Recepty na xkuchtik.cz

GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ | MAĎARSKÝ KANČÍ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 600-700g černé zvěřiny z krku nebo plece, 1 cibule, 5 lžic sádla, 1 lžička sladké mleté papriky, sůl, kmín, vývar, majoránka, 2 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobné nakrájenou cibulku osmažíme na sádle dozlatova, přidáme sladkou mletou papriku, po zpěnění přidáme na kostky nakrájené maso a opečeme je. Osolíme, okmínujeme a dusíme při mírném podlévání doměkka. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme hladkou moukou, osmažíme, přilijeme trochu vývaru, rozmícháme a p ..

GULÁŠ RŮZNÝ | RYBÍ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 600-700 g různých ryb, sůl, 60g slaniny, 1 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 300g brambor, mletý kmín.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a omyté ryby zbavíme kostí, nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme stát na chladném místě. Nadrobno nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme pokrájenou cibuli a zpěníme ji. Pak přidáme mletou papriku, očištěné a na kostičky nakrájené brambory, osolíme, posypeme mletým kmínem a dusíme dopoloměkka. Pak zalijeme horkou vodou, přidáme nakrájené ryby a dus ..

GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ | ZVĚŘINOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 700g srnčí, jelení, dančí nebo kančí zvěřiny (nejlepší je maso z plece), sůl, 60g slaniny, 2-3 cibule, 2-3 lžičky mleté sladké papriky, trochu kmínu, mletého pepře, půl bobkového listu, majoránka, 2 stroužky česneku, 1 lžíce octa, voda nebo vývar na podléváni, 1 lžíce hladké mouky, 4 lžíce rajčatového kečupu, 4 lžíce bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso opláchneme ve vlažné vodě, nakrájíme na větší kostky a osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a osmažíme v ní d ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | JIHOMORAVSKÝ VEPŘOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 600g libového vepřového masa, 3 lžíce sádla, sůl, 1 velká cibule, 3zelené papriky, 1 pálivá paprika, 4 rajčata nebo krabice zmrazeného leča, 3/4 šálku hrášku, 1 lžička másla, 100g žampiónů, 1 lžička škrobové moučky, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle opečeme na menší ploché kousky nakrájené maso, osolíme, přidáme drobné nakrájenou cibuli a dusíme nejdříve bez podlévání, později mírně podléváme. K poloměkkému masu přidáme na proužky nakrájené papriky, oloupaná pokrájená rajčata, hrá ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | GULÁŠ PO HORŇÁCKU.

INGREDIENCE: 200g bílých fazolí, 1 bobkový list, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 2 lžičky sladké mleté papriky, 600g vepřového bůčku, sůl, mletý pepř, kmín, 3 stroužky česneku, majoránka, 1/2 konzervy leča, 3 dl kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 2 párky.POSTUP PŘÍPRAVY: Bílé fazole přebereme, vypereme a namočíme na tři hodiny do studené vody; pak je v téže vodě uvaříme s bobkovým listem. Mezitím na třech lžících oleje osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, osmažíme a vlo ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | ZÁHORÁCKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 400g vepřové plece, 50g sádla, 2-3 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce sušených hříbků, sůl, voda nebo vývar podle potřeby, 400g hlávkového bílého zelí, trochu cukru, hladká mouky, 2 dl smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme drobné nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme vepřové plecko nakrájené na větší kostky a osmažíme je. Vmícháme mletou sladkou papriku, osmahneme, přidáme rozsekané sušené hříbky (které před použitím namočíme asi na čtvrt hodiny do studené vody), osol ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | VEPŘOVÝ GULÁŠ S PÁRKY.

INGREDIENCE: 500g vepřového plecka, 100g párků, 2-3 menší cibule, 3 lžíce sádla, mletá sladká paprika, 2 rajčata nebo lžíce rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, kmín, voda nebo vývar, 1 lžíce mouky majoránka, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na větší kousky; drobné pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova na dvou lžících sádla, přidáme zpěnit mletou sladkou papriku a vložíme osmahnout nakrájené maso. Po osmahnutí podlijeme maso vodou, přidáme pokrájená rajčata nebo rajčatový protlak, ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | FAZOLOVÝ GULÁŠ S MASEM.

INGREDIENCE: 300g vepřového masa, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 250g fazolí, sůl, mletá sladká paprika.POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole přebereme, opláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme tři hodiny máčet. Potom je v téže vodě uvaříme doměkka. Maso nakrájené na kostky dusíme na cibuli zpěněné na sádle s mletou sladkou paprikou. Mírně podléváme a dusíme, až je maso měkké. Pak smícháme maso s scezenými fazolemi, podle chuti přisolíme a popřípadě dochutíme trochou kečupu. Podáváme s chlebem. ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | MAĎARSKÝ VEPŘOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 500g libového vepřového masa, 3lžíce sádla, 2 cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 zelené papriky, stroužek česneku, mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobné pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dorůžova, přidáme sladkou mletou papriku a maso nakrájené na menší kostky; za stálého míchání je osmažíme, podlijeme trochou vody, přidáme rajčatový protlak, papriky nakrájené na nudličky, utřený česnek, pepř, sůl a dusíme doměkka. Podáváme s chlebem nebo peči ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ Z VEPŘOVÉHO MASA.

INGREDIENCE: 400g vepřového bůčku, 3 lžíce sádla, 2 cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, sůl, kmín, 400g kysaného zelí, 1 lžíce hladké mouky, 1-2 stroužky česneku,1 dl smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Na části sádla zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku a zamícháme. Na zpěněnou cibuli vložíme rozkrájený vepřový bůček, osolíme, okmínujeme a necháme osmahnout. Potom mírně podlijeme horkou vodou a dusíme. K poloměkkému masu přidáme pokrájené kysané zelí a jíšku připravenou ze zbytku s ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz