INGREDIENCE: 600g hovězí plece nebo zadního masa, 1 lžíce másla, 1 středně velká cibule 1 lžička sladké mleté papriky, sůl, vývar, 1 lžička másla, 1 lžíce hladké mouky, 2 dl smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobné pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme na kostky nakrájené osolené maso a po všech stranách je opečeme. Poprášíme paprikou, zamícháme a podlijeme vývarem. Dusíme je mírně podlité. Zvlášť uděláme ze lžičky másla a lžíce mouky světlou jíšku a přidáme ji k měkkému masu společně se smetanou a ..
INGREDIENCE: 500g hovězího masa (možno použít i vepřové nebo telecí), 50g tuku 2 středně velké cibule, 1 lžíce sladké mleté papriky, 2 rajčata, 2zelené papriky, sůl, vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na větší kostky, na tuku rychle opečeme, vyjmeme, cibuli drobně pokrájíme a na tuku do růžova podusíme. Kastrol sejmeme z ohně, přidáme sladkou mletou papriku, zalijeme trochou vody, pak vložíme na proužky pokrájené papriky a na čtvrtky pokrájená oloupaná rajčata, opečené maso a osolíme. Potom d ..
INGREDIENCE: 600g předního hovězího masa, 80g sádla nebo slaniny, 3 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, sůl, kmín, majoránka, 1 stroužek česneku, 2 lžíce hladké mouky, vývar, 300g ryže, 1 lžíce másla, 120g šunky, strouhaný sýr, 2-3 lžíce kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřátém sádle nebo slanině osmažíme do světle žluta cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, mletou sladkou papriku, sůl, kmín, utřený česnek a za občasného míchání a mírného podlévání dusíme maso, až je poloměkké. Potom šťávu n ..
INGREDIENCE: 500g hovězího masa, kližky nebo plece, 80g sádla, 500g cibule, sůl, mletý pepř sladká mletá paprika, kmín, majoránka, 4-5 dl vývaru z masa nebo kostí, 2lžíce rajčatového protlak, ½ lžičky octa.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle osmažíme drobné nakrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, sůl, pepř, mletou sladkou papriku, kmín a dusíme bez podlévání. Po vydušení šťávy maso osmahneme, potom občas podléváme vývarem a zvolna dusíme do měkka. Po vydušení měkké maso vyndáme, přidám ..
INGREDIENCE: 3 cibule, 50g slaniny, 500-600g předního hovězího masa, 2-3 lžičky hladké mouky, 6 dl vývaru, bobkový list, tymián, nové koření, několik kuliček pepře, sůl, 1dl bílého přírodního vína, 2dl kysané smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně pokrájenou cibuli osmahneme do růžova na rozškvařených kostičkách slaniny, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme. Zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Zalijeme vývarem, okořeníme kouskem bobkového listu, nepatrným množstvím tymiánu, 1 ..
INGREDIENCE: 500g předního telecího masa, 4 lžíce sádla, 2 cibule, sůl, voda nebo vývar, 150g šunkového salámu, 1/4 l sladké smetany, 2 lžíce hladké mouky, 2 sterilované okurky (menši), 2 natvrdo vařená vejce, petrželka, strouhaný sýr, mletá sladká paprika.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené telecí maso, osolíme a dusíme doměkka. Když je maso skoro měkké, přidáme na kostky nakrájený salám, podusíme a pak vydušenou šťávu zahustíme smet ..
INGREDIENCE: 600g svíčkové, 4 lžíce oleje, 2 cibule, 60g kapie, 6 lžic kečupu, worcester, sůl, koření chilli.POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou svíčkovou nakrájíme přes vlákna na hranolky, vložíme na rozehřátý olej a za stálého míchání smažíme. Asi po dvou minutách přidáme drobné nakrájenou cibuli, po dalších dvou minutách na nudličky nakrájenou kapii, kečup, worcester, sůl, koření chilli a ještě krátce podusíme. Podáváme s opékanými brambory nebo se smaženými bramborovými hranolky nebo se slaným pečiv ..
INGREDIENCE: 500g roštěné, 3 lžíce oleje, 100g uzeného masa, 2 menší cibule, 1 lžička hladké mouky, mletá sladká paprika, mletý pepř, vývar, šálek sladké smetany, sůl, petrželka, strouhaný sýr.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso nakrájíme na malé kousky a ze všech stran je v rozehřátém oleji osmahneme. Pak přidáme kostky uzeného masa, drobně pokrájenou cibuli a znovu opečeme. Směs zaprášíme moukou promíchanou s mletou paprikou a pepřem. Osmahneme a podlijeme dvěma lžícemi vývaru. Krátce podusíme, pod ..
INGREDIENCE: 500g svíčkové, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 2 lžičky hladké mouky, sklenka bílého vína (asi 1 dl), sůl, mletý pepř, 12 lžic smetany, kapary, česnek.POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou svíčkovou nakrájíme přes vlákno na hranolky, vložíme na pánvičku s rozehřátým máslem a za stálého míchání osmažíme. Po dvou minutách maso zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vínem a třemi lžícemi vody a krátce podusíme. Po chvilce přidáme sůl, pepř, smetanu, rozsekané kapary, utřený česnek a dobře prohřejem ..
INGREDIENCE: 600g svíčkové, sůl mletý pepř, 80g oleje, mletá sladká paprika, 4 větší stroužky česneku, 1 větší cibule, 1 větší kapie 120g žampiónů, 4 lžíce sterilovaných fazolek, 6 lžic sterilované karotky, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na špalíčky, osolíme, opepříme a na velké pánvi opékáme na oleji tak, aby uvnitř zůstaly růžové. Přidáme papriku (nenecháme osmahnout), česnek, cibuli nakrájenou nadrobno, na nudličky nakrájenou kapii, na plátky nakrájené žampióny, sterilované fazolky ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA