Recepty na xkuchtik.cz

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | MALINSKÉ MASO.

POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou nakrájíme na plátky, ty potom na dlouhé nudle, které osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji s máslem. Přidáme jemně nasekanou cibuli, nepatrné množství sladké papriky, na plátky pokrájené žampióný či hříbky a trochu šťávy z pečeně. Podušené dáme na střed talíře a obložíme kolem dokola malými opečenými brambory. K tomu podáváme jablkovou kaši, promíchanou s jemně nastrouhaným křenem. ..

MASO HOVĚZÍ | JIČÍNSKÉ SVÍČKOVÉ ŘEZY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky svíčkové osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji s máslem. Maso vyjmeme a na pánev přidáme kousek másla a předem ovařené, vypeckované sušené švestky, které jsme obalili slabým plátkem slaniny a propíchli polovinou opražené mandle, aby nám špek na švestce držel. Na másle opečené švestky zalijeme trochou přírodní šťávy z pečeně, přidáme kečup, červené víno a takto připravenou šťávou polijeme maso. Nakonec je posypeme drobně nakrájeným uvařeným bílkem a na nudl ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | SVÍČKOVÉ ŘEZY MISTRA MAXE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Osolené a opepřené svíčkové řezy opečeme na oleji s máslem po obou stranách. Maso vyjmeme z tuku a na pánev přidáme šťávu z pečeně, rajský protlak, tymián mletý pepř, drobně nakrájenou cibuli, šťávu z pomeranče a sítem protlačená husí játra. Do povařené a procezené omáčky nasypeme nasekané pražené mandle. Tyto svíčkové řezy podáváme se smaženými hranolky. ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÉ S JABLKY.

INGREDIENCE: 600g skopové kýty, 40g tuku, trochu mouky, 2 jablka, 40g másla, 30g mouky, 1/4 l mléka, 1 žloutek, 10g tvrdého sýra, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze skopové kýty nakrájíme 8 řízků, naklepeme je, posolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na tuku. Potom je vložíme do ohnívzdorné nádoby, kterou jsme vytřeli máslem, a na každý položíme kolečko podušeného jablka. Nyní polijeme vše bešamelovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme. ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÉ SE SUŠENÝMI ŠVESTKAMI.

INGREDIENCE: 600g skopové kýty, 40g tuku, 80g cibule, trochu mleté skořice, šafránu nebo citrónové kůry, 80g sušených švestek. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso ze skopové kýty nakrájíme na větší kousky a opečeme na tuku. Potom je z pánve vybereme, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, opražíme ji do růžova a zalijeme vodou. Maso opět dáme do pánve, posolíme, přidáme skořici, šafrán nebo citrónovou kůru. Když je skoro měkké, zaprášíme šťávu moukou, přilijeme vodu, přidáme sušené švestky a dusíme do konce. ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | SVÍČKOVÁ S UZENÝM.

INGREDIENCE: 625g svíčkové, sůl, pepř, 250g vařeného uzeného, 1 malá cibule, 70g ruku, trochu mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou rozkrojíme po délce, vložíme do ní nasekané vařené uzené maso, opět uzavřeme a omotáme silnější nití. Maso pečeme na plátcích cibule a horkém tuku asi 1 1/2 hodiny. Šťávu zaprášíme nakonec moukou. ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | SVÍČKOVÁ – Diplomat.

INGREDIENCE: 800g svíčkové, 200g slaniny, 100g mandlí, 1 vejce, 5 jablek, máslo, sůl, mletý pepř, olej, bílé víno, brusinky, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou posolíme, opepříme, opečeme na rozpáleném oleji a necháme vychladnout. Nyní rozkrájíme slaninu na tenké plátky, potřeme je nastrouhaným jablkem, smíchaným s rozšlehaným vejcem a posypeme je na drobno posekanými mandlemi, které jsme předtím upražili na másle. Slaninové plátky se směsí pokapu vínem, položíme na ně studenou svíčkovou, zabalím ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | SVÍČKOVÁ - Colbert.

INGREDIENCE: 750g svíčkové, 50g slaniny, 50g másla, 150g slaniny na obalení masa, 6 listů z velké kapusty.Směs na potření: 1 kyselá okurka, 1 hříbek, 1 menší cibule, kapary, zelená petrželka, 1 sardelka, trochu citrónové kůry, 20g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou odblaníme, prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme ji na oleji jen tak, aby byla vevnitř krvavá. Šťávu slijeme do jiné nádoby, rozpustíme v ní kousek másla, aby jí bylo víc, a maso necháme vychladnout. Nyní.si připravíme směs na potře ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÉ NA MAJORÁNCE.

INGREDIENCE: 1000g skopové kýty, 2 cibule, 100g másla, 1/4 I kyselé smetany, 1/8 l sladké smetany, 20g mouky, majoránka, citrónová šťáva, mletý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso ze skopové kýty nakrájíme na větší kostky. Cibuli rozřežeme na drobno a opražíme do zlatova. Nyní do ní naklademe kostky masa, necháme ze všech stran opéci a podlijeme vývarem. Krátce předtím, než se udusí do měkka, je posypeme drcenou majoránkou, mletým pepřem a solí. Kyselou a sladkou smetanu spojíme s trochou mouky a ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | HUSARSKÁ PEČENĚ.

INGREDIENCE: 750gsvíčkové, 50gslaniny, sůl, pepř, 30gtuku, 1 cibule, polévková zelenina, 1/4l hovězího vývaru, 1/8l červeného či bílého vína. Nádivka:2lžícesmetany, 40gsrrouhanky, 1 vejce, 30gstrouhaného sýra, 1 malá cibule, zelená petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou posolíme, opepříme a upečeme na slanině, tuku, rozsekané cibuli a polévkové zelenině. Pak ji rozřízneme po délce a vložíme do ní nádivku.Tu si připravíme tak, že na mírně rozehřáté plotně mícháme smetanu, strouhanku, strouha ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz