INGREDIENCE: 250 g tuňáka v oleji, 1 pohár sardelových řezů, 2 vejce uvařené natvrdo, 200 g nastrouhaného sýra, malá konzerva žampiónů 2 lžíce másla (nebo tuku), 20 černých oliv, 8 zelených feferonek, konzerva oloupaných rajčat, 8 rajčat, 2 cibule, 2 stroužky česneku, křehké těsto, svazek petrželové natě, trochu vegety, mleté pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAV: Máslo rozpálíme v hrnci a opražíme v něm do sklovitá cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme stroužky česneku rozetřené se solí a krátce opražíme. ..
INGREDIENCE: Těsto: 250 g polohrubé mouky, 125 g tuku, 0,5 dl vody, 5 g soli, l žloutek. Náplň: 300 g nivy, 100 g jader vlašských ořechů. 2,5 dl mléka, 20 g másla, 20 g hladké mouky, 2,5 dl sladké smetany ke šlehání, 6 vajec, sul, pepř, kremžská hořčice, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, změklého tuku, vody, soli a žloutků vypracujeme těsto. To vložíme do dortové formy a asi 20 minut zapékáme. Zatím si připravíme náplň. Smícháme umleté ořechy a nastrouhanou nivu. Z másla a mouky připravíme ..
INGREDIENCE: 300 g hladké mouky, 200 g škvarků se sádlem, 2 vařené brambory, 1 kostka droždí, 200 ml mléka, kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAV: Placky připravíme takto: smícháme nastrouhané, vařené brambory, kmín, sůl, droždí a mléko. Necháme vykynout, přidáme škvarky se sádlem a vypracujeme těsto. Necháme kynout 45 minut a pak tvoříme menší placičky, které položíme na plech a pečeme v předehřáté troubě do zlatova. ..
INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu, 600 g rajčat, 1 sýr Hermelín, 150 g tvrdého sýra, 200 g syrá Mozzarella, 150 g nivy, 3 velké cibule, 5 stroužků česneku, kapán/ podle chuti, sůl, oregano, 4 lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto položíme na vymazaný plech a povrch pokapeme olejem. Rajčata a oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka, sýry na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme a promícháme s prolisovaným česnekem. Na těsto postupně klademe rajčata, cibuli a plátky sýrů. Zasypeme vše strouhaným sýrem, m ..
INGREDIENCE: Těsto: 250 g hladké mouky, 15 g droždí, l lžička cukru, 2 lžíce oleje, l dl vlažné vody, 1/2 lžičky soli, 2 lžíce mléka. Náplň: 2 balíčky zmrazeného špenátu, 150 g měkkého salámu, 2 cibule, 5 stroužků česneku, l lžíce hladké mouky, sůl, l vejce na potření. POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnečku s vlažným mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Mouku prošijeme i do mísy, osolíme, přidáme kvásek a přilijeme vodu a olej. Vypracujeme vláčné, nelepivé těsto a lehce posypan ..
INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu, 2 červené papriky, 2 žluté papriky, 2 zelené papriky, 3 cibule, 200 g sýra Mozzarella, kečup, olej, sul, pepř, tymián. POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto položíme na vymazaný plech a povrch potřeme olejem a kečupem. Očištěné papriky a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, která urovnáme na těsto. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Na zeleninu rozložíme plátky sýra a dáme péci. ..
NGREDIENCE: 80 g droždí, 400 g polohrubé mouky, 250 g rozemletých škvarků, 4 žloutky, šálek smetany, sklenice bílého vína, sůl, vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Z droždí a trochy vlažné vody uděláme kvásek. Přidáme mouku, škvarky, žloutky, smetanu, víno, sůl a vypracujeme těsto. Těsto rozválíme, stočíme do šátečku, opět rozválíme a opakujeme několikrát. Z placky 0,5 cm silné skleničkou vykrajujeme kolečka, naskládáme je na plech a necháme kynout asi 3 hodiny. Před pečením pagáčiky potřeme rozšlehaným v ..
INGREDIENCE: 500 g ve slupce uvařených studených brambor, 220-250 g hl. mouky, 2 žloutky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory pomeleme, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme vláčné těsto. Vyválíme slabé placky, které pečeme nasucho na teflonové pánvi. Potíráme rozškvařenou slaninou nebo máslem. ..
INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu, 1 středně velká cuketa, 4 rajčata, 200 g šunky, 200 g žampionů, 200 g tvrdého sýra, sůl, oregano, bazalka, drcený kmín, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto položíme na vymazaný plech a povrch potřeme olejem. Poklademe je kolečky rajčat, dlouhými plátky cukety a proužky šunky. Posypeme krájenými žampiony a kořením a solí. Dáme do trouby krátce zápeci. Před dopečením pizzu ještě posypeme strouhaným sýrem. ..
INGREDIENCE: Kvásek: 100ml vlažné vody, 20g droždí, 1 lžička medu, 1 lžíce celozrnné pšeničné mouky. Těsto: 400ml vlažné vody, 700g celozrnné pšeničné mouky, 1-2 lžičky drceného kmínu, 3 zrna fenyklu, 2 lžičky soli. POSTUP PŘÍPRAVY: V šálku rozmícháme droždí s medem nebo cukrem, zalijeme vlažnou vodou a přidáme lžíci mouky. Všechno dobře promícháme a povrch ještě mírně poprášíme moukou. Kvásek přikryjeme plátnem a necháme v teple kynout 10-15 minut. K vykynutému kvásku přidáme vlažnou vodu, 20 ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA