INGREDIENCE: 1 gulášová konzerva, 1 cibule, 30g sádla nebo tuku z konzervy, 400g rajčat (šálek kysané smetany, 1 sterilovaná okurka).POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku osmahneme pokrájenou cibuli, pak přidáme omytá na plátky nakrájená rajčata a necháme chvíli dusit, aby se vydusila přebytečná voda. Potom přidáme guláš z konzervy a prohřejeme. Nebo na sádle osmahneme cibuli, přidáme guláš, a když je prohřátý, zalijeme šálkem kysané smetany s pokrájenou sterilovanou okurkou. Padáváme s chlebem. ..
INGREDIENCE: Zpravidla stačí, když guláš z konzervy prohřejeme. Chceme-li však chuť guláše zlepšit a současně získat více šťávy, připravujeme jej takto: 1 gulášová konzerva, sádlo z konzervy, ½ menší cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 3 dl vývaru, sůl, 1/4 l kysané smetany a 2 lžíce rajčatového protlaku.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrolu rozehřejeme sádlo z konzervy a osmažíme na něm do světležluta půlku drobné nakrájené menší cibule. Potom přidáme mletou sladkou paprik ..
INGREDIENCE: 350g točeného nebo jiného měkkého salámu, 5 lžic sádla, 2 cibule, 2 stroužky česneku, sladká mletá paprika, kmín, 1 lžíce hladké mouky (nebo lžíce paprikové omáčky v prášku), 5 paprik, kečup, pažitka, vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na plátky nebo na kostky nakrájený salám, necháme osmahnout, přidáme sladkou mletou papriku, kmín, zaprášíme moukou nebo přidáme lžíci paprikové omáčky v prášku, podlijeme vřelou vodou nebo vývarem, povař ..
INGREDIENCE: 300g libového vepřového nebo hovén1ro masa, 3 lžíce sádla, 1 menší cibule, sůl, mletý pepř, 1 lžíce hladké mouky, kousek masoxu, 300g hřibů, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky a osmahneme na sádle, až se šťáva vydusí, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme dorůžova, podlijeme, osolíme, opepříme a dusíme téměř doměkka. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme kousek masoxu a na kousky nakrájené hříbky a vše dusíme doměkka ..
INGREDIENCE: 1 konzerva lančmítu, 1 lžička sladké mleté papriky, 6 lžic kečupu, 2 cibule, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Konzervu lančmítu otevřeme na obou koncích, obsah vytlačíme, oddělíme tuk a lančmít nakrájíme na hranolky. Osmažíme je dočervena na tuku z konzervy, vmícháme mletou sladkou papriku, potom kečup. Po minutovém prohřátí vsypeme drobně pokrájenou cibuli a opět minutu podusíme. Guláš přisolíme podle chuti a hned podáváme. Vhodná příloha je slané pečivo nebo vařené brambory a zeleninový salát ..
INGREDIENCE: 50g slaniny, 1 větší cibule, 400g jater, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 lžička hladké mouky, 4 papriky, 1/8 kysané smetany, sůl, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na drobně pokrájenou rozškvařenou slaninu dáme zpěnit nakrájenou cibuli, vložíme na kostky nakrájená játra, necháme osmahnout, přidáme trochu sladké mleté papriky a mouku, necháme osmahnout, potom podlijeme, rozmícháme a dusíme. Za chvíli přidáme sloupnuté a na nudličky nakrájené papriky. Nakonec zalijeme kysanou smetanou, osol ..
INGREDIENCE: 500g husích žaludků, 3 lžíce husího sádla, 1-2 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, trochu kmínu majoránky a mletého pepře, stroužek česneku, 1 lžíce hladké mouky, vývar z kostí.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné husí žaludky dobře omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Na rozehřátém sádle osmažíme do světležluta jemně nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme nakrájené žaludky, mletou sladkou papriku, sůl, kmín, pepř, třený česnek a osmažíme. Když je maso vydušené do tuku, zaprášíme je mouko ..
INGREDIENCE: 100g anglické slaniny, půlka hovězího nebo celé vepřové srdce, 1 větší cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, mletý pepř, 3 lžíce strouhaného chleba, masox, majoránka, sůl.,POSTUP PŘÍPRAVY: Nadrobno nakrájenou anglickou slaninu rozškvaříme, vložíme očištěné, odblaněné, na drobné kostky rozkrájené srdce, zasypeme je pokrájenou cibulí, paprikou a opékáme za stálého míchání. Když se maso vydusí do tuku, zasypeme je strouhaným chlebem, osmahneme a pak podlijeme potřebným množstvím vrouc ..
INGREDIENCE: 3 lžíce sádla, 1-2 cibule, stroužek česneku, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 klobása, 100g brambor, sůl, 1 konzerva leča s klobásou, 1/8 smetany, 1 lžíce hladké mouky, paštika.POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, přidáme sladkou mletou papriku, klobásu nakrájenou na kolečka, vložíme na větší kostky nakrájené brambory, osolíme, podlijeme vřelou vodou a dusíme. Když jsou brambory skoro měkké, přidáme lečo z konzervy, prohřejeme, zalijeme sm ..
INGREDIENCE: 60g slaniny, 3 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, stroužek česneku, mletý pepř, vepřové srdce (600 až 700g), vývar, 1 lžíce hladké mouky, 4rajčata, sůl, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na drobné pokrájené a rozškvařené slanině mírně osmahneme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku, utřený česnek, pepř a krátce osmahneme. Potom přidáme na menší kostky nakrájené srdce, které jsme předtím zbavili tepen a tuku, zalijeme vývarem á dusíme, až je maso téměř měkké. Srdce ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA