INGREDIENCE: 4 roštěnky (každá 125g), sůl, pepř, lžička sekané cibule, 1/4l mléka, trochu mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky naklepeme, opepříme, položíme na cibuli a přelijeme mlékem tak, že jsou do něho úplně ponořeny. Tak je dusíme do měkka, až mléko skoro zmizí. Teprve potom je osolíme. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Každou roštěnku naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji s máslem. Maso vyjmeme a na pánvi odusíme na plátky nakrájené žampióny či hříbky, rajská jablíčka, kyselé okurky, utřený česnek, což ještě přisolíme a opepříme. Nakonec do pánve vyklepneme jedno vejce, zamícháme je a necháme srazit. Touto směsí roštěnky na talíři pokryjeme a navrch položíme cibulová kolečka, která jsme předtím omoučili a osmažili na oleji. Všechno posypeme jemně nasekanou zelenou pe ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Jednu roštěnku po druhé naklepeme, osolíme, opepříme a potom je opečeme na oleji s máslem po obou stranách. Na každou položíme 2 kolečka uvařeného celeru, která jsme předtím obalili v trojobalu a na oleji vysmažili do červena. Na každé kolečko položíme do kornoutku stočený plátek uzeného lososa a sardelové očko. Roštěnky podlijeme slastní šťávou, ozdobíme hlávkovým salátem a na kolečka nakrájeným vařeným vejcem. ..
INGREDIENCE: 3 lžíce sádla, 1-2 cibule, 600g koňského masa, sůl, 2 stroužky česneku, mletý pepř, kmín, krajíček tvrdého chleba na zahuštění, sladká mletá paprika.POSTUP PŘÍPRAVY: Na dvou lžících sádla osmažíme dožluta nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a ze všech stran necháme opéci, až zešedne. Pak maso osolíme, přidáme rozetřený česnek, pepř, kmín, sběračku horké vody a dusíme doměkka; podle jakosti masa dusíme dvě až čtyři hodiny. Potom maso vybereme, omáčku přecedíme ..
INGREDIENCE: 500 g hub, 3lžíce sádla, 2 menší cibule, 1 zelená paprika, 1 rajče, sůl, kmín, mletá sladká paprika, 1/8 l kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné pokrájené houby podusíme na cibuli, kterou jsme zpěnili na sádle. Pak přidáme na nudličky pokrájenou papriku a na kolečka pokrájené rajče: Osolíme, okmínujeme, přidáme mletou sladkou papriku, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Měkké houby zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku, a krátce po ..
INGREDIENCE: 500g hub, 1 cibule, 3 lžíce sádla, sůl, 1 lžička sladké mleté papriky, 3 rajčata, 4 zelené papriky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme na kroužky nakrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku, očištěné a oprané houby, na proužky nakrájené zelené papriky a na čtvrtky rozkrájená rajčata. Osolíme a vše společně dusíme asi čtvrt hodiny. Ke guláši můžeme přidat také pokrájené, předem podušené telecí maso a společné dohotovit. Dusíme pokud možno bez přilévání vody. Podáváme s chlebem. ..
INGREDIENCE: 600g jelení plece, 4 lžíce sádla, 1-2cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, mletý pepř, sůl, 2 rajčata, 3 stroužky česneku, 1-2 lžíce hladké mouky, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle osmažíme dozlatova cibuli nakrájenou na plátky, vmícháme mletou sladkou papriku, přidáme maso pokrájené na kostky a za stálého míchání opékáme, až se vydusí do tuku. Osolíme, opepříme, přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata a utřený česnek, dobře promícháme a dusíme. Když je maso téměř měkké, vybereme je ..
INGREDIENCE: 30g slaniny, 2 lžíce sádla, 1 větší cibule, mletá sladká paprika, 500g hub 150g uzeniny, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, (strouhaný chléb) .POSTUP PŘÍPRAVY: Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme sádlo a drobné nakrájenou cibuli a usmažíme dozlatova. Vmícháme mletou sladkou papriku, přidáme nakrájené houby a dusíme. Na kostky nakrájenou uzeninu osmahneme na teflonové pánvičce s rajčatovým protlakem, zaprášíme moukou, osmahneme a přidáme k houbám (neb ..
INGREDIENCE: 600 -700g předního daňčího masa bez kostí, 2-3 cibule, 3 lžíce sádla, 40g slaniny, 3-4 stroužky česneku, 4 lžíce rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, 800g brambor, 80g kořenové zeleniny,2 lžíce hladké mouky, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Daňčí maso nakrájíme na kostky a podusíme je s drobné nakrájenou cibulí osmaženou na části sádla a na rozškvařených kostičkách slaniny. Přidáme česnek utřený se solí a raj8atový protlak. Osmahneme, mírně podlijeme vodou, osolíme, opepříme a maso dusí ..
INGREDIENCE: 700g mufloní zvěřiny (bez kostí), 5 lžic sádla, 2 menší cibule, 1 lžička mleté sladké papriky,2 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, sůl, (koření kari), vývar podle potřeby, 1 lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřinu nakrájíme na menší kousky. Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme mletou sladkou paprikou a necháme zpěnit. Potom vše zalijeme horkou vodou, vložíme na ni.připravenou mufloní zvěřinu, přidáme pepř, nové koření, sůl, kari (můžeme vypustit) a necháme ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA