Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA ZELENINOVÁ | RAJSKÁ POLÉVKA SPECIÁL

INGREDIENCE: 1 cibule, l lžíce oleje, trocha majoránky, 1/2 l vývaru z masoxu, rajský protlak, sůl, cukr, pepř, paprika, bílek. POSTUP PŘÍPRAVY: Posekanou cibulku podusíme na oleji, přidáme majoránku a zalijeme vývarem z masoxu. Přidáme protlak, sůl, cukr, pepř, papriku a necháme přejít varem. Nalijeme do talířů a do každého dáme Sněhulku z ušlehaného bílku. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | RAJSKÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 1 l vody, 1 kostka masoxu, 2 lžíce másla nebo oleje, 2 lžíce hladké mouky, 150 g rajského protlaku nebo kečupu, 1 lžičky papriky, 1 lžíce cukru, 1 větší bobkový list, 3 lžíce rýže nebo strouhání, 1 lžička polévkového koření Vitana, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a usmažíme žlutou jíšku. Ke konci přidáme papriku, promícháme a hned zalijeme vodou a rozšleháme. Přidáme masox, rajský protlak nebo kečup, cukr, bobkový list a polévku vaříme asi půl ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ZELŇAČKA S JOGURTEM

INGREDIENCE: 300 g kysaného zelí, 1 l vody, 1 cibule, 2 lžíce oleje, sůl, kmín, pepř, 1 lžička papriky, 100 šunky nebo šunkového salámu (nebo 1 párek), 1 l mléka, 2 lžíce hl. mouky, 1 bílý jogurt, 1 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme nadrobno, vhodíme ji do hrnce s rozehřátým olejem a osmahneme dožluta. Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu a papriku, osmahneme je, přidáme překrájené zelí (pod e chuti ho můžeme propláchnout studenou vodou), okořeníme kmínem a pepřem, zalijeme vodou a va ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | SELSKÁ ZELŇAČKA

INGREDIENCE: 1 hlávky bílého zelí, 1 celer, 2 pórky, 2 mrkve, 1,25 kg vařeného uzeného masa, 60 g rostlinného tuku, 60 g rýže, petrželka, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci rozpustíme tuk a osmahneme na něm pokrájenou zeleninu. Přidáme pokrájené uzené maso, podlijeme trochou vody a dusíme asi půl hodiny Poté dolijeme asi litr horké vody a povaříme ještě 10 minut. Osolíme, okořeníme a přidáme propláchnutou rýži a vaříme, až rýže změkne. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | PÓRKOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 3 větší pórky, 50 g másla, 60 g hl. mouky, špetka muškátového květu, petrželka, 1 vejce, sůl, 1 kostka bujónu, 1 1/2 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou a uvedeme za občasného míchání do varu. Pórek dobře omyjeme, nakrájíme na kolečka nebo na kostičky, přidáme do vařící se polévky, promícháme a vaříme. Ochutíme kostkou bujónu a muškátem, přisolíme a po sejmutí z ohně vmícháme rozkvedlané vejce. M ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | KAPUSTOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 1/2 hlávky kapusty, 1 lžíce oleje, 50 g slaniny, 2 lžíce hl. mouky, 1 kostka masoxu, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 dl mléka, sů1. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji asi 1 l vody, přidáme masox a očištěnou, dobře omytou a na nudle nakrájenou kapustu. Povaříme asi 20 minut, občas promícháme, přidáme prolisovaný česnek, vlijeme mléko, opět promícháme, necháme přejít varem a podle chuti dosolíme ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | CIBULAČKA I

INGREDIENCE: 150 g cibule, 60 g sádla, vývar z masa nebo kostky masoxu, 120 g tvrdšího chleba, 80 g nastrouhaného uzeného sýra, Solamyl a sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibulku nakrájíme nadrobno a dáme ji na sádlo. Osmahneme ji dohněda a zalijeme vývarem.z bujónu. Do polévky přidáme na kostičky nakrájený a tmavohněda osmažený chléb a když je polévka v misce, zasypeme ji strouhaným uzeným sýrem. Můžeme polévku taky zahustit maizenou nebo Solamylem. Z koření stačí pouze sůl. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | LAHŮDKOVÁ FAZOLOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 1 l vody, 200 g fazolí, 3 cibule, 3-stroužky česneku, 400 g vepřového uzeného žebírka, 2 lžíce oleje, 2 mrkve, 1 kořen petržele, 2 brambory, 100-150 g uzené klobásy, 1 lžička papriky, podle chuti 1-2 pálivé papričky. POSTUP PŘÍPRAVY: Oprané fazole přes noc namočíme do studené vody a v téže vodě je zvolna vaříme. Mezi vařením přidáme dvě rozsekané cibule a česnek. Uzená žebírka dáme vařit zvlášť. Na větší pánvi smažíme na oleji na kolečka nakrájenou mrkev a petržel Přidáme ještě je ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | SLOVENSKÁ KAPUSTNICE

INGREDIENCE: 400 g kysaného zelí, 300 g předního hovězího masa, 100 g slaniny, 1 klobása, 5 cibulí, 2 sterilované okurky , 3 lžíce oleje, 2 l vývaru z masoxu nebo z kostí, 3 lžíce kečupu, 3 stroužky česneku, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžička kmínu, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve větším hrnci rozškvaříme na oleji nakrájenou slaninu, osmahneme na ní nakrájenou cibuli, vmícháme papriku (můžeme přidat i trochu pálivé) a zalijeme vývarem. Přidáme na plátky nakrájené maso, proprané a překrájené kysané ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ZIMNÍ FAZOLOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 200 g mrkve, 200 g petržele, 400 g pórku, 200 g slaniny, 2 lžíce oleje, 200 g červených fazolí, 1,5 l zeleninového vývaru, 1 lžíce rajčatového pyré, sůl, pepř, šťáva z 1 pomeranče, nastrouhaný sýr na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme mrkev. petržel a pórek na kousky, na rozpáleném oleji orestujeme slaninu, přidáme zeleninu, fazole a pyré. Podlijeme vývarem, přidáme koření a vaříme asi 25 minut. Dochutíme pomerančovou šťávou. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz