Recepty na xkuchtik.cz

SEKANÁ | PLNĚNÉ MLETÉ PTÁČKY

INGREDIENCE: 150 g mletého masa, 100 g mletého pečeného drůbežího masa, 2 vejce, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, pažitka, sůl. Náplň: 150 g párků, 40 g slaniny, 1 okurka. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso promícháme s drobně nakrájenou cibulí, osolíme, spojíme vejcem a zahustíme strouhankou. Pak směs dobře prohněteme a zvlhčenou rukou utvoříme 4 slabší placičky. Do jejich středu položíme párky pokrájené na dlouhé šikmé plátky, hranolky slaniny a plátky okurek. Okraje masa přeložíme přes náplň a stis ..

SEKANÁ | HOLANDSKÉ ŘÍZKY II

INGREDIENCE: 500 g mletého libovějšího bůčku, 100 g ementálu, eidamu apod., sůl, pepř, lžíce jemně nasekané petrželky, 2 vejce, 1 dl mléka, hladká mouka, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku, vejce a mléko. Dobře promícháme, nejlépe rukou a vložíme vychladit do chladničky Druhý den, pokud je to nutné, zahustíme trochou strouhanky, na pomoučeném prkénku vytvarujeme placičky, které hned smažíme v horkém oleji, nejlépe ve fritéze. Podá ..

SEKANÁ | ČEVAPČIČI II

INGREDIENCE: 500 g mletého hovězího i vepřového masa (nebo jen vepřové či jehněčí), 50 g slaniny, 2 cibule, 1 lžičky pepře, 1 lžička papriky,sůl, olej, hořčice, strouhány křen. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme nadrobno a polovinu vmícháme do mletého masa. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a koření, osolíme a dobře promícháme. Rukama tvoříme válečky velikosti malíčku, které hned smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme s přílohou cibule, hořčice, křenu apod ..

SEKANÁ | MLETÉ ŘÍZKY S HERMELÍNEM

INGREDIENCE: 500g vepřového bůčku, 2 hermelíny, 1 vajíčko, 1 sklenička mléka, cibule, pepř, sůl, špetka muškátového květu, tlučený kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový bok umeleme, přidáme horké mléko, špetku sol, dobře promícháme a dáme do druhého dne vychladit do ledničky. Druhý den přidáme k masové směsi umletý hermelín s cibulkou, celé vejce, koření a vše spojíme hrstkou hladké mouky v těsto. Z něho tvoříme oválné řízky, které obalíme ve vajíčku, strouhance a smažíme v oleji. Podáváme s brambore ..

SEKANÁ | LÁZEŇSKÉ KARBANÁTKY

INGREDIENCE: 500 g hovězího masa z kýty , sůl, pepř, 1 citrón, 2 vejce, šálek bílého vína, 2 lžíce hladké mouky, strouhanka, tuk. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso velmi jemně umeleme, osolíme a opepříme a zakapeme citrónovou šťávou. Přidáme  1/2 lžičky strouhané kůry z citrónu. Vyklepneme vejce, vmícháme víno a hladkou mouku. Směs podle potřeby zahustíme strouhankou. Lžící vykrajujeme kousky, na pomoučeném prkénku je vytvarujeme do placiček a na másle nebo na oleji smažíme po obou stranách do světlehněda ..

SEKANÁ | KARBANÁTKY S RAJSKOU OMÁČKOU

INGREDIENCE: 500 g mletého masa, 2 lžíce koření do mletého masa nebo sůl, pepř a majoránka, 1 vejce, 1 cibule, 100 g měkkého salámu, strouhanka, tuk. Omáčka: 2 lžíce másla, 1 cibulka, 2 lžíce hladké mouky, 3 dl vody, 1 kostky masoxu, 1 l kečupu nebo protlaku. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso okořeníme, osolíme, přidáme vejce, velmi jemně nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájený nebo umletý či ustrouhaný salám, dobře promícháme a zahustíme trochou strouhanky. Prkénko posypeme hladkou moukou, lžící vykr ..

SEKANÁ | CHATAŘSKÁ SEKANÁ

INGREDIENCE: 500 g hovězího zadního masa, 500 g vepřové plece, 200 g uzeného masa nebo uzeniny, 2 rohlíky, 1 dl mléka, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce hladké mouky, 50 g slaniny, 1 cibule, po špetce muškátového květu, mletého zázvoru a pepře, 3 vejce, sůl, 10 plátků slaniny nebo 1 klobása či 2 natvrdo vařená vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí, vepřové a uzené maso umeleme (nejlépe dvakrát). Slaninu rozkrájíme na nudličky, rozškvaříme a osmahneme na m nadrobno nakrájenou cibuli. Rohlíky nakrájíme na pl ..

SEKANÁ | VRSTVENÁ SEKANÁ PEČENĚ

INGREDIENCE: 400 g mletého masa, 1/8 l smetany, 1 vejce, 4 lžíce strouhanky, sůl, pepř, 150 g žampionů, 3 lžíce másla, 300 g čerstvého špenátu, 3 lžíce strouhaného sýra, strouhaný muškátový oříšek, lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso smícháme se smetanou, vejcem, strouhankou, solí a pepřem. Z hmoty vytvoříme tři pláty, které se vejdou do pekáče nebo formy. Žampiony nakrájíme na plátky a osmáhneme krátce na trošce másla. Špenát ve zbytku másla krátce podusíme. Osolíme, okořeníme pepřem a m ..

SEKANÁ | RYCHLÁ SEKANÁ

INGREDIENCE: 1 kg ml. masa, 4 vejce, 1 osmahnutá cibule na sádle, majoránka, 1/2 lžičky sladké papriky, 1/3 lžičky pepře, 3 lžičky soli, 3 hrsti strouhanky, 6 stroužků česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše důkladně propracujeme, uděláme bochánky a dáme na plech, na který jsme položily několik plátků slaniny, podlijeme vodou a postupně podléváme při pečení, pečeme asi hodinu na 200°C. ..

SEKANÁ | PLNĚNÁ SEKANÁ

INGREDIENCE: 500 g mletého masa, 50 g slaniny, 1 cibule, 200 měkkého salámu nebo kabanosu, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 2 žemle, šálek mléka, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso smícháme se slaninou nakrájenou na kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, nastrouhaný česnek, žemle rozmočené v mléce, vejce, hladkou mouku, vše důkladně rozmícháme (nejlépe rukama) a podle potřeby zahustíme strouhankou. Na sáčku z mikrotenu vytvarujeme plát, polož ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz