INGREDIENCE: 300g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 1 žloutek, 5 středně velkých vařených brambor. Na kvásek: 20g droždí a 1/2 lžičky cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše zpracujeme v těsto a necháme pěkně kynout. Vyválíme placku asi 1cm .Smažíme na oleji z obou stran. Zdobíme sýrem a kečupem ..
INGREDIENCE: 1600 g brambor (tolik jsem dala já), 1 mražený špenát (450g), 200 ml šlehačky, asi hrnek mléka, 2 větší cibule, olej na smažení, asi 50 g másla, 1malá rovná lžička vegety, 2 stroužky česneku, sůl podle chuti. POSTUP PŘÍPRAV: Oloupeme si asi 1600 g brambor, umyjeme, pokrájíme a osolíme. Dáme vařit prostě jako na bramborovou kaši. Na oleji si osmažíme 2 větší cibule pokrájené na kostičky, potom dáme mražený špenát, zalijeme asi 100 ml šlehačky a necháme rozmrznout. Musíme míchat a ..
INGREDIENCE: 5 velkých brambor, 300 g šunky, 300 g tvrdého sýra, 1 malá konzerva hrášku, 1 cibule, česnek, olej, pálivá červená paprika, sůl, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Do brambor vydlabeme díry. A do nich vložíme šunku, sýr, hrášek, cibuli a česnek. Potřeme olejem, posypeme kmínem a obalíme v pálivé červené paprice. Dáme péct do předehřáté trouby. ..
INGREDIENCE: 500 g vařených brambor, 500 g polohrubé mouky, 1/8 l mléka, kostka kvasnic, 2 žloutky, 2 lžíce rumu, 1 lžíce cukru, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vlažného mléka dáme cukr, kvasnice a necháme vykynout. Vykynuté přidáme do nastrouhaných, vařených prochladlých brambor, přidáme mouku, 2 žloutky, rum, sůl a vymícháme hladké těsto. Podle potřeby můžeme přidat mléko. Po půl hodině těsto opětovné vymícháme a ještě necháme kynout. Potom uděláme na vále koblihy, necháme chvilku vykynout a smažíme ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Do základní bramborákové směsi vmícháme l velký nebo 2 menší pórky dobře omyté a nakrájené na jemné nudličky (omytý pórek dvakrát rozkrojíme do kříže a pak nakrájíme na kolečka). Pokud nemáme pórek, můžeme použít nakrájenou cibulovou nať nebo cibuli, kterou jsme však předem osmahli. ..
INGREDIENCE: 4 středně velké brambory, 1 menší cibule, 1 rajče, 1 menší paprika, 1 kyselá okurka, 1 vejce, strouhaný sýr, provensálské koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Dáme smažit hrubší vrstvu brambor na pánev - posolíme. Převrátíme na druhou stranu - opět posolíme, poklademe salámem, rajčaty, paprikou, nakrájenou kyselou okurkou, cibulí na kolečka a zalijeme rozmíchaným vejcem, přikryjeme poklicí a necháme smažit. Až ..
INGREDIENCE: Brambory, vejce, polohrubá mouka, česnek, majoránka, uzenina, sůl, pepř, rajčata, paprika, sýr na strouhání, popřípadě třeba kukuřice nebo olivy. POSTUP PŘÍPRAVY: Udělat normální bramborákové těsto, můžete přidat nějakou uzeninu.Vodu s těsta hodně slít. Dát na vymaštěný plech-já dávám pečící papír, nechám péct,až bramborák zezlátne naskládáte na něj na kolečka nakrájené rajčata a papriku a posypete kukuřicí nebo olivami a dáte zapéct, těsně před dopečením posypat nastrouhaným sýre ..
INGREDIENCE: 500 g uvařených brambor, 100 g hrášku, 100 g mrkve, 100 g květáku, 100 g celeru, 100 g šunkového salámu, sůl, petrželka, 50 g másla, 2 žloutky, sníh ze 2 bílků, tuk na vymazání formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené brambory oloupeme a umeleme, doplníme všemi uvedenými druhy uvařené, popřípadě nadrobno nakrájené zeleniny, přidáme i nakrájenou uzeninu. Dobře promícháme s rozpuštěným máslem se žloutky, se solí i s nakrájenou petrželkou a nakonec zlehka zamícháme dobře ušlehaný sníh z bílků ..
INGREDIENCE: 600 g vařených brambor, 120 g másla, 4 žloutky. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory prolisujeme, smícháme s máslem a žloutky a utvoříme těsto. Vytvarujeme bochánky, které dáme na plech a potřeme bílkem. Pečeme v troubě. ..
INGREDIENCE: 300 g brambor, 50 g na kostičky nakrájené zeleniny (mrkev, kedluben, květák, sterilovaný hrášek, sterilovaná fazolka), 10 g másla, 3 lžíce mléka, sůl, 1 vejce, 40 g eidamu, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené, oloupané prochladlé brambory nakrájíme na plátky, zeleninu podusíme. Brambory promícháme se zeleninou, dáme do máslem vymazané ohnivzdorné misky, zalijeme omáčkou a upečeme. Upečené posypeme petrželkou. Omáčka: V mléce rozvaříme nastrouhaný sýr, podle chuti přisolíme a vmích ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA