INGREDIENCE: 400 g lišek, 30 g rostlinného tuku, 1 stroužek česneku, bílý pepř, sůl, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Lišky očistíme, větší překrájíme, opláchneme dobře pod tekoucí vodou a necháme okapat. Rozehřejeme tuk, přidáme oloupaný stroužek česneku, krátce podusíme a vyjmeme. Přidáme houby a dusíme tak dlouho, až jsou měkké a šťáva vydušená. Osolíme, opepříme, promícháme s petrželkou a podáváme jako přílohu k masu nebo jako náplň do vaječných omelet. ..
INGREDIENCE: 250 g hřibu, menší cibuli, 80 g slaniny, 3 vejce, 2 stroužky česneku, 3 lžíce hrubé mouky, 120 g strouhanky, trochu majoránky, pepř, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme na malé kousky, osolíme a dusíme na rozškvařené slanině s cibulí doměkka. Do změklých vychladlých hub přidáme strouhanku, lžíci mouky, koření, česnek utřený se solí a dobře promícháme. Přidáme vejce a podle potřeby zbývající mouku, znovu promícháme, tvoříme karbanátky a smažíme v horkém oleji. Podáváme s novými bra ..
INGREDIENCE: 600g čerstvých hub (hřiby pravé nebo ostatní houby hřibovité, klouzky, bedly, lišky), 50g másla, 120g cibule, 70g mleté sladké papriky, sůl, trochu vývaru z kostky masoxu, 2 dl kysané smetany a 20g hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme na větší kostičky. V kastrole na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme nakrájené houby, osolíme, opaprikujeme a dusíme doměkka, jsou-li houby hodné suché, podlijeme je trochou vývaru, povaříme, pak zahustíme mouk ..
INGREDIENCE: 500 g lesních hub ve směsi, 40 g rostlinného tuku, 1 menší cibule, 1 lžička mleté papriky, kmín, 1 stroužek česneku, sůl, 1 l kysané smetany, 1 lžička hladké mouky, citrónová šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, kmín, česnek utřený se solí a dusíme pod pokličkou, až houby vysmahnout. Potom je zasypeme paprikou, promícháme a zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku. Povaříme a dochutíme několika kapk ..
INGREDIENCE: 20 smržů nebo jiných hub s napůl uzavřeným kloboukem (bedly žampióny), 600g vepřového plecka, 1 vejce, 1 houska, 1 dl mléka, 3 stroužky česneku, majoránka, ml. pepř, sůl, 50g másla na vytření pekáče. POSTUP PŘÍPRAVY: Klobouky hub osolíme , naplníme masovou náplní, naskládáme na vymaštěný pekáč, mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě asi 30-40 minut. Náplň: Maso umeleme a promícháme s houskou namočenou v mléce, rozkvedlaným vejcem, česnekem rozetřeným se solí, majoránkou a ml. pepře ..
INGREDIENCE: 4 lžíce sušených hub, kmín, sůl, 1 l mléka, 6 tvrdších rohlíků, 4 lžíce krupice, 2 vejce, 3 stroužky česneku, mletý pepř, majoránka, sádlo na vymazání.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby na chvilku namočíme do vody, pak přidáme kmín, sůl a uvaříme je doměkka. Mezitím nakrájíme do misky rohlíky na malé kostičky a zalijeme je mlékem. Houby scedíme, případně je pokrájíme na malé kousky a přidáme k rohlíkům. Vmícháme krupici a vejce, přidáme utřený česnek, špetku pepře, lžičku majoránky, promícháme ..
INGREDIENCE: 350 g sterilovaných žampionů, 50 g másla, 150 g nivy, 2 lžíce smetany, strouhaný křen, 2 lžíce pažitky, sůl, bílý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, strouhanou nivu a smetanu ušleháme do pěny, přidáme nastrouhaný křen, podle chuti okořeníme ještě bílým pepřem a přisolíme. Pomazánkou plníme kloboučky žampionů, vychladíme a s pomocí párátek zdobíme zeleninou, kterou máme právě k dispozici. ..
INGREDIENCE: 400g brambor, 1 hrst sušených hub, 2 vejce, 2 lžíce polohr. mouky, 1 ½ dl oleje, 1 cibule, ml. pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby namočíme na několik hodin do vody, vymačkáme vody a dusíme na zpěněné cibuli. Potom je nakrájíme, osolíme a přidáme k rozmačkaným uvařeným bramborám. Přimícháme vejce, mouku a pepř, vytvoříme polotuhé těsto a vytvarujeme tyčinky, které po obou stranách osmažíme ve vyšší vrstvě oleje. ..
INGREDIENCE: 500 g různých čerstvých hub, 100 g másla, 2 cibule, 3 rajčata, lžička hladké mouky, lžičku sladké papriky, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Na polovině másla zpěníme drobně nakrájenou cibulku, vmícháme papriku, hned přidáme rozkrájená rajčata a houby, rozkrájené na vetší kousky. Osolíme a dusíme doměkka. Když houby změknou, přilijeme podle potřeby horkou vodu a zahustíme zbývajícím máslem, utřeným s moukou. Krátce povaříme a podáváme s rohlíky. ..
INGREDIENCE: 250g hub (hlavy hříbků, masáku, bedel, žampionů), 1 vejce, sůl, 9 lžic piva, 85g hl. mouky, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Hlavy hříbků nakrájíme na plátky (masáky, bedly a žampiony nejprve oloupeme, pak je podle velikosti nakrájíme na půlky nebo čtvrtky). Z vajec, piva a mouky připravíme těstíčko, osolíme je a namáčíme v něm houby, které ihned smažíme v rozpáleném oleji. Příloha: brambory zeleninový salát. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA