INGREDIENCE: 1kuře (asi 1,3 kg), 1 malá červená cibule, 150 g žampionů, 20 g másla, 200 g vnitřku vinné klobásy, l vejce, sůl, pepř, majoránka, 2 stroužek česneku, 50 g strouhanky, slaná voda k potírání. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, omyjeme a rozkrájíme na tenké plátky. Rozpustíme máslo a cibuli a houby na něm podusíme. Potom rozmícháme vnitřek vinné klobásy s vejcem a ochutíme solí, pepřem a majoránkou a přidáme prolisovaný česnek. Zahustíme ..
Tak toto kuře pečené na soli mne ukázal Vašek Vojar jak jsme sloužili naHBZS v Radvanicích, je křupavé a křehké. Někdo si řekne že to je stará osvědčená věc, ale ne všichni co mají rádi drůběž o této metodě slyšeli. INGREDIENCE: 1 kuře, 1 kg soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté kuře osolíme a vložíme do pekáčku nebo na talíř na zbytek soli. Pečeme v předehřáté troubě. Během pečení kuře obrátíme. Použitou sůl můžeme uschovat na příště. Příprava kuřete v soli je velmi jednoduchá a chutné kuřecí mas ..
INGREDIENCE: 400g mletého kuřecího masa, 1 rohlík, 1 vejce, hl. mouka, sůl, ml. pepř, tymián, olej, 1 cibule, 150g žampiónů, citr. šťáva, 200g másla, 1 sklenička smetany, 3 lžíce mraženého hrášku. POSTUP PŘÍPRAVY: Rohlík nakrájíme na kolečka, zalijeme trochou vody a necháme nasáknout. Pak z něj přebytečnou vodu vymačkáme, rohlík rozmělníme, přidáme mleté maso, vejce, asi 3 lžíce hl. mouky, sůl,, koření, kousek drobně nakrájené cibule a směs dobře promícháme. Utvoříme z ní krokety, opečeme je p ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 3 lžíce oleje, 70 % másla, hruškový kompot, 4 lžíce smetany, 50 g ořechových jader, 4 lžíce brandy, l lžička worcesteru, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné rozporcované kuře osolíme, opepříme, Zakapeme olejem a necháme asi hodinu odležet v chladnu. Pak je v oleji ze všech stran rychle osmahneme. Potřeme máslem, dáme do ohnivzdorné misky a doměkka v troubě upečeme. Občas podléváme a častěji přeléváme vypečenou šťávou. Mezitím pokrájíme hrušky a v mixéru je rozmixujeme. Pa ..
INGREDIENCE: 1větší kuře, 1 lžička koření na kuře nebo sůl, pepř a paprika, 1cibule, 2 rajčata, 1 červená a 1 zelená paprika, 1/2 kg brambor, 1/8 másla, trochu oleje, šlehačka, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře naporcujeme asi na 6 dílů, okořeníme kořením na kuře nebo solíme, opepříme a opaprikujeme. Část másla rozehřejeme s olejem a porce kuřete osmahneme z obou stran dočervena. Měkké maso vyjmeme a na tuk vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, na proužky nakrájené papriky, chvíli je opékáme a pa ..
INGREDIENCE: 400g mletého kuřecího masa, 100g másla, koření do mletých mas, hl. mouka, strouhanka, olej. Na omáčku: 1 menší cibule, 1 lžíce másla, 1 kostka slepičino bujónu, 1 dl smetany, 1 lžíce pikantní hořčice, sůl, pepř, hl. mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Z masa, másla, koření a mouky vypracujeme hmotu, vlhkou rukou vytvoříme kuličky o průměru asi 3 cm, obalíme je ve strouhance a smažíme zprudka ve větším množství oleje. Příprava omáčky: Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másla, přidáme kostku ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí prsa nařízneme, aby vznikla kapsa, osolíme a naplníme sekanou šunkou a restovanými žampiony a okraje sklepneme. Poté obalíme těstíčku, které získáme z mléka, strouhaného sýra eidamu, solamylu, soli, bazalky a oregana. Zvolna osmáhneme po obou stranách. Příloha: bramborová kaše a zeleninový salát. ..
INGREDIENCE: 1 kuře (asi 1000-1200g), 100g másla, 5 cl portského vína, 400g banánů, 200g ananasu, 2 ks salátu, 100g kokosu, sůl, šťáva z telecí pečeně, kari koření, rum.POSTUP PŘÍPRAVY: Větší kuře se vykuchá, očisti a opláchne, osolí a upeče na másle do zlatova. Během pečení se střídavě přelévá šťávou a trochou portského vína. Upečené se vyjme a do základu se přidá trochu husté šťávy z telecí pečeně a koření kari. Vše se krátce povaří (omáčka musí být hustší). Jednotlivé porce kuřete se obloží s ..
INGREDIENCE: 1 menší kuře, 1 lžíce oleje, 100g slaniny, 3 rajčata, 2 cibule (menší), 1 lžíce kyselé smetany, 2 citróny, podle chuti sůl, špetka mletého pepře, 1 mrkev, 1 petržel, malý kousek celeru. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné vyprané kuře rozdělíme na čtyři porce, osolíme, opepříme a opečeme do zlatova. Opečené porce kuřete vyjmeme a na celé dávce oleje osmahneme drobně krájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a podlijeme vodou. Na tento základ dáme dusit opečené porce ..
INGREDIENCE: 1-2 kusy kuřecích prsíček (podle velikosti), 20g hladké mouky, 30g oleje, 20g másla, 30g žampiónů 5 cl bílého přírodního vína, 7 cl šťávy z telecí pečeně, 200g rajčat, 50g šunky, zelená petržel, 30g tvrdého sýra, 20g strouhanky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Prsíčka z menších kuřat zbavená kůže se osolí, obalí v mouce a opečou se na oleji do zlatova. Přidá se máslo na plátky nebo na kousky krájené žampióny, trochu přírodního bílého vína, šťáva z telecí pečeně a prsíčka se udusí do měkka. Jed ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA