INGREDIENCE: 4 roštěnky sůl, olej, 30g másla, mletý pepř, petrželka, 1 rajče. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněné, po obvodu na třech místech nakrojené, mírně naklepané roštěnky potřeme olejem a necháme v chladničce několik hodin odležet. Před přípravou je osolíme a pečeme na roštu nad dřevěným uhlím za občasného pokapání rozehřátým máslem, z obou stran dohněda. Pečené maso přeložíme na talíře, jemně poprášíme pepřem, ozdobíme petrželkou a plátky rajčete a podáváme s vařenými brambory. ..
INGREDIENCE: 4 roštěnky 100g slaniny, Sůl, mletý pepř, 200g čerstvých hub, l,5dl kysané smetany, 30g hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky zbavíme tuku a šlach, po obvodu nařízneme na třech místech a jemné naklepeme. Slaninu pokrájenou na plátky rozškvaříme, plátky vyjmeme a ve vyškvařeném tuku prudce opečeme roštěnky. Osolíme je, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme očištěné a pokrájené houby, dusíme je 6 minut a zalijeme zátřepkou z mouky a smetany. Pokr ..
INGREDIENCE: 4 roštěnky, 60g sádla, mletý pepř sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky necháme v chladničce nejméně jeden den odležet. Před přípravou je zbavíme tuku a šlach, jemné naklepeme, osolíme, opepříme a na malém množství sádla prudce opečeme po obou stranách. Pečení každé strany nemá trvat déle než 2-3 minuty, jinak maso ztratí příjemnou chuť a vyschne. Roštěnky mají být uvnitř růžové. Podáváme s přílohou např. s bramborovou slámou, omáčkami nebo salátem. ..
INGREDIENCE:4 plátky roštěnky zhruba po 100-150 g, 60 tuku (kdo může, použije sádlo), 2 střední cibule, 40 g rajčatového protlaku, 60-120 g anglické slaniny (či podobné maso), 100-150 g žampiónů nebo jiných čerstvých hub, 40 g hladké mouky, 1 dl červeného vína, drcený pepř, sůl, voda, 1 kostka masoxu. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájené na plátky odblaníme, naklepáme, okraje asi na 3 místech nařízneme (aby se roštěnky při opékání nekroutily) a po obou stranách osolíme a opepříme. Takto připravené r ..
INGREDIENCE: 4 roštěnky, sůl, pepř, hladká mouka, 40 g sádla, 1 cibule, mletá sladká paprika, 2 papriky, 3-4 rajčata (nebo 150g sterilovaného leča), 2 dl kysané smetany. ¨ NÁDIVKA: 40g uzené slaniny, 1 cibule, 1 paprika, 1-2 rajčata, sůl, 3 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky zbavíme loje a šlach, po obvodu nařízneme na třech místech, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme nádivkou. Roštěnky stočíme do závitků a svážeme tenkou nití. Závitky osolíme, poprášíme moukou a opečeme na rozehřátém s ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí roštěnky nakrájíme na malé plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Pak si plátky rozdělíme na dvě poloviny. Na jedny dáme salám a žampióny a přehneme a na druhé dáme plátek šunky a plátek sýra a opět přehneme. Plátky dáme s kouskem másla na pekáč a pečeme doměkka.Před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s hranolky a oblohou. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA