INGREDIENCE: 600g skopové plece bez kosti, 3 lžíce sádla, 1 cibule, sůl, mletý, pepř, 3 stroužky česneku, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky, vývar dle potřeby, 240g brambor, 1/2 mrkve, 1 malá petržel, 80g žampiónů, 20 g slaniny.POSTUP PŘÍPRAVY: Skopové maso nakrájíme na kostky (asi čtyři kusy na porci). Na sádle osmažíme dozlatova cibuli, přidáme osolené, opepřené maso, utřený česnek a osmahneme. Přidáme sladkou mletou papriku, kterou zapěníme; nakonec vše zalijeme vodou a du ..
INGREDIENCE: 500g předního skopového masa, 4 lžíce sádla, 2 cibule, 1 ½ lžičky sladké mleté papriky, sůl, 4 lžíce hladké mouky, 1 lžíce rajčatového protlaku, kmín, mletý pepř, 3 stroužky česneku, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na větší kostky, asi na 3 lžících sádla osmažíme drobně nakrájenou cibuli dozlatova, vmícháme trochu mleté sladké papriky, přidáme maso a za stálého míchání je osmažíme; potom přidáme trochu soli a chvilku dusíme ve vlastní šťávě. Po vysmahnutí šťávy zapr ..
INGREDIENCE: 600g hovězí kližky, 4 cibule, 5 stroužků česneku, 50g slaniny,sůl, mletý pepř, 1lžícekečupu, 1-2sterilované okurky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozškvařených kosti8kách slaniny zpěníme drobně nakrájenou cibuli a nakrájený česnek, vložíme hovězí kližku nakrájenou na větší kostky, osolíme, opepříme a osmahneme po všech stranách. Zalijeme trochou horké vody a dusíme za občasného míchání a přilévání horké vody do měkka. Když je maso měkké, přidáme kečup, okurky pokrájené na kousky a povaříme asi ..
INGREDEINCE: 400g hovězího masa, 2cibule, 50gsádla, hladká mouka, 1 brukev, 1 celer, 4 rajčata (rajčatový protlak), 3/4 šálku smetany, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na ni drobněji pokrájené maso, podusíme bez podlití šťávu necháme vysmahnout, posypeme trochou hladké mouky, osmahneme, podlijeme a dusíme, až maso téměř změkne. Potom přidáme do šťávy na kostky nakrájenou zeleninu, rajčata a dusíme do měkka. Hotový pokrm zjemníme přidáním sladké nebo kysané ..
INGREDIENCE: 600g hovězí kližky nebo plece, 50g sádla nebo slaniny, 3-4 cibule, 2 lžičky sladké mleté papriky, mletý pepř, (1 stroužek česneku), sůl, 1/8 l červeného vína, 2 lžíce hladké mouky (strouhaný chléb), vývar podle potřeby, 3 lžíce rajčatového protlaku, 300g makarónu, strouhaný sýr.POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso nakrájíme na větší kostky; na sádle nebo na pokrájené rozškvařené slanině zpěníme nebo do světležluta osmažíme drobně nakrájenou cibuli, potom přidáme nakrájené maso a po všech st ..
INGREDIENCE: 50g bílých fazolí, 10g sušených hub, 50g slaniny, 650g hovězí kližky, 1 cibule, sů1, pepř, 1 mrkev, 1/4 malého celeru, 1 lžíce rajčatového protlaku, stroužek česneku, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Předem namočené fazole uvaříme v téže vodě do měkka. Mezitím namočíme sušené houby a na pokrájené rozškvařené slanině opečeme na kostky pokrájené maso. K němu přidáme drobné nakrájenou cibuli a obojí necháme osmahnout. Osolíme, opepříme, podlijeme, přidáme pokrájené sušené houby a dusíme, až ..
INGREDIENCE: 500g hovězího masa, sůl, 50g sádla, 1 velká cibule, 3 větší papriky, 3 středné velké brambory, 3 větší rajčata, šálek kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme na kroužky nakrájenou cibuli do sklovita, přidáme na malé kostky nakrájené osolené maso a bez podlévání společné dusíme. Pak přidáme na kroužky nakrájené papriky, na kostičky nakrájené brambory a dusíme do měkka. Naposled přidáme oloupaná nakrájená rajčata. Zalijeme smetanou, ve které jsme rozkved ..
INGREDIENCE: 500g hovězího masa, 1 cibule, 5 stroužků česneku, sůl, 4-5 lžic rajčatového protlaku, 1 lžička mouky, citrónová šťáva, pepř, worcester. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky a nasucho opečeme na teflonové pánvi. Potom přidáme drobné pokrájenou cibuli, rozsekaný česnek, osolíme, podlijeme a dusíme pod pokličkou. Když je maso poloměkké. přidáme rajčatový protlak, šťávu zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve třech lžících vody a dále dusíme. Když je maso měkké, přidáme citrónovo ..
INGREDIENCE: 500g předního hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžička sladké mleté papriky, kmín, sůl, 600g brambor, 200g zelených paprik, 3rajčata, 1 lžíce hladké mouky, majoránka, pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Maso nakrájíme na kostky a dáme opéci na cibuli, pak přidáme mletou papriku, osmahneme, přidáme sůl, kmín, maso podlijeme vodou a dusíme. Oloupané brambory zelené papriky a rajčata nakrájíme na drobné kousky: Když j ..
INGREDIENCE: 400g hovězího nebo skopového masa, 30g slaniny, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 2 stružky česneku, sůl, kmín, sladká mletá paprika, 2-3 lžíce strouhaného tvrdého chleba, (3 zelené papriky).POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme přidáme olej, nakrájenou cibuli a osmažíme ji do růžova. Vmícháme rozsekaný česnek, přidáme na kostky nakrájené maso, osmažíme je za stálého míchání, zaprášíme mletou paprikou, osmažíme, osolíme, přidáme kmín, potom podlijeme vřelou vodou a dusí ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA