Recepty na xkuchtik.cz

MASO HOVĚZÍ | SVÍČKOVÉ ŘEZY - BOHEMIA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkové řezy osolíme, opepříme a opečeme na oleji s máslem po obou stranách. Současně s masem opečeme plátky husích jater. Ta potom na talíři ozdobíme plátkem lanýže a přelijeme madeirskou omáčkou. Jako přílohu dáváme smažené hranolky. ..

MASO HOVĚZÍ | HOVĚZÍ PEČENĚ PO BAVORSKU.

INGREDIENCE: 750g hovězího z kýty, 50 g slaniny, 60 g másla, cibule, kousek celeru, pár zrnek nového koření, pepře, trochu citrónové kůry, 20 g hladké mouky, trochu sherry či červeného vína, citrónová šťáva. Nádivka: 30 g slaniny, cibule, 1 vejce, 60 g šunky, malá kyselá okurka, trochu kaparů, zelená petrželka, 1 hříbek, 1 sardelka, sladká paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu rozkrájíme na kostičky, rozehřejeme ji, pak do ní přidáme postrouhanou cibuli, jemně nakrájené vařené vajíčko, šunku kysel ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKA - DEBRECÍN.

INGREDIENCE: 4 roštěnky (každá 150g), sladká paprika, sardelové máslo, 100g vepřového, 100g uzeného, strouhanka, 1 vejce, 10g mouky. 1/8 l červeného vína, 50g slaniny, 1 cibule, POSTUP PŘÍPRAVY: roštěnky naklepeme, posolíme, posypeme sladkou paprikou pomažeme sardelovým máslem. Nasekáme vepřové a uzené maso, ne polovičku na kostičky nakrájené slaniny, strouhanku a vše cháme pomocí jednoho vejce. Tuto směs naneseme na roštěnky, zavineme a zavážeme. Dáme je dusit na druhou polovinu slaniny se zpě ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | BRATISLAVSKÁ ROŠTĚNKA.

INGREDIENCE: 4 roštěnky, 2 lžíce oleje, 40g másla, 1 cibule, 40g mrkve, 40g celeru, 1 lžíce rajského protlaku, 10g hladké mouky, sůl, mletý pepř, bobkový list, trochu kaparů, worcester, 2 dl kyselé smetany, 1 kyselá okurka. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli, polovinu mrkve a polovinu celeru nakrájíme na drobno a zpěníme do růžova na másle. Nyní opečeme naklepané roštěnky prudce na oleji a položíme na zapraženou zeleninu. Všechno osolíme, okořeníme, přidáme rajský protlak a dusíme. Zbytek mrkve a celeru n ..

MASO HOVĚZÍ | HOVĚZÍ ZÁVITKY S KŘENEM.

INGREDIENCE: 600g hovězího z kýty, 2 lžíce strouhaného křenu, 30g strouhaného křenu, 30g strouhanky, 2 žloutky, sůl, pepř, 10g másla, 10g hladké mouky, 1/8 l sladké smetany, citrónová šťáva, bujón.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na pláty, které naklepeme, osolíme a na okrajích nařízneme. Nyní smícháme nastrouhaný křen se žloutky a strouhankou, posolíme a opepříme. Touto směsí potřeme pláty masa, které zavineme a propíchneme párátky. Poprášíme je moukou a po všech stranách prudce osmažíme na másl ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | BAVORSKÁ ROŠTĚNKA.

INGREDIENCE: 4 roštěnky (každá 150g), sůl, pepř, 60g másla, 50g cibule, 40g mouky, 1/8 l kyselé smetany. Trochu hovězí a zeleninové polévky. Nádivka: 30g másla, sůl, pepř, 15 g šunky, 1 vejce, 3 g vařených brambor, 2 lžíce kyselé smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky naklepeme, osolíme a opepříme. Nyní si připravíme nádivku tímto způsobem: do měkkého másla zamícháme vejce, drobně pokrájenou šunku a na kostičky rozřezané brambory, přidáme 2 lžíce kyselé smetany, pepř a sůl. Tuto směs naneseme na ro ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKA - ESTERHÁZY.

INGREDIENCE: 4 roštěnky (každá 150g), sůl, pepř, paprika, 30g hladké mouky, tuku, celer, kořenová petržel, mrkev, 1 cibule, pár zrnek pepře, nového koření, bobkový list, citrónová kůra, 2 lžíce octa, 1/8 l kyselé smetany, 20 g hladké mouky, citrónová šťáva, trochu bílého vlna, kaparů, 20g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme moukou a opečeme na tuku po obou stranách. Nyní si usmažíme na másle na plátky nakrájený celer, kořenovou petržel, mrkev, cibuli a přidám ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÁ KÝTA NA PIVĚ.

INGREDIENCE: 2000g skopové kýty s kostí, 350g cibule, 1 /4 1 světlého piva, 150g sádla, 100g másla, 80g hladké mouky, 1/2 l kyselé smetany, citrónová kůra, nové koření, zrnka pepře, bobkový list, rozmarýn. POSTUP PŘÍPRAVY: Skopovou kýtu vykostíme, osolíme a opečeme na sádle po obou stranách do červena. Nyní ji položíme na světlý cibulový základ, do kterého jsme přilili světlé pivo a přidali zrnka pepře, nové koření, rozmarýn, bobkový list a kousek citrónové kůry. Dušenou kýtu vyjmeme a omáčku z ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | PIVOVARSKÁ ROŠTĚNKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Každou roštěnku naklepeme, osolíme; opepříme a opečeme na oleji s máslem po obou stranách. Maso nesmíme propéci, musí zůstat uprostřed růžové. Ted roštěnky omočíme na jedné straně v řídkém pivním těstíčku z 1/8 l světlého piva, 1 vejce a hladké mouky a po té straně je osmažíme v čistém oleji. Na osmažené těstíčko vypálíme silnějším rozžhaveným drátem mřížku. Do pánve, na které se roštěnky opékaly, přidáme kousek másla, na plátky nakrájené žampióny či hříbky, oloupaná a na kousky ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | VINAŘSKÉ SVÍČKOVÉ ŘEZY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Osolené a opepřené svíčkové řezy opečeme na oleji po obou stranách. Po vyjmutí z tuku přidáme na pánev máslo, rozkrájené olivy, žampióny, rajská jablíčka, kostičky cibule, nudličky kyselých okurek. Zalijeme červeným vínem. Svíčkové řezy t7ambujeme kodakem, přelijeme povařenou omáčkou a posypeme zelenou petrželkou. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz