Recepty na xkuchtik.cz

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Palačinky jako peřina

Nadýchané palačinky Pokud do těsta přidáme trošku sodovky nebo jednu či dvě lžíce rumu, budou palačinky nadýchané jako obláček. Je ale potřeba, nechat těsto alespoň hodinu ležet, aby mouka mohla nabobtnat. Bude potom stravitelnější. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Vylepšené a chutné řízky

Pikantní řízky Chuť klasických řízků vylepšíme tak, že je před obalováním v klasickém trojobalu potřeme troškou pikantní hořčice nebo stroužkem utřeného česneku. Pokud je maso tvrdé, pokapeme je před obalováním citrónovou šťávou. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Jak na kečup v láhvi

Pokud nemůžeme dostat kečup z láhve ani třepáním či klepáním, stačí, když do ní zastrčíme až ke dnu brčko. Tím se do láhve dostane vzduch a kečup vyteče ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Co s vybouleným dortem

Pokud nemá upečený dort pěkný rovný povrch, překlopíme jej ještě ve formě, když je teplý, na vál. Dort se vyrovná a po 15 minutách můžeme začít se zdobením ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Banán vždy jako dezert

Po ostrém a kořeněném jídle je vhodné servírovat jako dezert banán. Ten dokáže vyrovnat ostrou chuť jídla a neutralizuje. Pálení v ústech po něm okamžitě přejde. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Aby se vajíčka nerozbila

Vejce se dnes nejčastěji prodávají v papírových krabičkách.Jestliže je ale některé naprasklé a přilepené, nejde bez rozbití prakticky vyjmout. Pomůže, pokud obal zvenčí navlhčíme. Skořápka se oddělí a vejce nepoškodíme. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz