Recepty na xkuchtik.cz

SALÁTY | ČEKANKOVÝ SALÁT II.

INGREDIENCE: 4-6 puků čekanky, 2-3 lžíce octa, voda, 3 lžíce oleje sůl cukrPOSTUP PŘÍPRAVY: Čekanku nakrájíme na nudličky a zalijeme dobře promíchaným nálevem z vody, octa, oleje, cukru a soli. ..

GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ | MYSLIVECKÝ GULÁŠ

INGREDIENCE: 600g zvěřiny bez kostí (jelen, srnec divočák zajíc), 60g slaniny, 2-3 menší cibule mletá sladká paprika, 2 lžíce rajčatového protlaku, mletý pepř kmín, sůl majoránka, 6-7 středné velkých hříbků, vývar podle potřeby, 2lžíce hladké mouky, "bylinkové" koření (okurky cibule, petrželka), 1-2 stroužky česneku.POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Potom přidáme a zpěníme sladkou mletou papriku, vmícháme rajčato ..

GULÁŠ RŮZNÝ | KAPŘÍ GULÁŠ S HRÁŠKEM.

POSTUP PŘÍPRAVY: 600-700g kapra, citrónová šťáva,sůl, mletý pepř, 3lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 30g slaniny, 2 větší cibule, sladká mletá papírka, sáček zmrazeného hrášku, 2 až 3lžíce kečupu nebo rajčatového protlaku, vývar z hlavy nebo z masoxu.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného kapra stáhneme z kůže, nakrájíme na větší kousky, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme, necháme půl hodiny odležet. Na pánvičce rozehřejeme olej, rybí maso osušíme, poprášíme moukou a osmahneme. Na rozškvařené ..

GULÁŠ RŮZNÝ | HOUBOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 600g hub, 30g slaniny, 2lžíce sádla, 2 menší cibule, 2lžíce hladké mouky, mletá sladká paprika, malý stroužek česneku kmín, sůl, kousek masoxu.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné houby (nejlépe směs) nakrájíme na vetší kousky. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme jednu lžíci sádla a drobné nakrájenou cibuli a usmažíme dorůžova. Vmícháme mletou sladkou papriku, pak houby, utřený česnek, kmín, sůl a za.stálého míchání osmažíme. Houby zaprášíme moukou, osmažíme je, podlijeme vodou ..

GULÁŠ RŮZNÝ | KAPŘÍ GULÁŠ S PAPRIKAMI A RAJČATY.

INGREDIENCE: 700g kapra, sůl, 1 lžíce hladké mouky, 50g slaniny, 1 menší cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky,2 zelené papriky, 3-4 rajčata, 1/4 l sladké smetany, mletý pepř, 1 lžička másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a oprané kousky kapra osolíme a obalíme v hladké mouce. Na drobně rozkrájené rozškvařené slanině opečeme kousky kapra, opečené vyndáme a dáme stranou. Na zbylém základě zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka, zaprášíme mletou paprikou, po zpěnění přidáme pokrájené zelené papriky a pok ..

GULÁŠ RŮZNÝ | MAĎARSKÝ GULÁŠ Z KAPRA.

INGREDIENCE: 2 půlky kapra, sůl, mletý pepř, 3 lžíce oleje, 40g slaniny, 2-3 cibule, sladká mletá paprika,¼ l vývaru, 2 lžíce rajčatového protlaku, ¼ l kysané smetany 2 žloutky.POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra zbaveného kůže rozkrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a opečeme na poloviční dávce oleje. Na druhé polovině oleje a na slanině zpěníme dorůžova cibulku, zasypeme mletou paprikou a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme opečené kousky kapra, rajčatový protlak a dusíme asi deset minu ..

GULÁŠ RŮZNÝ | GULÁŠ Z VELRYBÍHO FILÉ.

INGREDIENCE: 700g velrybího filé, 3 menší cibule, kmín, 5 lžic sádla, 1 lžička sladké mleté papriky, sůl, mletý pepř, 1 lžíce hladké mouky, 3-4 stroužky česneku, majoránka, 1 lžička másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně pokrájenou cibuli s kmínem osmažíme na tuku dozlatova, vmícháme sladkou mletou papriku a krátce osmahneme. Potom přidáme na kostky nakrájené maso z velrybího filé, podusíme ve vlastní šťávě, přidáme pepř, sůl, zalijeme trochou horké vody a dusíme. Pří dušení občas zamícháme a podle potře ..

GULÁŠ RŮZNÝ | GULÁŠ Z HŘÍBKŮ A MASA.

INGREDIENCE: 300g libového vepřového nebo hovén1ro masa, 3 lžíce sádla, 1 menší cibule, sůl, mletý pepř, 1 lžíce hladké mouky, kousek masoxu, 300g hřibů, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky a osmahneme na sádle, až se šťáva vydusí, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme dorůžova, podlijeme, osolíme, opepříme a dusíme téměř doměkka. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme kousek masoxu a na kousky nakrájené hříbky a vše dusíme doměkka ..

GULÁŠ RŮZNÝ | VELRYBÍ GULÁŠ SE SUŠENÍMY HOUBAMI.

INGREDIENCE: 500g velrybího masa, 150g uzeného bůčku 5 lžic oleje, 2 větší cibule, mletá sladká paprika, 5-6 dl vývaru z kosti, 5-6 lžic červeného vína, 2 lžíce sušených hub, 4 stroužky česneku, trochu paprikové Vegety, 3 lžíce kečupu, mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Na části oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mletou sladkou papriku a na kostky pokrájený uzený bůček, osmahneme, mírně podlijeme vývarem a dusíme. Velrybí maso nakrájené na kostky dusíme na oleji dopoloměkka ..

GULÁŠ RŮZNÝ | ZELENINOVÝ GULÁŠ S TOČENÝM SALÁMEM.

INGREDIENCE: 50g slaniny, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 300g točeného salámu, 1 lžička mleté sladké papriky, 5 zelených paprik, 5 rajčat, 1 malý květák, 1-2 menší mrkve, 2 brukve, 150ghrášku, (nebo sáček zmrazené zeleninové směsi), 1/2 kostky masoxu, hladká mouka, 2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu, pažitka,3-4 lžíce smetany (nebo neslazené kondenzované mléko).POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji a na rozškvařené slanině zpěníme nakrájenou cibuli a pokrájený česnek, osmahneme na kostky ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz