POSTUP PŘÍPRAVY: Dvě třetiny z 1/2 kg jahod rozmačkáme, přisypeme 100 g cukru a dáme vařit. Odměříme 5 lžic vody, rozmícháme v ní lžičku bramborové nebo kukuřičné škrobové moučky, přidáme do rozvařených jahod a za stálého míchání necháme dvakrát vzkypět. Pak přidáme šťávu z půlky citrónu, nastrouháme jemně jeho kůru a třetinu zbývajících jahod nakrájíme na kousky a vmícháme. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Půl lusku vanilky, 3 žloutky, 80g pískového cukru, 6g škrobové moučky dobře utřeme, pak za stálého míchání postupně přiléváme 4 dl vařícího mléka. Tuto smě postavíme na mírný oheň a přivedeme ji zvolna za stálého míchání do varu. Jakmile omáčka dostatečně zhoustla, procedíme ji a použijeme bud horkou,nebo studenou. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Dáme 2 lžíce worcesteru, 3 lžíce vitany, 2 lžíce vermutu, 10g glutasolu, kávovou lžičku vinného octa, 1 lžíci škrobové moučky máčené ve vodě s špetku cukru. Vše řádně promícháme. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Jižní omáčka se vyrábí v bývalé SSSR a prodává se v obchodech tak asi jako u nás kečup. Je to hustá omáčka a můžeme ji napodobit tím, že do hustého a okořeněného rajčatového protlaku přikapáme podle chuti worcester. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Do 150g majonézy vmícháme jemně nasekanou směs citrónové kůry, petrželky, paprikovým lusků (mohou být i mrazené), okurky, cibule a trochu sardelové pasty. Přidáme několik kapek citrónové šťávy, trochu cukru, asi půl lžíce rajčatového protlaku a vše rozmícháme se lžící červeného vína. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Tatarskou omáčku si připravíme z majonézy, do které vmícháme směs z jemně nasekané citrónové kůry, okurky, kaparů, petrželky, přisladíme, osolíme, přidáme trochu sardelové pasty, přikapáme citrónovou šťávu a rozmícháme s lžící bílého vína. ..
INGREDIENCE: 1000g hovězího ze špičky, sůl, pepř, 4 na tvrdo uvařená vejce, 50g slaniny, 50g tuku, 1 malá cibule, několik zrnek pepře a nového koření, 1/2 l hovězího vývaru, 20g hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme, naklepáme a do každé strany uděláme dva velké otvory, do nichž vložíme celá uvařená vejce bez skořápky. Potom maso osolíme a opepříme. V rozpáleném tuku opražíme kostičky slaniny a cibule do žluta. Vložíme na něj maso i s kořením a necháme je asi dvě hodiny dusit, přičemž je ..
INGREDIENCE: 600g svíčkové, 150g slaniny, 3 menší cibule, 3 papriky, 2 rajská jablíčka, 50g oleje, 2 dl bílého vína, pepř, sladká paprika, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou svíčkovou nakrájíme na menší plátky a naklepeme tupou stranou nože. Cibuli rozkrájíme na kolečka. Do hlubší misky položíme vždy vrstvu cibule a masa. Každou vrstvu svíčkové posypeme mírně pepřem, sladkou paprikou a pokropíme vínem. Vše necháme zaležet asi půl dne. Plátky cibule, slaniny, papriky, rajských jablíček a masa, kte ..
INGREDIENCE: 750 g hovězího ze svíčkové, plece či kýty, 50 g slaniny, 50 g másla, 1 cibule, 10 g hladké mouky, 1 lžíce zázvoru, sůl, hovězí vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme, odblaníme, naklepeme, prošpikujeme a osolíme. Ve větším dílu másla rozpustíme zbytek slaniny, osmažíme na ní jemně nakrájenou cibuli a na vysokém stupni pečeme maso ze všech stran. Pečeni poprášíme teď zázvorem, lehce polijeme hovězím vývarem, přikryjeme a dusíme v troubě. Jakmile maso poněkud změkne, zvedneme poklic ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkové řezy osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji s máslem. Na maso potom položíme plátky uvařeného hovězího morku, přelijeme jej vlastní šťávou a obložíme salátem z červeného zelí, cibulovým a ředkvičkovým salátem. Jako přílohu podáváme jen vařené brambory, posypané zelenou petrželkou. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA