Recepty na xkuchtik.cz

GULÁŠ RŮZNÝ | ŠPEKÁČKOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 300g špekáčků, 50g slaniny, 1 velká cibule, 3 lžičky sladké mleté papriky, sůl, mletý pepř, vývarz ½ kostky masoxu, 2 lžíce rajčatového protlaku, ¼ l kávové smetany, 1 lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nadrobno nakrájíme, rozškvaříme, přidáme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, po zpěnění vmícháme a opečeme oloupané a na kolečka nakrájené špekáčky, zasypeme je mletou paprikou, osolíme, opepříme, promícháme, aby se paprika dobře rozpustila v tuku a hned zali ..

GULÁŠ RŮZNÝ | TURISTICKÝ GULÁŠ S FEFERONKAMI.

INGREDIENCE: 1 konzerva turistického guláše, 1 lžíce sádla 1 lžička mleté sladké papriky, 2 lžíce kečupu, 4 dl vývaru z masoxu nebo vody.,feferonky, 1 sterilovaná okurka, sůl, polévkové koření.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme mletou sladkou papriku, vmícháme kečup, osmahneme, podlijeme vývarem nebo vodou a krátce povaříme. Potom přidáme obsah konzervy a drobně rozsekané feferonky. Vše zamícháme a dobře prohřejeme. Nakonec vmícháme sterilovanou okurku nakrájenou na nudličky: Podle potřeby dochut ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | TURISTICKÝ GULÁŠ S PÁRKEM A ZELENINOU.

INGREDIENCE: 1 konzerva turistického guláše, 2 párky, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 2 lžíce rajčatového protlaku,4 rajčata, 4 zelené papriky, sůl, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle a tuku z konzervy osmahneme dočervena párky nakrájené na kolečka, přidáme pokrájenou cibuli a necháme zpěnit. Potom vmícháme rajčatový protlak a krátce osmahneme. Do takto připraveného základu přidáme na kousky nakrájená rajčata, papriky nakrájené na nudličky a podusíme. Nakonec přidáme obsah konzervy a vše prohřejeme. ..

GULÁŠ RŮZNÝ | BRAMBOROVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 800g brambor, 4 lžíce sádla, 2 cibule, 1/2 masoxové kostky, kmín, sůl, 1/8 l smetany (nebo mléka), 2-3 lžíce hladké mouky, 4 vuřty, 1 lžička sladké mleté papriky.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané syrové brambory nakrájíme na kolečka, podusíme na třech lžících tuku - nejlépe na sádle, na kterém jsme předem osmažili drobně pokrájenou cibuli. Po osmažení je zalijeme vodou s masoxem tak, aby byly zpola potopeny, přidáme kmín, sůl a dusíme, až brambory změknou. Pak pokrm zahustíme smetanou, ve k ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | VEPŘOVÝ GULÁŠ OBLOŽENÝ.

INGREDIENCE: 1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě, 2 cibule, stroužek česneku, 1 lžička mleté sladké papriky 1 lžička hladké mouky, sůl, mletý pepř, kmín, 2 dl vývaru z masoxu nebo vody, 6 rajčat, 4 zelené papriky menší salátová okurka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku z konzervy osmažíme drobně pokrájenou cibuli, česnek, zaprášíme hladkou.moukou, osmahneme a vmícháme sladkou mletou papriku, podlijeme vývarem; osolíme, opepříme, přidáme kmín a povaříme. Do tohoto základu vložíme pokrájené maso z ko ..

GULÁŠ RŮZNÝ | GULÁŠ Z KUŘETE.

INGREDIENCE: 1 kuře, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, vývar (voda) podle potřeby, sůl, mletý pepř, 1 lžíce hladké mouky, 250g žampiónů, 3 zelené papriky, 4 rajčata, 30g slaniny, 1/8 l smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a vmícháme sladkou mletou papriku. Na malé kousky rozdělené kuře na ní krátce opečeme, podlijeme vodou nebo vývarem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Měkké kuře vyjmeme, šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme ..

GULÁŠ RŮZNÝ | HOŘÍCÍ GULÁŠ ATTILA.

INGREDIENCE: 1 kuře, 3 lžíce sádla, 2 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžička mleté pálivé papriky, sůl, vývar,2 zelené papriky, 2 lžíce rajčatového protlaku,6 žampiónů, malá sklenka pálenky (meruňkovice, brandy, vodka) POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle osmahneme dozlatova na kousky nakrájené kuře spolu s nakrájenou cibulí. Zasypeme mletou paprikou (sladkou i pálivou), osolíme, podlijeme vývarem, přidáme pokrájené papriky a žampióny a dusíme doměkka. Nakonec zahustíme rajčatovým protlakem. Guláš ..

GULÁŠ RŮZNÝ | GULÁŠ Z KRÁLIKA.

INGREDIENCE: Předek z králíka, srdce, Plíce, játra, ledvinky, 4 lžíce sádla, 1 velká cibule 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 1 lžíce hladké mouky, majoránka (feferonka, mletá pálivá paprika).POSTUP PŘÍPRAVY: Přední běhy, zbytek trupu a břicho nasekáme a vnitřnosti nakrájíme na menší kousky. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme mletou sladkou papriku, maso, zamícháme a za občasného míchání opékáme. Pak osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Ke konci necháme šťávu vys ..

GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ | ZAJEČÍ GULÁŠ.

INGREDIENCE: Přední maso ze zajíce, 3 lžíce sádla, 2-3 cibule, 100g vařeného uzeného bůčku, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžíce rajčatového protlak, sůl, (2-3lžíce kysané smetany).POSTUP PŘÍPRAVY: Zaječí přední maso nakrájíme na malé kousky. V kastrole na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme uzený vařený bůček nakrájený na kostičky a opečeme dorůžova. Zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme mletou papriku, necháme zpěnit, zalijeme trochou vody nebo vývaru, přidáme ..

GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ | MAĎARSKÝ GULÁŠ Z BAŽANTA.

INGREDIENCE: 1 bažant, 5 lžic sádla, 1 větší cibule, 4 lžičky sladké mleté papriky, kmín, 700g brambor, 1-2 menší mrkve, 10 lžic rajčatového protlaku (nebo 500g rajčat), mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle osmažíme dozlatova drobné nakrájenou cibuli, vmícháme mletou sladkou papriku, krátce osmažíme, přidáme kmín, podlijeme trochou vody a přivedeme k varu. Přidáme bažanta nakrájeného na větší kousky a dusíme při občasném podlévání vodou téměř doměkka. Potom přidáme na kostky nakrájené bramb ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz