INGREDIENCE: 50g slaniny, 2-3 cibule, 500-600g předního hovězího masa, 2 lžičky hladké mouky, 6 dl hovězího vývaru, 2-3 kuličky nového koření a pepře, kousek bobkového listu, sůl, 2 dl kysané smetany, máslo, 50g žampiónů.POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozškvařených kostičkách slaniny osmahneme do růžova cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, znovu osmahneme za stálého míchání. Zaprášíme hladkou moukou a opět osmahneme. Potom zalijeme vývarem, okořeníme novým kořením, pepřem, bobkovým listem, solí, uvede ..
INGREDIENCE: 500g hovězí kližky, 2 menší cibule, 40 g sádla, 1 lžička mleté sladké papriky, 3-4 dl vývaru, 1 lžíce hladké mouky, 3-4 ryzce, 30g slaniny, sůl, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle osmažíme dozlatova jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání je osmahneme. Zaprášíme mletou sladkou paprikou, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Guláš zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve vodě. Mezitím ryzce pokrájíme na větší kousky a opečeme na slani ..
INGREDIENCE: 600g hovězího masa nebo kližka, 4 lžíce sádla, 1-2 cibule, trochu mleté sladké papriky mletý pepř, sůl, vývar nebo voda podle potřeby, 1 lžíce hladké mouky, 2 sterilované okurky, lžička másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřátém sádle osmažíme do světležluta jemně pokrájenou cibuli, vmícháme sladkou mletou papriku, osmahneme a přidáme na kostky nakrájené maso. Opékáme, až je maso šedé, osolíme, opepříme a dusíme za stálého podlévání malými dávkami vývaru nebo vody. Když je maso měkké, šťá ..
INGREDIENCE: 3000g kančího hřbetu, 150g slaniny, 100g mrkve, 100g celeru, 100g kořenové petržele,100g cibule, 1/2 l šťávy z pečeně, 1/4 l černého piva, 2g jalovce, 100g hořčice, 150g černého chleba, 1/2 l hovězího vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněný a prošpikovaný hřbet dusíme na osmažené kořenové zelenině, do které jsme přidali šťávu z pečeně, černé pivo, zrnka jalovce a hořčici: Měkké maso vyndáme, šťávu necháme vysmahnout do. tuku, zahustíme ji strouhaným černým chlebem, zalijeme hovězím výva ..
INGREDIENCE: 2 zaječí hřbety, 150g slaniny, 150g mrkve, 150g celeru, 150g cibule tymián, zrnka pepře 1/4 1 černého piva, 1/4 l červeného vína, bobkový list, 100g rajského protlaku, trochu koňaku, 200g brusinek, 100 g lanýžů, 150 g chlebových kůrek, citrónová kůra.POSTUP PŘÍPRAVY: Ze dvou zaječích hřbetů vyřízneme odžilkované maso. Nakrájíme je na medailónky, opepříme, osolíme a opečeme prudce na oleji s máslem. Zvlášť upražíme na slanin8 do hněda mrkev, celer, cibuli a přidáme celý pepř, tymián ..
INGREDIENCE: 400g srnčí kýry, 200g telecího, 200g vepřového, 60g prorostlé slaniny, 80g másla, bobkový list, 100g cibulek, trochu bílého vína, mletý pepř, trochu vodky. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechno maso, které musí být dostatečně odleželé, nakrájíme na plátky, trochu naklepáme, okořeníme, osolíme a střídavě s cibulkami napíchneme na rožeň. Pečeme je v troubě na másle, přičemž je poléváme šťávou, do které jsme přidali bílé víno. Nakonec flambujeme vodkou. ..
INGREDIENCE: 5 lžic sádla, 2 středné velké cibule, ½ lžičky mleté sladké papriky, 500-600g hovězího masa, sůl, 1-2 sterilované okurky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na větší části sádla zpěníme jednu nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku a na kostky pokrájené maso. Opečeme je po všech stranách, osolíme a mírně podlité dusíme do měkka. Do hotového guláše přidáme na nudličky nakrájené okurky a povrch posypeme osmaženými kroužky cibule. ..
INGREDIENCE: 1 velká cibule, 4lžíce oleje, 500g předního hovězího masa (nejlépe kližky), sůl, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 10 lžic vývaru, 400g brambor, 3zelené papriky 3 rajčata, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, osolíme, poprášíme mletou sladkou paprikou, zamícháme a chvilku podusíme. Podlijeme vývarem a dusíme do poloměkka. Potom přidáme na kostky nakrájené brambory, očištěné pokrájené papriky a dusíme dalších 10 minut. Rajč ..
INGREDIENCE: 30g slaniny, 1 lžíce sádla, 1 menší cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, 150g hovězího masa, sůl, kmín, majoránka, 1 stroužek česneku mletý pepř 8 dl vývaru nebo vody, 11/2/ lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na malé kostičky nakrájenou slaninu rozehřejeme na sádle, přidáme drobně nakrájenou cibuli a dozlatova osmažíme. Potom přidáme mletou sladkou papriku, po zpěnění na malé kousky nakrájené maso, osmahneme, podlijeme trochou vývaru nebo vody a dusíme, až je maso poloměkké. Poto ..
INGREDIENCE: 250g cibule, 4lžíce sádla, 500-600g předního hovězího masa (nejlépe kližky), 2 lžičky hladké mouky, 2 vrchovaté lžičky sladké mleté papriky, rajčatový protlak, 7 dl vývaru z kostí, sůl 2stroužkyčesneku, kmín, mletý pepř, majoránka, 2 párky.POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do světle zlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme; přidáme hladkou mouku a opět osmahneme. Zaprášíme sladkou mletou paprikou, přidáme trochu rajčatového p ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA