Recepty na xkuchtik.cz

GULÁŠ VEPŘOVÝ | SZÉKELSKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 600g vepřového masa z plece, 50g sedla, 600g cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžička sladké mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 600g kysaného zelí, 1 lžíce hladké mouky, ¼ l kysané smetany sůl kopr.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso pokrájené na malé kostky vložíme do kastrolu na rozehřáté sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. Vmícháme česnek rozetřený se solí, mletou sladkou papriku a roztlučený kmín a dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě; později mírně podlijeme vodou. Když j ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | CHILSKÝ MINUTKOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 600g svíčkové, 4 lžíce oleje, 2 cibule, 60g kapie, 6 lžic kečupu, worcester, sůl, koření chilli.POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou svíčkovou nakrájíme přes vlákna na hranolky, vložíme na rozehřátý olej a za stálého míchání smažíme. Asi po dvou minutách přidáme drobné nakrájenou cibuli, po dalších dvou minutách na nudličky nakrájenou kapii, kečup, worcester, sůl, koření chilli a ještě krátce podusíme. Podáváme s opékanými brambory nebo se smaženými bramborovými hranolky nebo se slaným pečiv ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | ŠVÝCARSKÝ MINUTKOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 500g roštěné, 3 lžíce oleje, 100g uzeného masa, 2 menší cibule, 1 lžička hladké mouky, mletá sladká paprika, mletý pepř, vývar, šálek sladké smetany, sůl, petrželka, strouhaný sýr.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso nakrájíme na malé kousky a ze všech stran je v rozehřátém oleji osmahneme. Pak přidáme kostky uzeného masa, drobně pokrájenou cibuli a znovu opečeme. Směs zaprášíme moukou promíchanou s mletou paprikou a pepřem. Osmahneme a podlijeme dvěma lžícemi vývaru. Krátce podusíme, pod ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | HAMBURSKÝ MINUTKOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 500g svíčkové, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 2 lžičky hladké mouky, sklenka bílého vína (asi 1 dl), sůl, mletý pepř, 12 lžic smetany, kapary, česnek.POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou svíčkovou nakrájíme přes vlákno na hranolky, vložíme na pánvičku s rozehřátým máslem a za stálého míchání osmažíme. Po dvou minutách maso zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vínem a třemi lžícemi vody a krátce podusíme. Po chvilce přidáme sůl, pepř, smetanu, rozsekané kapary, utřený česnek a dobře prohřejem ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | VEPŘOVÝ MINUTKOVÝ GULÁŠ PO MAĎARSKU.

INGREDIENCE: 400g vepřové libové kýty, 1 cibule, 3 lžíce oleje,sůl, mletá sladká paprika, 6 lžic rajčatového protlaku, 6 lžic sterilovaného leča, 1 dl kysané smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kýtu nakrájíme přes vlákna na hranolky, osmažíme na oleji, přidáme drobné nakrájenou cibuli a opět osmažíme. Směs osolíme, vmícháme mletou sladkou papriku, potom rajčatový protlak a osmahneme. Guláš zalijeme smetanou a lečem, krátce povaříme a podáváme. Vhodnou přílohou je rýže. ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | CIKANSKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 600g vepřového plecka nebo ramínka, 3 lžíce sádla, 1 cibule, sůl, 1 lžička sladké mleté papriky, kmín, 1 lžíce hladké mouky, 5 rajčat.POSTUP PŘÍPRAVY: Na dvou lžících sádla zpěníme drobně pokrájenou poloviční dávku cibule, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, přidáme sladkou mletou papriku, kmín, dobře vše podusíme nejdříve bez podlévání a pak podlijeme vždy jen malou naběračkou vody. Když je maso téměř měkké, necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, při ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | ZBOJNICKÝ VEPŘOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 500g vepřové plece, sůl, škrobová moučka, 3 lžíce oleje, 1 středně velká cibule, 100g žampiónů, 4 nepálivé papriky, 1 menší pálivá paprika, 4 lžíce mladého hrášku, 4-5 rajčat.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na úzké proužky, osolíme a poprášíme škrobovou moučkou. Na pánvi rozehřejeme jednu a půl lžíce oleje a maso na něm za častého míchání opečeme. Pak mírně podlijeme a dusíme doměkka. Na druhé polovině oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme žampióny a osmahneme je, potom př ..

ZABIJAČKA GULÁŠ | ZABIJAČKOVÝ GULÁŠ I.

INGREDIENCE: 150g laloku neboli podbradku s brzlíky, 150g libového masa z krkovice nebo libovějšího bůčku, 400g směsi mase a vnitřností (maso od místa vykrvení, slezina, srdce, jazyk, ledvina, popřípadě kousek jater a mozeček), 3 cibule, 4 lžíce sádla, mletá sladká paprika, mletý pepř kmín, sůl, popřípadě stroužek česneku, vývar podle potřeby, 2 lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Po porážce, zavěšení prasete a po vyjmutí vnitřností se odřízne z kusu část podbradku s brzlíky, maso od místa vyk ..

ZABIJAČKA GULÁŠ | ZABIJAČKOVÝ GULÁŠ II.

INGREDIENCE: 2 lžíce sádla, 2 cibule, 400g vepřového masa (kousek z plece, libového bůčku a podbradku), 200g směsi z ledvin, srdce a jater, 2 lžičky sladké mleté papriky, sůl, 2 stroužky česneku, tlučený pepř, kmín, vývar podle potřeby, 1 lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova, vložíme na kostky nakrájené maso, vyčištěnou, spařenou a na plátky nakrájenou ledvinu, právě tak nakrájená játra a srdce a vše necháme na cibuli osmahnout. Když je maso vysmahn ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | LETNÍ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 600g vepřového ramínka (bez kostí) nebo libovějšího žebírka, 2 lžíce sádla, 1 menší cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, vývar podle potřeby, 1 lžíce hladké mouky, 2 pórky střední velikosti, 3 kedlubny, 1 rajče.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso opereme (u ramínka vyjmeme kost, kterou můžeme uvařit v polévce), přebytečné sádlo odkrojíme a ihned je vyškvaříme. Je-li tuku mnoho, slijeme jej do menšího hrnečku i se škvarky a ponecháme jako pomazánku na chléb. V kastrolu necháme jen dvě lžíce ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz