INGREDIENCE: Sáček zmrazené zeleninové směsi, 3 lžíce oleje, 1 větší cibule, 250g vepřového mase nebo vepřové ve vlastní šťávě v konzervě nebo 200g uzeniny, sůl, mletá sladká paprika, 2-3 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu. (Jestliže budeme guláš připravovat z vepřové konzervy, použijeme k usmažení cibule tuk z konzervy.)POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme na kostky nakrájené vepřové maso, osolíme, přidáme mletou papriku, podlijeme a dusíme dopoloměkka. Pak ..
INGREDIENCE: 2 menší salátové okurky, 4 lžíce sádla, 2 cibule, 6-8 menších rajčat, 4 zelené papriky, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 6 lžic kávové smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté okurky oloupeme, rozkrojíme na půlky, lžící vydlabeme semena a pokrájíme je na kostky. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme okurky a za stálého míchání dusíme tři minuty. Potom přidáme na čtvrtky pokrájená rajčata, na proužky nakrájené zelené papriky. Vše dusíme dalších pět minut. Směs osolíme, opepříme, zap ..
INGREDIENCE: 500g hub, 1 cibule, 4 lžíce másla, kmín, sůl, mletá sladká paprika, 1/8 l smetany nebo 5 lžic neslazeného kondenzovaného mléka, 1 lžička hladké mouky. Noky: 40g tuku sůl, 1 vejce, 300g hladké mouky, špetka prášku do pečiva, koflík mléka.PŘÍPRAVY: Zaděláme těsto na noky: Tuk rozetřeme se solí a vejcem a po lžících přidáváme střídavě mouku s práškem a mléko. Vařečkou dobře vypracujeme vláčné těsto a necháme chvilku odležet. Očistíme houby a nakrájíme je na plátky. Rozkrájíme cibuli, d ..
INGREDIENCE: 2 hlávkové saláty 3 mrkve citrónová šťáva, voda, cukr sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávkový salát nakrájíme na nudličky, přidáme jemné nastrouhanou mrkev. Z citrónové šťávy, kterou zředíme vodou se solí a cukrem připravíme sladkokyselou zálivku. Opatrně promícháme a zalijeme. ..
INGREDIENCE: 2 hlávkové saláty, 4 rajčata, 1 malá cibule, ocet, voda, sůl, cukr, pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Salát nakrájíme na větší kousky, přidáme rajčata nakrájená na dílky, zalijeme nálevem z octa, vody, solí a cukru. Povrch posypeme drobně pokrájenou cibulí a rozsekanou pažitkou. ..
INGREDIENCE: 4-6 mrkví, citrónová šťáva, voda, cukr, špetka soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nastrouhanou mrkev zalijeme připravenou zálivkou z citrónové šťávy, cukru, soli a vody. ..
INGREDIENCE: Uzené koleno, bobkový list, 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, šalvěj, 2 cibule, 500g hub, 50 g slaniny, koření kari, kmín, mletý pepř, sůl, 1 gulášová kostka, 1 feferonka, 1 lžička sladké mleté papriky, 1-2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 2 papriky, 2 rajčata, olivy, vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené koleno s přidáním bobkového listu, pepře, nového koření, šalvěje a s půlkou cibule uvaříme doměkka. Mezitím očištěné houby pokrájíme na větší kousky a udusíme doměkka na rozškvařených k ..
INGREDIENCE: 2-3 malé zelené okurky, 2 svazečky ředkviček, 1 pórek, sůl, ocet, voda, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Okurky (neloupané) a ředkvičky nastrouháme na plátky, pórek pokrájíme na kolečka a smícháme. Osolíme, jemně okyselíme octem s vodou, okořeníme pepřem a lehce promícháme. ..
INGREDIENCE: 6 rajčat, 1 cibule, ocet, voda, sůl, cukr, olej, mletý pepř, pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata nakrájíme na plátky a posypeme na jemné nudličky pokrájenou cibulí. Z octa, vody, soli a cukru připravíme nálev, který vlijeme na rajčata. Hotový salát podle chuti opepříme, přidáme pár kapek oleje a posypeme jemně pokrájenou pažitkou. ..
INGREDIENCE: 6 rajčat, 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, sůl, ocet, voda. POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na lupínky, nasypeme na rajčata a vše zalijeme osoleným nálevem ze zředěného octa. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA