INGREDIENCE: 500g roštěnce, 4 lžíce oleje, 2 cibule, mletá sladká paprika, feferonky, 8 lžic sterilovaného leča, mletý pepř, sůl, 8 lžic vývaru z kostí nebo vody, 160g strouhaného sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněný, přes vlákna na hranolky nakrájený roštěnec opečeme zprudka na oleji, přidáme drobně nakrájenou cibuli, po zpěnění mletou papriku, potom rozsekané feferonky, lečo, pepř, sůl, vývar a krátce podusíme. Guláš vložíme na nahřáté talíře, posypeme strouhaným sýrem a podáváme se slaným pečivem ..
INGREDIENCE: 500g vepřové kýty, 4 lžíce sádla, 2 menší cibule, špetka hladké mouky 1 lžička mleté sladké papriky, 60g žampiónů, 2 feferonky, 8 lžic sterilovaného leča, worcester, 1 lžíce kečupu, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kýtu nakrájíme přes vlákna na hranolky, zprudka opečeme na sádle, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Po zpěnění ji zaprášíme moukou, osmahneme, vmícháme mletou sladkou papriku, potom na plátky nakrájené žampióny a drobně rozsekané feferonky; zalijeme několika lžícemi vod ..
INGREDIENCE: 400g roštěnce bez tuku a šlach, 3 lžíce oleje, půl cibule, mletá sladká paprika, feferonky, 6 lžic sterilovaného leče, mletý pepř, sůl, 100g tvrdého sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnec jemné naklepeme, nakrájíme přes vlákno na hranolky, zprudka opečeme na zpěněné, drobně nakrájené cibuli. Přidáme papriku, drobně nakrájené feferonky a lečo, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Na talířích guláš posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Podáváme se slaným pečivem. ..
INGREDIENCE: 300g bílých fazolí, 200g uzeného bůčku, 2 lžíce tuku, 1 cibule 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, česnek, 2-3 lžíce rajčatového protlaku, pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Přebrané, propláchnuté fazole namočíme na tři hodiny do vody, pak je dáme vařit, přidáme k nim na kostky nakrájené syrové uzené maso a vaříme společné. Když je obojí měkké, zahustíme růžovou cibulkovou jíškou, přidáme podle chuti sůl, papriku, kterou jsme zpěnili na tuku, rajčatový protlak, utřený če ..
INGREDIENCE: 50g slaniny, 3 cibule, 4 stroužky česneku, 300g hovězí kližky, 200g uzené krkovičky, 1 lžička sladké mleté papriky, sůl, vývar z kostí, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Na vyškvařené slanině osmahneme drobné pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme rozsekaný česnek a na kostky nakrájené hovězí maso. Z krkovičky odřízneme kosti a dáme je vařit. Uzené maso nakrájíme na kostky, přidáme k hovězímu masu a osmahneme za občasného míchání. Potom poprášíme mletou sladkou paprikou, krátce osmahneme, os ..
INGREDIENCE: 4 lžíce sádla, 1 větší cibule, 200g hovězí kližky, sůl, 1 lžička sladké mleté papriky, 20g vepřového ramínka, 1 lžička hladké mouky 1 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, osolíme, necháme osmahnout, přidáme sladkou mletou papriku, podlijeme a dusíme. Když je hovězí maso poloměkké, přidáme nakrájené vepřové maso a dusíme. Když je obojí maso téměř měkké, necháme je vysmahnout do tuku, zaprá ..
INGREDIENCE: 50g slaniny 2 větší cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, 200g hovězího masa, 200g skopového nebo králičího masa, 200g vepřového masa, vývar z kostí nebo z masoxu, 2-3 lžíce hladké mouky,sůl, mletý pepř, ¼ l kysané smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Na kostičky rozkrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme k ní nakrájenou cibuli, mletou sladkou papriku a osmahneme. Jako první přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso a dusíme asi půl hodiny. Potom teprve přidáme skopové či králičí maso a obo ..
INGREDIENCE: 2 lžíce sádla, 1 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 500g skopového, vepřového nebo hovězího mase, sůl, 500g rajčatové šťávy, 250g fazolek.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku, krátce osmahneme, vmícháme na kostky nakrájené maso, opět je osmahneme a dusíme do poloměkka. Podléváme šťávou z rajčat a vodou. Po vydušení přidáme na šikmo nakrájené fazolky zbavené vláken, osolíme, zalijeme zbytkem šťávy z rajčat a vše dusíme doměkka. ..
INGREDIENCE: 3 lžíce sádla, 500g masa (možno použít hovězí, vepřové, skopové, ale i drůbeží nebo zvěřinu; k masu můžeme přidat kousek jater), 2 cibule, sůl, 1 lžička sladké mleté papriky, 250g rajčat, 4 zelené paprikyPOSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve na rozehřátý tuk, lze použít i slaninu, přidáme na kousky nakrájené maso, na ně dáme nakrájenou cibuli, osolíme, opaprikujeme, přidáme nakrájená rajčata a na nudličky nakrájenou zelenou papriku. Dusíme a podle potřeby podléváme horkou vodou. Podáváme s chleb ..
INGREDIENCE: 400g libového skopového masa z kýty, 2 lžíce sádla, 2-3 cibule, 6 stroužků česneku, pepř, zázvor bobkový list, sůl, 4 mrkve, 400g brambor, pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na zpěněnou cibuli s česnekem vložíme na kostičky rozkrájené maso, přidáme sůl a všechno koření, podlijeme a dusíme do poloměkka. Pak přidáme na plátky nakrájenou syrovou mrkev a brambory. Dopečeme v troubě. Před podáváním posypeme pažitkou. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA