Recepty na xkuchtik.cz

GULÁŠ HOVĚZÍ | KARLOVARSKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 600g hovězí plece nebo zadního masa, 1 lžíce másla, 1 středně velká cibule 1 lžička sladké mleté papriky, sůl, vývar, 1 lžička másla, 1 lžíce hladké mouky, 2 dl smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobné pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme na kostky nakrájené osolené maso a po všech stranách je opečeme. Poprášíme paprikou, zamícháme a podlijeme vývarem. Dusíme je mírně podlité. Zvlášť uděláme ze lžičky másla a lžíce mouky světlou jíšku a přidáme ji k měkkému masu společně se smetanou a ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | MAĎARSKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 500g hovězího masa (možno použít i vepřové nebo telecí), 50g tuku 2 středně velké cibule, 1 lžíce sladké mleté papriky, 2 rajčata, 2zelené papriky, sůl, vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na větší kostky, na tuku rychle opečeme, vyjmeme, cibuli drobně pokrájíme a na tuku do růžova podusíme. Kastrol sejmeme z ohně, přidáme sladkou mletou papriku, zalijeme trochou vody, pak vložíme na proužky pokrájené papriky a na čtvrtky pokrájená oloupaná rajčata, opečené maso a osolíme. Potom d ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | MEXICKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 600g předního hovězího masa, 80g sádla nebo slaniny, 3 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, sůl, kmín, majoránka, 1 stroužek česneku, 2 lžíce hladké mouky, vývar, 300g ryže, 1 lžíce másla, 120g šunky, strouhaný sýr, 2-3 lžíce kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřátém sádle nebo slanině osmažíme do světle žluta cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, mletou sladkou papriku, sůl, kmín, utřený česnek a za občasného míchání a mírného podlévání dusíme maso, až je poloměkké. Potom šťávu n ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | VÍDEŇSKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 500g hovězího masa, kližky nebo plece, 80g sádla, 500g cibule, sůl, mletý pepř sladká mletá paprika, kmín, majoránka, 4-5 dl vývaru z masa nebo kostí, 2lžíce rajčatového protlak, ½ lžičky octa.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle osmažíme drobné nakrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, sůl, pepř, mletou sladkou papriku, kmín a dusíme bez podlévání. Po vydušení šťávy maso osmahneme, potom občas podléváme vývarem a zvolna dusíme do měkka. Po vydušení měkké maso vyndáme, přidám ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | VINAŘSKÝ HOVĚZÍ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 3 cibule, 50g slaniny, 500-600g předního hovězího masa, 2-3 lžičky hladké mouky, 6 dl vývaru, bobkový list, tymián, nové koření, několik kuliček pepře, sůl, 1dl bílého přírodního vína, 2dl kysané smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně pokrájenou cibuli osmahneme do růžova na rozškvařených kostičkách slaniny, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme. Zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Zalijeme vývarem, okořeníme kouskem bobkového listu, nepatrným množstvím tymiánu, 1 ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | TELECÍ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 500g předního telecího masa, 4 lžíce sádla, 2 cibule, sůl, voda nebo vývar, 150g šunkového salámu, 1/4 l sladké smetany, 2 lžíce hladké mouky, 2 sterilované okurky (menši), 2 natvrdo vařená vejce, petrželka, strouhaný sýr, mletá sladká paprika.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené telecí maso, osolíme a dusíme doměkka. Když je maso skoro měkké, přidáme na kostky nakrájený salám, podusíme a pak vydušenou šťávu zahustíme smet ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | CHILSKÝ MINUTKOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 600g svíčkové, 4 lžíce oleje, 2 cibule, 60g kapie, 6 lžic kečupu, worcester, sůl, koření chilli.POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou svíčkovou nakrájíme přes vlákna na hranolky, vložíme na rozehřátý olej a za stálého míchání smažíme. Asi po dvou minutách přidáme drobné nakrájenou cibuli, po dalších dvou minutách na nudličky nakrájenou kapii, kečup, worcester, sůl, koření chilli a ještě krátce podusíme. Podáváme s opékanými brambory nebo se smaženými bramborovými hranolky nebo se slaným pečiv ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | ŠVÝCARSKÝ MINUTKOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 500g roštěné, 3 lžíce oleje, 100g uzeného masa, 2 menší cibule, 1 lžička hladké mouky, mletá sladká paprika, mletý pepř, vývar, šálek sladké smetany, sůl, petrželka, strouhaný sýr.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso nakrájíme na malé kousky a ze všech stran je v rozehřátém oleji osmahneme. Pak přidáme kostky uzeného masa, drobně pokrájenou cibuli a znovu opečeme. Směs zaprášíme moukou promíchanou s mletou paprikou a pepřem. Osmahneme a podlijeme dvěma lžícemi vývaru. Krátce podusíme, pod ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | HAMBURSKÝ MINUTKOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 500g svíčkové, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 2 lžičky hladké mouky, sklenka bílého vína (asi 1 dl), sůl, mletý pepř, 12 lžic smetany, kapary, česnek.POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou svíčkovou nakrájíme přes vlákno na hranolky, vložíme na pánvičku s rozehřátým máslem a za stálého míchání osmažíme. Po dvou minutách maso zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vínem a třemi lžícemi vody a krátce podusíme. Po chvilce přidáme sůl, pepř, smetanu, rozsekané kapary, utřený česnek a dobře prohřejem ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | ROŽNOVSKÝ MINUTKOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 600g svíčkové, sůl mletý pepř, 80g oleje, mletá sladká paprika, 4 větší stroužky česneku, 1 větší cibule, 1 větší kapie 120g žampiónů, 4 lžíce sterilovaných fazolek, 6 lžic sterilované karotky, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na špalíčky, osolíme, opepříme a na velké pánvi opékáme na oleji tak, aby uvnitř zůstaly růžové. Přidáme papriku (nenecháme osmahnout), česnek, cibuli nakrájenou nadrobno, na nudličky nakrájenou kapii, na plátky nakrájené žampióny, sterilované fazolky ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz