POSTUP PŘÍPRAVY: Umeleme dohromady 200g vepřového a 200g hovězího masa, vmícháme do něj v mléce rozmělněnou a na plátky rozkrájenou žemli, přidáme jedno vejce, 100g hladké mouky, opepříme, opaprikujeme a osolíme. Z této hmoty utvoříme osm až deset válečků, opečeme jo ze všech stran v oleji a vyjmeme. Na pánev dáme 300g másla, nalijeme na něj olej, který nám zůstal v kastrolku a zpěníme v tom drobně nakrájenou cibulku, kterou zaprášíme špetkou mouky a lehce osmažíme. Pak zalijeme trochou horké vo ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme na drobno dvě cibule a osmažíme je do růžova. Pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso (800 g), a zprudka opečeme. Podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme do měkka, Další dvě cibule na kolečka nakrájené zpěníme na oleji a přidáme plátky z 1/2 kg paprik a 1/2 kg rajčat, přisolíme a také dusíme do měkka. Pak vše smícháme s měkkým masem, dochutíme asi třemi lžícemi rajčatového protlaku a naklademe do zapékací mísy vymazané olejem. Tuto směs pak zalijeme čtyřmi v ..
INGREDIENCE: U nás ho nahradíme dosažitelnější zeleninou - krabicí zmrazeného leča. K ní si připravíme 2 cibule, 6 vařených brambor, hrst podušené rýže, 1/2 kg prorostlého vepřového masa, lžíci sádla, 60g ztuženého tuku. V letním období můžeme zmrazené lečo nahradit 1/2 kg paprik a 1/2 kg rajčat. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky nakrájíme na nudličky, rajčata, vařené brambory a cibuli na kolečka. Papriky, rajčata a cibuli promícháme, maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Opečeme je na rozpále ..
INGREDIENCE: 300 g libového vepřového masa, 6 paprik (i zmrazených), 3 polévkové lžíce vitany, 3 polévkové lžíce solamylu, 1 polévkovou lžíci loupaných burských oříšků, pálivou papričku nebo plátek cseresznye, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Do sklenice namícháme polévkové koření s worcesterem a zázvorem - tím nahradíme čínské koření a to bude naše omáčka. Pak na nudličky pokrájíme zelenou papriku a dáme ji na pánev s rozpáleným olejem. Jakmile zesklovatí, odstavíme ji a vyndáme z oleje ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si v míse rozkvedláme 2 žloutky a smícháme je s maizenou. Libové vepřové maso nakrájíme na kostky a tyto kostky v míse promícháme, aby se směsí obalily. Pak v pánvičce rozpálíme olej a kostky masa po obou stranách osmažíme. Do rendlíku dáme 2 polévkové lžíce oleje, nakrájené žampiony, polévkovou lžíci koňaku nebo pálenky, kávovou lžičku krystalového cukru a dostatečně osolíme. Když je směs vroucí, vmícháme do ní osmažené vepřové kostky. ..
INGREDIENCE: Připravíme si: 1 kg vepřové kýty, 40g slaniny, 80g celeru, petržele a mrkve, 40g másla, 40g cibule, 2 rajčata, sůl, pepř, nové koření, 1 lžíci hořčice, 1/41 kyselé smetany, 1/16 1 bílého vina, 30g maizeny. POSTUP PŘÍPRAVY: Kýtu opereme, otřeme utěrkou, odřežeme všechny blány i tuk, osolíme a protáhneme slaninou. V kastrole necháme rozpustit zbytky slaniny s máslem, přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a necháme do růžova osmahnout. Na to vložíme kýtu ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 1/2 kg mletého míchaného vepřového a hovězího masa osolíme, opepříme, přidáme sekanou petrželku a zpracujeme v celistvou hmotu. Z té utvarujeme bochánky a klademe je na pekáč, po kterém jme rozestřeli lžíci oleje. Na každý bochánek dáme plátek slaniny a.asi 30g slaniny pokrájené na kostičky Poklademe do pekáče. Vložíme do trouby a 5 minut prudce pečeme. Pak přidáme loupaná, na kolečka nakrájená rajčata a pečeme ještě asi 10 minut. Podáváme s vařenými brambory nebo e dušenou rýží ..
INGREDIENCE: 600 g vepřové kýty, 3 větší cibule, 500g hlávkového zelí, 2 lžíce sádla, 6 stroužků česneku, 4 zrnka pepře, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 bobkový list, 1 lžíce cukru, ocet, cibulka zelňačka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kýtu protkneme stroužky česneku, osolíme, přidáme k ní polovinu pokrájené cibule a za stálého podlévání.upečeme. Druhou polovinu nadrobno pokrájené cibule osmažíme dozlatova na sádle, přidáme rajčatový protlak, koření, na nudličky nakrájené zeli, zalijeme vodou ..
INGREDIENCE: 1 kg vykostěného vepřového karé (pečeně), sůl, 60g másla, 40 g hladké mouky, 3 dl mléka 2 žloutky, 150 g strouhaného ementálu, mletý pepř, muškátový oříšek. POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnuté maso potřeme solí a vcelku upečeme, měkké nakrájíme na plátky. Z části másla, z mouky a mléka připravíme bešamel, necháme jej vychladnout a promícháme se dvěma žloutky, 100 g strouhaného ementálu, solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Hustou omáčkou potřeme plátky masa a poskládáme do původní ..
INGREDIENCE: 40 g másla, 7 cibule, 1 zelná paprika, 150 g rajčat, 1 bobkový list rozmarýn, sůl mletý pepř, 1,5 dl suchého bílého vína, 4 vepřová žebírka, olej, 100g tvrdého sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle zpěníme cibuli, přidáme pokrájenou zelenou papriku a rajčata, bobkový list, rozmarýn, pepř, sůl a podlijeme vínem. Směs krátce podusíme, prolisujeme (nebo rozmixujeme). Vepřová žebírka u kostí a po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách do ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA