INGREDIENCE: 600g skopové plece, 100g slaniny, 2 lžíce nakrájené kořenové zeleniny (mrkev celer petržel), 1 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, mletý pepř, kmín, stroužek česneku, čtvrtka kapusty, 2 lžíce fazolek, 300g brambor, vývar z masoxu nebo voda podle potřeby, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně pokrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, drobně nakrájenou cibuli, osmažíme dorůžova a vmícháme mletou sladkou papriku. Po zpěnění přidáme na kostičk ..
INGREDIENCE: 60g slaniny, 3 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, stroužek česneku, mletý pepř, vepřové srdce (600 až 700g), vývar, 1 lžíce hladké mouky, 4rajčata, sůl, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na drobné pokrájené a rozškvařené slanině mírně osmahneme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku, utřený česnek, pepř a krátce osmahneme. Potom přidáme na menší kostky nakrájené srdce, které jsme předtím zbavili tepen a tuku, zalijeme vývarem á dusíme, až je maso téměř měkké. Srdce ..
INGREDIENCE: 3 lžíce sádla, 1-2 cibule, stroužek česneku, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 klobása, 100g brambor, sůl, 1 konzerva leča s klobásou, 1/8 smetany, 1 lžíce hladké mouky, paštika.POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, přidáme sladkou mletou papriku, klobásu nakrájenou na kolečka, vložíme na větší kostky nakrájené brambory, osolíme, podlijeme vřelou vodou a dusíme. Když jsou brambory skoro měkké, přidáme lečo z konzervy, prohřejeme, zalijeme sm ..
INGREDIENCE: 500g předního telecího masa, 4 lžíce sádla, 2 cibule, sůl, voda nebo vývar, 150g šunkového salámu, 1/4 l sladké smetany, 2 lžíce hladké mouky, 2 sterilované okurky (menši), 2 natvrdo vařená vejce, petrželka, strouhaný sýr, mletá sladká paprika.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené telecí maso, osolíme a dusíme doměkka. Když je maso skoro měkké, přidáme na kostky nakrájený salám, podusíme a pak vydušenou šťávu zahustíme smet ..
INGREDIENCE: 100g anglické slaniny, půlka hovězího nebo celé vepřové srdce, 1 větší cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, mletý pepř, 3 lžíce strouhaného chleba, masox, majoránka, sůl.,POSTUP PŘÍPRAVY: Nadrobno nakrájenou anglickou slaninu rozškvaříme, vložíme očištěné, odblaněné, na drobné kostky rozkrájené srdce, zasypeme je pokrájenou cibulí, paprikou a opékáme za stálého míchání. Když se maso vydusí do tuku, zasypeme je strouhaným chlebem, osmahneme a pak podlijeme potřebným množstvím vrouc ..
INGREDIENCE: 500g husích žaludků, 3 lžíce husího sádla, 1-2 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, trochu kmínu majoránky a mletého pepře, stroužek česneku, 1 lžíce hladké mouky, vývar z kostí.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné husí žaludky dobře omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Na rozehřátém sádle osmažíme do světležluta jemně nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme nakrájené žaludky, mletou sladkou papriku, sůl, kmín, pepř, třený česnek a osmažíme. Když je maso vydušené do tuku, zaprášíme je mouko ..
INGREDIENCE: 50g slaniny, 1 větší cibule, 400g jater, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 lžička hladké mouky, 4 papriky, 1/8 kysané smetany, sůl, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na drobně pokrájenou rozškvařenou slaninu dáme zpěnit nakrájenou cibuli, vložíme na kostky nakrájená játra, necháme osmahnout, přidáme trochu sladké mleté papriky a mouku, necháme osmahnout, potom podlijeme, rozmícháme a dusíme. Za chvíli přidáme sloupnuté a na nudličky nakrájené papriky. Nakonec zalijeme kysanou smetanou, osol ..
INGREDIENCE: 90g slaniny, 2 lžíce oleje, 2 velké cibule, 900g skopového masa, sůl, mletá sladká paprika, kmín, 200g vepřového masa, 400g brambor, majoránka, 2 stroužky česneku, mletý pepř, 4-5 paprik.POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou slaninu, na ní zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme na kostky nakrájené skopové maso, osmahneme, osolíme, posypeme mletou sladkou paprikou a kmínem, osmahneme, podlijeme vodou a dusíme. Po chvilce přidáme nakrájené vepřové ..
INGREDIENCE: 1 konzerva hovězího masa ve vlastní šťávě, 1 velká cibule, 2-3 lžíce Moravské polévky z Vitany, 2 lžíce hladké mouky, 1/8 l mléka, na dochucení mletý pepř, paprika a sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli zpěníme na tuku z konzervy, mírně zasmažíme s polévkou z Vitany, přidáme hovězí maso z konzervy, které případně rozkrájíme, pak zahustíme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali hladkou mouku. Dochutíme pepřem, sladkou mletou paprikou a solí. Vaříme asi šest minut. Přílohou může být rýže, knedlík, ..
INGREDIENCE: 1 konzerva lančmítu, 2 větší cibule, 4 lžíce sádla, 800g brambor, sůl, 1 lžička sladké mleté papriky, mletý pepř, 1 lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme a podusíme na sádle. Přidáme lančmít nakrájený na kostky a osmahneme. Přidáme syrové brambory nakrájené na kostky, osolíme, opaprikujeme, opepříme, promícháme. Pak podlijeme trochou vody, přiklopíme a dusíme, až jsou skoro měkké. Mouku rozkvedláme v troše vody, přilijeme do guláše a dodusíme. Podáváme se zeleninovým ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA