Recepty na xkuchtik.cz

OMÁČKY | JAHODOVÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Dvě třetiny z 1/2 kg jahod rozmačkáme, přisypeme 100 g cukru a dáme vařit. Odměříme 5 lžic vody, rozmícháme v ní lžičku bramborové nebo kukuřičné škrobové moučky, přidáme do rozvařených jahod a za stálého míchání necháme dvakrát vzkypět. Pak přidáme šťávu z půlky citrónu, nastrouháme jemně jeho kůru a třetinu zbývajících jahod nakrájíme na kousky a vmícháme. ..

OMÁČKY | VANILKOVÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Půl lusku vanilky, 3 žloutky, 80g pískového cukru, 6g škrobové moučky dobře utřeme, pak za stálého míchání postupně přiléváme 4 dl vařícího mléka. Tuto smě postavíme na mírný oheň a přivedeme ji zvolna za stálého míchání do varu. Jakmile omáčka dostatečně zhoustla, procedíme ji a použijeme bud horkou,nebo studenou. ..

OMÁČKY | ČÍNSKÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Dáme 2 lžíce worcesteru, 3 lžíce vitany, 2 lžíce vermutu, 10g glutasolu, kávovou lžičku vinného octa, 1 lžíci škrobové moučky máčené ve vodě s špetku cukru. Vše řádně promícháme. ..

OMÁČKY | JIŽNÍ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Jižní omáčka se vyrábí v bývalé SSSR a prodává se v obchodech tak asi jako u nás kečup. Je to hustá omáčka a můžeme ji napodobit tím, že do hustého a okořeněného rajčatového protlaku přikapáme podle chuti worcester. ..

OMÁČKY | ITALSKÁ STUDENÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do 150g majonézy vmícháme jemně nasekanou směs citrónové kůry, petrželky, paprikovým lusků (mohou být i mrazené), okurky, cibule a trochu sardelové pasty. Přidáme několik kapek citrónové šťávy, trochu cukru, asi půl lžíce rajčatového protlaku a vše rozmícháme se lžící červeného vína. ..

OMÁČKY | TATARSKÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Tatarskou omáčku si připravíme z majonézy, do které vmícháme směs z jemně nasekané citrónové kůry, okurky, kaparů, petrželky, přisladíme, osolíme, přidáme trochu sardelové pasty, přikapáme citrónovou šťávu a rozmícháme s lžící bílého vína. ..

MASO HOVĚZÍ | HOVĚZÍ PEČENĚ FANTAZY.

INGREDIENCE: 1000g hovězího ze špičky, sůl, pepř, 4 na tvrdo uvařená vejce, 50g slaniny, 50g tuku, 1 malá cibule, několik zrnek pepře a nového koření, 1/2 l hovězího vývaru, 20g hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme, naklepáme a do každé strany uděláme dva velké otvory, do nichž vložíme celá uvařená vejce bez skořápky. Potom maso osolíme a opepříme. V rozpáleném tuku opražíme kostičky slaniny a cibule do žluta. Vložíme na něj maso i s kořením a necháme je asi dvě hodiny dusit, přičemž je ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | SVÍČKOVÁ NA ROŽNI.

INGREDIENCE: 600g svíčkové, 150g slaniny, 3 menší cibule, 3 papriky, 2 rajská jablíčka, 50g oleje, 2 dl bílého vína, pepř, sladká paprika, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou svíčkovou nakrájíme na menší plátky a naklepeme tupou stranou nože. Cibuli rozkrájíme na kolečka. Do hlubší misky položíme vždy vrstvu cibule a masa. Každou vrstvu svíčkové posypeme mírně pepřem, sladkou paprikou a pokropíme vínem. Vše necháme zaležet asi půl dne. Plátky cibule, slaniny, papriky, rajských jablíček a masa, kte ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | STAROČESKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ SE ZÁZVOREM.

INGREDIENCE: 750 g hovězího ze svíčkové, plece či kýty, 50 g slaniny, 50 g másla, 1 cibule, 10 g hladké mouky, 1 lžíce zázvoru, sůl, hovězí vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme, odblaníme, naklepeme, prošpikujeme a osolíme. Ve větším dílu másla rozpustíme zbytek slaniny, osmažíme na ní jemně nakrájenou cibuli a na vysokém stupni pečeme maso ze všech stran. Pečeni poprášíme teď zázvorem, lehce polijeme hovězím vývarem, přikryjeme a dusíme v troubě. Jakmile maso poněkud změkne, zvedneme poklic ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | ZAHRADNICKÉ SVÍČKOVÉ ŘEZY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkové řezy osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji s máslem. Na maso potom položíme plátky uvařeného hovězího morku, přelijeme jej vlastní šťávou a obložíme salátem z červeného zelí, cibulovým a ředkvičkovým salátem. Jako přílohu podáváme jen vařené brambory, posypané zelenou petrželkou. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz