Recepty na xkuchtik.cz

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÉ S HŘÍBKY.

INGREDIENCE: 600g skopové kýty, mletý pepř, 2 cibule, 1 lžíce kmínu, 15g sušených nebo 150g čerstvých hříbků, 50g slaniny, 10g sádla, 2 -3 stroužky česneku, trochu hladké mouky, vývar ze skopových kostí či voda. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso ze skopové kýty nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpustíme sádlo a rozřezanou slaninu, vložíme do toho na drobno nakrájenou cibuli,.ve vodě namočené sušené anebo na plátky nakrájené čerstvé hříbky, okmínujeme a vše necháme opražit. Potom přidáme m ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | DUŠENÉ SKOPOVÉ MASO.

INGREDIENCE: 500g skopového, 750g brambor, 500g bílého zelí nebo kapusty, 3 cibule, 100g slaniny, pepř; kmín, 1/2 l vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Libové skopové maso nakrájíme na malé kousky, loupané syrové brambory na kostky a bílé zelí nebo kapustu na proužky. Zelí před krájením spaříme. Nyní vezmeme hrnec s těsným uzávěrem a na jeho dno navrstvíme kostičky slaniny. Po slanině přijdou kostky brambor, potom kousky masa, po nich proužky zeleniny a potom opět brambory, maso, zelenina atd., až vše kon ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÁ ŽEBÍRKA.

INGREDIENCE: 4 žebírka, 2 velké cibule, 80 g másla, 60 g hladké mouky, 1/4l sladké smetany, 1 žloutek, mletý bílý pepř, strouhaný muškátový oříšek, sůl, strouhaný parmazán, trochu strouhanky. POSTUP PŘÍPRAVY: Skopová žebírka naklepáme, osolíme, opepříme a opečeme na másle po.jedné straně. Cibule uvaříme ve slané vodě a rozemeleme. Nyní si připravíme sv8tlou jíšku. Tu smícháme s cibulovou kaší a rozdělíme zhruba na polovinu. Do jedné poloviny nalijeme sladkou smetanu, přidáme žloutek, trochu mle ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | JEHNĚČÍ PEČENĚ S NÁDIVKOU.

INGREDIENCE: 1/2 jehněte (či kůzlete), 1 lžíce másla, trochu hladké mouky. Nádivka: 300 vepřového z kýty, 1 lžíce másla, 1 malá cibule, trochu zelené petrželky, 2 žloutky, trochu strouhanky, 3 lžíce sladké smetany, muškátový květ. POSTUP PŘÍPRAVY: Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme nařezanou zelenou petrželku a hned nato přilijeme lžíci smetany, aby petrželka nezhnědla. Vepřové maso umeleme dvakrát po sobě, přidáme předchozí směs, žloutky, zbytkem smetany navlhčenou strouhank ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | JEHNĚČÍ PEČENĚ NA SARDELÍCH.

INGREDIENCE: 1000g jehněčího z kýry, 2 - 3 sardele, 1 g másla, 1/4 l kyselé smetany 10g hrubé mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Sardele vykostíme, jemně nakrájíme a s 1/2 lžíce másla zpracujeme. Maso omyjeme ve vlažné vodě, osušíme a potřeme je po celém povrchu touto sardelovou pastou. Položíme je tou stranou, na které nejsou žádné kosti, na pekáč s rozpuštěným máslem, opečeme je a obrátíme. Zprvu je pečeme bez polévání, později s částečným, nakonec s neustálým. Po 1 1/2 hodině zlatohnědou pečeni vyndáme ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SMAŽENÉ JEHNĚČÍ MASO.

POSTUP PŘÍPRAVY: Jehněčí maso smažíme také tím způsobem, že hrudí nejprve spaříme, aby zbělelo, a potom je uvaříme v tučné slané polévce s nakrájenou cibulí. Měkké maso dáme na mísu vychladnout, vykostíme je a nařežeme z něj úhledné řízky. Polévku, ve které se vařilo, zapražíme světlou máslovou jíškou, zalijeme bílým vínem a zahustíme žloutkem. Nakonec přidáme citrónovou šťávu a omáčku necháme vychladnout. Řízky v ní řádně omočíme, narovnáme na olejem potřenou mísu a dáme do ledničky. Je-li omáč ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | JEHNĚČÍ PO ŽATECKU.

INGREDIENCE: 1000 g jehněčího, 150g másla, 70g hladké mouky, 50g mrkve 50g celeru, 50g cibule, 1/4 l sladké smetany, 3 žloutky, několik zrnek pepře, muškátový květ, sůl, 1 l hovězího vývaru, 70g chmelových šištic. POSTUP PŘÍPRAVY: Přední jehněčí maso vykostíme, nakrájíme na kostky, dáme do vařící vody a necháme přejít varem. Nyní je vložíme do hovězího vývaru, přidáme cibuli, celer, mrkev, několik zrnek pepře, muškátový květ, osolíme a vaříme do měkka. Potom maso vyndáme, polévku zahustíme másl ..

OMÁČKY | SMETANOVÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Bledou jíšku zředíme sklenicí vývaru z masa nebo zeleniny, přilijeme kyselou smetanu a povaříme 5 až 10 minut. Osolíme a přidáme kousek čerstvého másla. ..

OMÁČKY | ZADĚLÁVANÁ BÍLÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si bledou jíšku z 1 lžíce mouky a lžíce másla, zředíme ji procezeným vývarem z vařeného králíka, drůbeže, skopového nebo telecího masa a na mírném ohni povaříme 5 až 10 minut. Pak odstavíme, trochy omáčky odebereme, necháme vychladnout, rozšleháme v ní žloutek, osolíme, přidáme kousek čerstvého másla a vmícháme do ostatní omáčky. ..

OMÁČKY | KAPAROVÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do bledé máslové jíšky rozředěné slepičí polévkou (z kostky) přidáme kapary, nakapeme trochu vinného octa a necháme malou chvíli povařit. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz