INGREDIENCE: Menší okurky „nakládačky", 1 balíček Deka. POSTUP PŘÍPRAVY: Okurky očistíme, omyjeme kartáčkem a opláchneme. Propíchneme je vidličkou, vložíme do nádoby, proložíme Koprem, cibulkou a křenem, zalijeme horkým nálevem z Deka, přikryjeme plátnem nebo plenou a necháme do druhého dne uležet. Po 24 hodinách se mohou jíst. ..
INGREDIENCE: 50dkg hladké mouky, 1 Hera nebo máslo, za 50 hal kvasnic, asi 1 /4 l mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše zpracovat a dát asi na 2 hod do chladna odpočinout. Rozválet, naplnit a dát péct ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 250 g polohrubé mouky, lžička prášku do pečiva, 250 g pískového cukru, 4 lžíce horké vody, 4 lžíce oleje, tuk a mouka na formu, lžíce rumu.Krém: 1/2 l mléka, 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, l vanilkový cukr, l žloutek, 150 g másla, 120 g moučkového cukru, 100 g mletých ořechů.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou a olejem dohusta, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec hustý sníh z bílků. Piškot upečeme v předehřáté troubě dozlatova. Necháme vychl ..
INGRDIENCE: 400g polohrubé mouky, 150g cukru, 120g másla, půl prášku do pečiva, 1 vejce, 2 malé lžičky octa, 2 lžíce smetany, na hrot nože sody bikarbony.POSTUP PŘÍPRAVY: Udělat těsto, rozválet a dát na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Natřít rozmíchanými povidly nebo džemem, udělat z kousků těsta mřížky a poklást na povidla. Upéct a pocukrovat. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Ušleháme do pěny 3 vejce a 2 sklenky pískového cukru. Přidáme 2 sklenky polohrubé mouky, 1prášek do pečiva, 1 celou šlehačku. Do půl těsta dáme kakao. Pečeme ve vysokém plechu. ..
INGREDIENCE: 5 lžic sušených hub, 300g krupek, 3 lžíce škvařeného sádla, 1 cibule, 1 lžička drceného kmínu, 5 stroužků česneku, ½ lžičky majoránky, špetka pepře, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Přebrané krupky propláchneme a ve větším množství vody uvaříme doměkka. Přebytečnou vodu slijeme a krupky omastíme lžící sádla. Než se krupky uvaří osmáhneme na lžíci sádla nadrobno nakrájenou cibuli a hrubě nasekaný česnek. Přidáme předem namočené houby, podlijeme vodou z hub, osolíme, vmícháme koření a dusím ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Pět hrstí květů třezalky posypeme cukrem a zakapeme citronem. Promícháme a necháme do druhého dne v chladničce odležet. Poté zalijeme ½ l studené vody a opět necháme do dalšího dne vyluhovat. Poté uvedeme směs do varu a vypneme, necháme zchladit a přecedíme. Získanou tekutinu svaříme s 1 kg cukru a dvěma nakrájenými citronu (na plátky). Necháme vychladnout. Poté opět začneme zahřívat , přecedíme přes čisté plátno a zahříváme, až začne tekutina houstnout a vypadat jako med. ..
INGREDIENCE: 500g hl. mouky, 2 žloutky dolít do 2 dl vody a rozmíchat, 250g tuku Hera.POSTUP PŘÍPRAVY: Přísady zpracujeme v těsto, rozdělíme na 4 díly. Tyto pak rozválíme a plníme jakoukoli nádivkou. ..
INGREDIENCE: 350g poloh. mouky, 250g hl. mouky, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, více jak 1 l mléka nebo smetany, 50g droždí, 15 kostek cukru, 3 skleničky (od hořčice) oleje, špetka soli a trochu muškátového oříšku (nastrouhat).POSTUP PŘÍPRAVY: Z cukru, vlahého mléka a droždí zaděláme kvásek, po vzejití zaděláme na těsto. Necháme v teple vykynout. Těsto je univerzální – můžeme z něh dělat koláčky, koláče, závin i klasické buchty. Troubu vytopíme na 220°C, asi po 10 min. zmírníme a dopečeme.Nejméně nár ..
INGREDIENCE: Kvásek: hrnek vlažného mléka, 2 lžičky cukru, kvasnice. Těsto: 0,5kg hl. mouky, 1-2 vajíčko, cukr, vlažné mléko, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše smícháme dohromady. Těsto je lepší když je řidší. Mouku můžeme vždy postupně přisypávat. Vypracujeme hladké jemné těsto – 10-15 minut. Necháme kynout na dvojnásobný objem. A potom klasicky tvoříme různě plnšné buchty a upečeme. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA