INGREDIENCE: 1 konzerva lančmítu, 1 lžička sladké mleté papriky, 6 lžic kečupu, 2 cibule, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Konzervu lančmítu otevřeme na obou koncích, obsah vytlačíme, oddělíme tuk a lančmít nakrájíme na hranolky. Osmažíme je dočervena na tuku z konzervy, vmícháme mletou sladkou papriku, potom kečup. Po minutovém prohřátí vsypeme drobně pokrájenou cibuli a opět minutu podusíme. Guláš přisolíme podle chuti a hned podáváme. Vhodná příloha je slané pečivo nebo vařené brambory a zeleninový salát ..
INGREDIENCE: 200g květáku, 100g celeru,1 malá salátová okurka, 1 menší cibule, sůl, citrónová šťáva, voda, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák vložíme asi na deset minut do osolené vody a pak nastrouháme. Cibuli jemně nakrájíme, celer a okurku nastrouháme na hrubším struhadle. Potom vše zalijeme nálevem z citrónové šťávy, vody, soli a cukru. ..
INGREDIENCE: 1/2 sklenice sterilovaného zelí (320g), 4 papriky, 2 cibule, 1 lžíce octa, voda, 1 lžíce oleje, sůl cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí překrájíme, papriky prudce opečeme, sloupneme a nakrájíme na nudličky. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a promícháme. Potom zalijeme nálevem připraveným ze zředěného octa, oleje, cukru a podle chuti přisolíme. ..
INGREDIENCE: 1 květák, 2 svazečky ředkviček, sůl, ocet, cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Květák rozebereme na růžičky;a.uvaříme v osolené a okyselené vodě. Ředkvičky nakrájíme na plátky a přidáme k vychladlému květáku. Podle chuti můžeme mírně přisladit. ..
INGREDIENCE: 1 konzerva vepřového masa, 1 konzerva hovězího masa ve vlastní šťávě, 2 velké cibule, 3 brambory, sůl, pepř, 1 menší květák ,4 mrkve, 1 brukev, 5 rajčat, 2 zelené papriky, 1 stroužek česneku.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vyjmeme z konzervy, pokrájíme na menší kousky a prudce osmahneme na polovině tuku z konzerv a na cibuli pokrájené na plátky. Brambory oloupeme, uvaříme zvlášť a přidáme nakrájené na kostky. Rovněž květák uvaříme zvlášť a rozebereme na růžičky. Mrkev a brukev nakrájíme na pl ..
INGREDIENCE: 350g točeného nebo jiného měkkého salámu, 5 lžic sádla, 2 cibule, 2 stroužky česneku, sladká mletá paprika, kmín, 1 lžíce hladké mouky (nebo lžíce paprikové omáčky v prášku), 5 paprik, kečup, pažitka, vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na plátky nebo na kostky nakrájený salám, necháme osmahnout, přidáme sladkou mletou papriku, kmín, zaprášíme moukou nebo přidáme lžíci paprikové omáčky v prášku, podlijeme vřelou vodou nebo vývarem, povař ..
INGREDIENCE: Zpravidla stačí, když guláš z konzervy prohřejeme. Chceme-li však chuť guláše zlepšit a současně získat více šťávy, připravujeme jej takto: 1 gulášová konzerva, sádlo z konzervy, ½ menší cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 3 dl vývaru, sůl, 1/4 l kysané smetany a 2 lžíce rajčatového protlaku.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrolu rozehřejeme sádlo z konzervy a osmažíme na něm do světležluta půlku drobné nakrájené menší cibule. Potom přidáme mletou sladkou paprik ..
INGREDIENCE: 1 gulášová konzerva, 1 cibule, 30g sádla nebo tuku z konzervy, 400g rajčat (šálek kysané smetany, 1 sterilovaná okurka).POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku osmahneme pokrájenou cibuli, pak přidáme omytá na plátky nakrájená rajčata a necháme chvíli dusit, aby se vydusila přebytečná voda. Potom přidáme guláš z konzervy a prohřejeme. Nebo na sádle osmahneme cibuli, přidáme guláš, a když je prohřátý, zalijeme šálkem kysané smetany s pokrájenou sterilovanou okurkou. Padáváme s chlebem. ..
INGREDIENCE: 30d g vuřtů nebo točeného salámu, 50g slaniny, 1-2 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 3 dl vývaru z masoxu, sůl, mletý pepř, 2 papriky, 3 tvrdší rajčata.POSTUP PŘÍPRAVY: Na drobně nakrájené rozškvařené slanině zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme mletou paprikou, k tomu přidáme oloupané na kostky nakrájené vuřty a rychle je opečeme. Pak vše zaprášíme moukou, trochu osmahneme, podlijeme vývarem, osolíme, okořeníme a krátce povaříme. Nyní k vuřtům přidáme oči ..
INGREDIENCE: 300g párků, 3 lžíce sádla, 2 velké cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 2 středně velké sterilované okurky, trochu hořčice, mletý pepř, 2 lžíce hladké mouky, vývar sů1.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané, na kolečka nakrájené párky opečeme na sádle dočervena, přidáme pokrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme sladkou mletou papriku, po zpěnění vmícháme na nudličky nakrájené okurky, hořčici, pepř a mouku. Je-li zapotřebí, dolijeme trochu vody nebo vývaru, podusíme. Guláš přisolíme a pod ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA