INGREDIENCE: 1 cibule, l lžíce oleje, trocha majoránky, 1/2 l vývaru z masoxu, rajský protlak, sůl, cukr, pepř, paprika, bílek. POSTUP PŘÍPRAVY: Posekanou cibulku podusíme na oleji, přidáme majoránku a zalijeme vývarem z masoxu. Přidáme protlak, sůl, cukr, pepř, papriku a necháme přejít varem. Nalijeme do talířů a do každého dáme Sněhulku z ušlehaného bílku. ..
INGREDIENCE: 1 l vody, 1 kostka masoxu, 2 lžíce másla nebo oleje, 2 lžíce hladké mouky, 150 g rajského protlaku nebo kečupu, 1 lžičky papriky, 1 lžíce cukru, 1 větší bobkový list, 3 lžíce rýže nebo strouhání, 1 lžička polévkového koření Vitana, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a usmažíme žlutou jíšku. Ke konci přidáme papriku, promícháme a hned zalijeme vodou a rozšleháme. Přidáme masox, rajský protlak nebo kečup, cukr, bobkový list a polévku vaříme asi půl ..
INGREDIENCE: 300 g kysaného zelí, 1 l vody, 1 cibule, 2 lžíce oleje, sůl, kmín, pepř, 1 lžička papriky, 100 šunky nebo šunkového salámu (nebo 1 párek), 1 l mléka, 2 lžíce hl. mouky, 1 bílý jogurt, 1 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme nadrobno, vhodíme ji do hrnce s rozehřátým olejem a osmahneme dožluta. Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu a papriku, osmahneme je, přidáme překrájené zelí (pod e chuti ho můžeme propláchnout studenou vodou), okořeníme kmínem a pepřem, zalijeme vodou a va ..
INGREDIENCE: 1 hlávky bílého zelí, 1 celer, 2 pórky, 2 mrkve, 1,25 kg vařeného uzeného masa, 60 g rostlinného tuku, 60 g rýže, petrželka, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci rozpustíme tuk a osmahneme na něm pokrájenou zeleninu. Přidáme pokrájené uzené maso, podlijeme trochou vody a dusíme asi půl hodiny Poté dolijeme asi litr horké vody a povaříme ještě 10 minut. Osolíme, okořeníme a přidáme propláchnutou rýži a vaříme, až rýže změkne. ..
INGREDIENCE: 3 větší pórky, 50 g másla, 60 g hl. mouky, špetka muškátového květu, petrželka, 1 vejce, sůl, 1 kostka bujónu, 1 1/2 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou a uvedeme za občasného míchání do varu. Pórek dobře omyjeme, nakrájíme na kolečka nebo na kostičky, přidáme do vařící se polévky, promícháme a vaříme. Ochutíme kostkou bujónu a muškátem, přisolíme a po sejmutí z ohně vmícháme rozkvedlané vejce. M ..
INGREDIENCE: 1/2 hlávky kapusty, 1 lžíce oleje, 50 g slaniny, 2 lžíce hl. mouky, 1 kostka masoxu, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 dl mléka, sů1. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji asi 1 l vody, přidáme masox a očištěnou, dobře omytou a na nudle nakrájenou kapustu. Povaříme asi 20 minut, občas promícháme, přidáme prolisovaný česnek, vlijeme mléko, opět promícháme, necháme přejít varem a podle chuti dosolíme ..
INGREDIENCE: 150 g cibule, 60 g sádla, vývar z masa nebo kostky masoxu, 120 g tvrdšího chleba, 80 g nastrouhaného uzeného sýra, Solamyl a sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibulku nakrájíme nadrobno a dáme ji na sádlo. Osmahneme ji dohněda a zalijeme vývarem.z bujónu. Do polévky přidáme na kostičky nakrájený a tmavohněda osmažený chléb a když je polévka v misce, zasypeme ji strouhaným uzeným sýrem. Můžeme polévku taky zahustit maizenou nebo Solamylem. Z koření stačí pouze sůl. ..
INGREDIENCE: 1 l vody, 200 g fazolí, 3 cibule, 3-stroužky česneku, 400 g vepřového uzeného žebírka, 2 lžíce oleje, 2 mrkve, 1 kořen petržele, 2 brambory, 100-150 g uzené klobásy, 1 lžička papriky, podle chuti 1-2 pálivé papričky. POSTUP PŘÍPRAVY: Oprané fazole přes noc namočíme do studené vody a v téže vodě je zvolna vaříme. Mezi vařením přidáme dvě rozsekané cibule a česnek. Uzená žebírka dáme vařit zvlášť. Na větší pánvi smažíme na oleji na kolečka nakrájenou mrkev a petržel Přidáme ještě je ..
INGREDIENCE: 400 g kysaného zelí, 300 g předního hovězího masa, 100 g slaniny, 1 klobása, 5 cibulí, 2 sterilované okurky , 3 lžíce oleje, 2 l vývaru z masoxu nebo z kostí, 3 lžíce kečupu, 3 stroužky česneku, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžička kmínu, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve větším hrnci rozškvaříme na oleji nakrájenou slaninu, osmahneme na ní nakrájenou cibuli, vmícháme papriku (můžeme přidat i trochu pálivé) a zalijeme vývarem. Přidáme na plátky nakrájené maso, proprané a překrájené kysané ..
INGREDIENCE: 200 g mrkve, 200 g petržele, 400 g pórku, 200 g slaniny, 2 lžíce oleje, 200 g červených fazolí, 1,5 l zeleninového vývaru, 1 lžíce rajčatového pyré, sůl, pepř, šťáva z 1 pomeranče, nastrouhaný sýr na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme mrkev. petržel a pórek na kousky, na rozpáleném oleji orestujeme slaninu, přidáme zeleninu, fazole a pyré. Podlijeme vývarem, přidáme koření a vaříme asi 25 minut. Dochutíme pomerančovou šťávou. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA