INGREDIENCE: 4 porce kapra, 100g hladké mouky, 3 stroužky česneku, celerová nať, sůl, pepř, kari koření, sladká paprika, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme mouku s pepřem, kari kořením, paprikou a obalíme v ní porce ryby, které jsme předtím potřeli směsí soli, česneku a pokrájené celerové natě (může být i sušená). Takto obalené opékáme na oleji. ..
INGREDIENCE: 300g kapra (drobné kousky), 4 zrna pepře, 2 zrna nového koření, lžička octa, 200g brokolice, 30g másla, 2 lžíce hl. mouky, 2 dl mléka, 1 žloutek, sůl, 80g tvrdého tučného sýra, petrželka, sůl, citr. šťáva, špetka muškátového květu. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kastrolu nalijeme vodu do výše asi 15 mm, přidáme koření, ocet, sůl a vše uvedeme do varu. Přidáme kousky kapra a při malém varu je podusíme doměkka. Scedíme je, vykostíme, odstraníme kůži, maso nakrájíme na menší kousky. Brokolici u ..
INGREDIENCE: 600 g kapra, sůl, ml. pepř, 1 citron, 150 g pórku, 1 zelená paprika, 2 rajčata, lžíce rajčatového protlaku, olej. POSTUP PÍPRAVY: Kapra rozkrojíme na porce, osolíme, okořeníme a pokapeme citronem. Na rozpáleném oleji osmažíme porce ryby z obou stran, vyjmeme a uložíme v teple. Ve výpečku osmažíme pokrájenou papriku, přidáme pokrájený pórek, nakrájená rajčata, protlak a podlijeme vodou. Na zeleninu rozložíme osmaženého kapra, přikryjeme a krátce podusíme. ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, chilli, sladká paprika směs na ryby, 3 stroužky česneku, hladká mouka, škrobová moučka nebo maizena, sůl, olej, 3 žloutky, 70 g másla, 80 g ementálu, šťáva z půlky citrónu, 250 ml mléka, mletý pepř, sůl, worcesterová omáčka. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra osolíme. Smícháme koření a mouku a porce kapra v této směsi obalíme. Ještě jednou obalíme, tentokrát jen ve škrobové moučce. Rozpálíme olej a kapra v něm osmažíme. Na omáčku: Mléko, žloutky, máslo, lžičku worcesteru, s ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, 150 g anglické slaniny, 100 g hl. mouky, 2 vrchovaté lžičky sladké, mleté papriky, 1 rovná lžička chilli koření, sůl, 1 větší cibule, 8 stroužků česneku, 6 lžiček plnotučné hořčice, 2 lžíce olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme, opláchneme a nakrájíme na porce. Každý kousek z obou stran lehce potřeme solí a obalíme ve směsi hladké mouky, papriky a chilli koření. Polovinu anglické slaniny nakrájíme na proužky a rozškvaříme na pekáčku. Zatím si oloupeme cibuli a nakrájí ..
INGREDIENCE: 8 porcí kapra, 40g mandlí, 8 lžic másla, hladká mouka, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra osolíme, posypeme usekanou petrželkou a obalíme v mouce. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Dno pekáče poklademe lístečky másla, urovnáme na ně porce ryby a zakapeme je zbytkem rozpuštěného másla. Zapékáme v troubě za občasného přelití vypečenou šťávou a podlití vodou. Před dopečením rybí porce posypeme připravenými mandlemi a zapečeme dozlatova. Podáváme s brambory neb ..
INGREDIENCE: 6 očištěných porcí kapra, 3 kávové lžičky soli, 1 polévková lžíce octa, 1 menší cibule, několik kuliček černého pepře, nového koření, 1 bobkový list, 100 g, očištěné kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 100 g másla POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnce dáme opět pouze tolik vody, aby, až se přidají porce ryb, byly ponořené. Do vody přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření, nakrájenou kořenovou zeleninu a necháme přejít varem. Přidáme kousky ryb a vaříme pomalu na mírném ohni 15 minut ..
INGREDIENCE: 4 očištěné porce kapra, půl lahve světlého piva, 1 cibule, 2 lžíce oleje nebo másla, mletý pepř, mletá sladká paprika, kmín, citrónová šťáva i kůra. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra naporcujeme, očistíme jednotlivé porce, osolíme, opeříme a lehce zakápneme pivem. Necháme v chladnu 1 hodinu odležet. Pak na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme porce kapra, zalijeme zbylým pivem, okořeníme trochou citrónové kůry, kmínem a mletou paprikou a dusíme doměkka. Podáváme s vařenými brambory. Porc ..
INGREDIENCE: 6 očištěných porcí kapra, sůl, mletý pepř, 250 ml světlého piva, 2 polévkové lžíce oleje, 1 středně velká cibule, citrónová šťáva, 50 g másla, mletý kmín, sladká paprika.POSTUP PŘÍPRAVY: Kousky ryby osolíme, opepříme, pokapeme pivem (ne vším) a vložíme asi na hodinu do chladničky. Na oleji osmahneme na tenká kolečka pokrájenou cibuli a vložíme na ni porce kapra. Zalijeme zbylým pivem, mírně pokapeme citrónovou šťávou, okořeníme kmínem a paprikou, přidáme máslo a na mírném ohni pomal ..
INGREDIENCE: 400g kapra, 100g mrazeného hrášku, 1 bílek, 20g olivového oleje, 1 lžička škrobové moučky, sójová omáčka, kari koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílek smícháme se škrobovou moučkou, přidáme špetku kari a trochu sójové omáčky, osolíme a promícháme. Do této marinády naložíme na 6–12 hodin kapra nakrájeného na kostičky. Pak kapří maso opečeme na oleji, přidáme hrášek a společně podusíme. Směs ochutíme kari kořením a sójovou omáčkou, promícháme a podáváme s bramborovým salátem. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA