INGREDIENE: 150 g sýra Primátor, 3 trojúhelníčky taveného sýra, 1 stroužek česneku, 400 ml bílého kořeněného vína (vermutu), 50 g solamylu, špetka muškátového květu, špetka zázvoru, chlebíčková veka, 300 g vařeného hovězího libového masa z polévky.POSTUP PŘÍPRAVY: Misku vytřeme česnekem, nalijeme do ní víno a přidáme rozstrouhané sýry. Přidáme v trošce vína rozmíchaný solamyl a zahříváme při stálém mícháni až vznikne hladká sýrová hmota. Potom ji okořeníme, promícháme a upravíme na vařič do stře ..
INGREDIENCE: 2 medvědí tlapy, 1/2 bílého vína, kůra z 1 citrónu, špetka zázvoru, 5 zrn pepře,1 cibule, 3 hřebíčky, 1 lžíce octa, 1/4 l vepřové krve, 10dkg hrachových lusků, 10dkg másla,1 lžíce mouky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Stažené oddělené medvědí tlapu důkladně umyjeme a spaříme. Potom na chodidlech odřízneme vazivové polštářky a očištěné tlapy dáme do kastrolu,zalijeme bílým vínem, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, zázvor, pepř, osolíme a vše dusíme do změknutí.Na udušené nalijeme vepřovou k ..
INGREDIENCE: 2 kg zvěřiny z kýty nebo hřbetu,1-2 citróny, 1 l bílého vína,Sůl, špetka tymiánu, 2 bobkové listy, 5 zrn pepře, 1/4 l olivového oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Do hluboké mísy nalijeme víno, šťávu z citrónů a přidáme koření. Do této marinády naložíme na 2 až 4 dny očištěnou zvěřinua zatížíme, aby byla potopená. Po vyjmutí zvěřinu potřeme olejem a prudceopečeme za podlévání marinádou s kořením. Pečeni naporcujeme a polijemešťávou.Touto šťávou se polévá na talíři pouze zvěřina,nikoli příloha.P ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA