INGREDIENCE: 600g svíčkové, sůl mletý pepř, 80g oleje, mletá sladká paprika, 4 větší stroužky česneku, 1 větší cibule, 1 větší kapie 120g žampiónů, 4 lžíce sterilovaných fazolek, 6 lžic sterilované karotky, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na špalíčky, osolíme, opepříme a na velké pánvi opékáme na oleji tak, aby uvnitř zůstaly růžové. Přidáme papriku (nenecháme osmahnout), česnek, cibuli nakrájenou nadrobno, na nudličky nakrájenou kapii, na plátky nakrájené žampióny, sterilované fazolky ..
INGREDIENCE: 600g hovězí svíčkové, 3lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžičky mleté sladké papriky, sůl, koření chilli, pepř, 2 lžíce kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou nakrájíme na nudličky, prudce osmažíme na oleji, zaprášíme moukou a mletou sladkou paprikou, podlijeme horkou vodou, přidáme sůl, pepř, koření chilli, kečup a krátce povaříme. Jako přílohu podáváme bramboráčky pečené v lívanečníku. ..
INGREDIENCE: 450g vepřového masa z plecka nebo ramínka, sůl, mletý pepř, 40g sádla nebo tuku, 1 velká cibule, 5 zelených paprik, 5rajčat, 1 sterilovaná okurka, šálek smetany, lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky, opepříme, po všech stranách opečeme na sádle nebo tuku a vyjmeme. Na sádle (tuku) po opékání masa zpěníme nakrájenou cibuli přidáme očištěné na čtvrtky pokrájené papriky a za stálého míchání dvě až čtyři minuty opékáme. Potom přidáme spařená oloupaná rajčata a na ..
INGREDIENCE: 600g vepřového masa z plecka nebo ramínka, 1 lžíce sádla, sůl, 1 menší cibule, vývar, 1 konzerva rajčatové šťávy, půlka menší hlávky bílého zelí, 1 lžíce hladké mouky, máslo.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli (nesmí zežloutnout). Potom přidáme na nudličky pokrájené maso, osolíme a po celém povrchu opečeme. Podléváme po částech rajčatovou šťávou a vývarem a dusíme téměř doměkka. Zelí nakrájíme na čtverečky o straně asi 2 cm a přidáme je k masu. Podle potřeby p ..
INGREDIENCE: 600g vepřového mase z plece nebo libovějšího bůčku, 50g sádla, 3 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce octa, kmín, sůl, 6 dl vývaru, 1 lžíce hladké mouky, 700g brambor, 1/8 l kysané smetany, lžíce másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na větší kostky. Na sádle zpěníme drobné nakrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, po zpěnění nakrájené maso, kmín, sůl, zastříkneme octem a za občasného podlévání vývarem maso dusíme do poloměkka. Potom šťávu necháme vysmahno ..
INGREDIENCE: 500g žampiónů, olej, 3 feferonky, 3 středně velké pórky, mletý pepř, kari koření, kmín, 600g vepřového masa, sůl, 2,5 dl smetany, 1 lžíce hladké mouky petrželka, celerová nať.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné houby pokrájíme na větší kousky. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájené feferonky, přidáme pokrájený pórek, houby, mletý pepř, kari, kmín a na kousky nakrájené maso, osmažíme, podlijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. Nakonec zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku. ..
INGREDIENCE: 300g vepřového masa z ramínka, 200g párků, 70g sádla, 2 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, vývar nebo voda podle potřeby, 1 stroužek česneku, sůl, kmín, 1lžíce hladké mouky, 1 lžička másla, sterilovaná okurka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na části sádla osmažíme jednu drobně pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme dvě třetiny mleté sladké papriky, necháme zpěnit a přidáme na menší kostky nakrájené maso; po osmahnutí podlijeme vývarem nebo vodou, potom přidáme utřený česnek, sůl, kmín a dusíme p ..
INGREDIENCE: 600g svíčkové, 4 lžíce vepřového sádla, sůl, mletý pepř, nové koření, 2 menší cibule, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce kečupu, 80g žampiónů, 120g brusinek, 1 dl červeného vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou nakrájíme na kostky, osolíme, přidáme mletý pepř, nové koření a prudce opečeme na sádle. Potom přidáme nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou, přidáme kečup, nakrájené žampióny, brusinky a zalijeme červeným vínem. Guláš chvíli podusíme. Podáváme s chlebem, popřípadě se smaženými hr ..
INGREDIENCE: 400g masa z kuřecích prsou, 4 lžíce oleje, 2 menší cibule, stroužek česneku, 2 zelené papriky, 1 lžička hladké mouky, asi 1 dl vývaru z poloviny kostky masoxu, feferonky, 5 lžic kečupu, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Na části oleje podusíme na plátky nakrájený česnek, hrubě nakrájenou cibuli a papriky. Kuřecí maso nakrájíme na tenké hranolky, opečeme na oleji, zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme trochou vývaru, osolíme a dusíme, až se tuk odděluje od šťávy. Potom přidáme podušenou zeleninu, ..
INGREDIENCE: 400g vepřové kýty, 3 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 100g šunky, 100g žampiónů, 2 cibule, 8 lžic bílého vína, sladká mletá paprika, mletý pepř, sůl, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou vepřovou kýtu nakrájíme přes vlákna na hranolky, rychle ji osmahneme na oleji a másle, přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli a žampióny, na nudličky nakrájenou šunku a osmažíme je, až cibule zesklovatí. Do směsi vmícháme mletou papriku, zalijeme vínem a 6 lžícemi vody, osolíme, opepříme a podusíme a ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA