravíme světlou jíšku, podlijeme jí procezeným vývarem z masa, přidáme 120 g šípkové zavařeniny, 1 hřebíček, trochu citrónové kůry a vaříme za stálého míchání na mírném ohni půl hodiny. Pak procedíme, podle chuti přidáme citrónovou šťávu, cukr nebo sůl a připravené maso přelijeme. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA