Recepty na xkuchtik.cz

KRÁLÍK | KRALÍK NADIVOKO.

POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí zadek protáhneme slaninou, zalijeme octem a necháme přes noc v chladném místě. Druhý den déme na pekáč tuk, na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, pepř, nové koření, tymián, bobkový list, kousek citrónové kůry, na to vložíme osoleného králíka, podlijeme a dáme péci. Při pečení často podléváme a dbáme, aby se omáčka nepřipalovala. Pečený králičí zadek vyjmeme na mísu, do pekáčku přilijeme kyselou smetanu rozkvedlanou s trochou mouky, 1/8 1 bílého vína, povaříme, zakapem ..

KRÁLÍK | KRÁLIČÍ PAŠTIKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ze syrového králíka obereme maso, přidáme k němu kousek tučnějšího vepřového a kousek telecího masa a umeleme dohromady. Do studené polévky namočíme 2 žemle, po chvíli je vymačkáme, přidáme k nim 1 ustrouhanou cibuli, pepř, květ, rozemletý bobkový list, tymián, 2 vejce, osolíme a řádně propracujeme tak, aby hmota byla jemná, tažná. Pak nakrájíme králičí játra a slaninu na kostky. Kameninový hrnek vyložíme plátky slaniny, vložíme do něho vrstvu masové kaše, na ni játra se slanino ..

KRÁLÍK | KRÁLÍK PO FRANCOUZSKU 1

INGREDIENCE: Králičí zadek, celer, 2 mrkve, 10dkg uzeného masa, 5 dkg slaniny, 10dkg másla, sůl, 4 zrnka pepře, 1 snítka tymiánu, 1 bobkový list. POSTUP PŘÍPRAVZ: Králičí zadek omyjeme vykostíme, rozřízneme na plátky (tj. z každé kýty uděláme 2 plátky, z každé půlky hřbetu jeden plátek, takže získáme 6 kousků) a naklepeme. Plátky osolíme, hustě posypeme strouhaným celerem a mrkví a na vrch položíme plátky uzeného masa. Narovnáme vše na sebe, navrch dáme několik plátků slaniny, na rozpáleném má ..

KRÁLÍK | KRÁLÍK NA HOŘČICI.

INGREDIENCE: 1 větší králičí hřbet s kýtami (předek ponecháme k jinému použití), 2 mrkve, 1 velká cibule, 1 malý celer, 3 kořeny petržele (místo petržele nelze použft pastiňáku), na špičku kulatého nože tymián, 1 bobkový líst, špetka rozmarýnu, 60 g másla 100 ml bílého vína (Ludmila, rulandské, ryzlink apod. 1/8 l smetany ke šlehánt (33%), 100 g pikantní hořčice. POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí maso osolíme, opepříme, potřeme máslem, vložíme do horké trouby a za častého podlévání horkou vodou 30 min ..

KRÁLÍK | KRÁLÍK S JARNÍ ZELENINOU.

INGREDIENCE: 1 Králík o hmotnosti asi I 200 g. Marináda: 100 ml bílého vína, 1 lžíce octa (nejlépe vinného), 2 lžíce pikantní hořčice, 3 lžíce oleje, špetka tymiánu, 1 malý bobkový list. 100g uzené slaniny rozkrájené nu kostičky, 3 středně velké mrkve, 8 malých jarních cibulek. 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 100 ml červeného vina, 200 ml masového vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Přísady k přípravě marinády promícháme a králíka jimi potřeme. Pak jej zabalíme do alobalu a necháme ( ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz