Recepty na xkuchtik.cz

VEJCE | VAJEČNÁ SEDLINA VAŘENÁ V PÁŘE ( Čawan muši )

INGREDIENCE: 50 g sušených hub;Zálivka A: %3 hrnečku vývaru, 2 lžičky sójové omáčky; 240 g kuřecího masa, 2 lžíce oleje, 1 pórek, 3 vejce, 2~l2 hrnečku vývaru, glutasol;Zálivka B: 2 lžičky rýžové vína, 2 lžičky cukru, 1 lžička sójové omáčky, sůl; hlávkový salátPOSTUP PŘÍPRAVY: Houby omyjeme a rychle povaříme v zálivce A. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a rychle opečeme. Pórek nakrájíme šikmo na kolečka, povaříme do poloměkka a necháme vychladnout. Vajíčka našleháme a smícháme s vývarem, glutasol ..

VEJCE | SMAŽENÁ VAJÍČKA SE ZELENINOVOU OMÁČKOU: (Agetamago no ankakedonburi)

INGREDIENCE: 2 lžíce mouky, 4 vejce, trochu mléka, olej na smažení, 1/2 hrnečku vody, 2 cibule, 4 rajčata, kečup; 4 lžíce hrášku, sůl, pepřPOSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, vajec a mléka uděláme řídké těsto. Na trošce oleje osmažíme čtyři omelety. Do /Z hrnečku vody přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájená rajčata. Přidáme kečup a podle chuti osolíme a opepříme. Dáme vařit a přidáme hrášek. Vaříme asi 10 minut. Na misku rýže klademe každému jednu omeletu a zaléváme zeleninovou omáčkou ..

VEJCE | VEJCE SE ŠUNKOU (Hamu tamago)

INGREDIENCE: 4 vejce, sůl, 4 plátky šunky, 4 lžíce sušených hub. 1/2 cibule, olej na smažení. Omáčka: 1 hrneček vývaru, 1 velká lžíce sójové omáčky, 2 malé lžičky cukru, 2 velké lžíce hráškuPOSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozšleháme, dáme do misky a mírně osolíme. Šunku nadrobno nasekáme a přidáme k vajíčkům. Houby krátce povaříme, nakrájíme je také nadrobno a přidáme do směsi.Cibuli pokrájíme na tenké plátky a přidáme k ostatním ingrediencím. Na troše oleje usmažíme tenké omelety - pro každou osobu jedn ..

VEJCE | TOKIJSKÉ VEJCE: (Tokio tamago)

INGREDIENCE: 300 g mletého masa (nejlépe směs vepřového a hovězího), 50 g nadrobno nakrájené cibule, 2 vejce, sůl, pepř, 8 natvrdo vařených vajec, olej na smažení, strouhanka, hladká mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso smícháme s cibulí, 1 vejcem, pepřem a solí. Je-li směs řídká, přidáme trochu strouhanky. Natvrdo uvařená vejce jednotlivě obalíme v mouce a potom v masové směsi. Vzniknou velké koule, které znovu obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Pozvolna smažíme na oleji. Jako pří ..

VEJCE | CELESTÝNSKÁ OMELETA.

INGREDIENCE: 4 vejce, 5 lžic sladké smetany, sul, máslo na pánev. Vanilkový krém: 1/8 l mléka nebo smetany, 2 žloutky, lžíci cukru, 1/2 lžičky škrobové moučky, vanilku. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce dobře rozkvedláme se smetanou a solí a upečeme na jedné straně omeletu. Potřeme vanilkovým krémem a přehneme nebo sbalíme. Příprava krému: Všechny přísady za studena smícháme a za stálého kvedlání nebo šlehání ve vodní lázni je necháme zhoustnout. ..

VEJCE | ŠVÝCARSKÁ VEJCE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ohnivzdornou mísu nebo menší kastrolek vymažeme tukem a na jeho dno položíme na tenké plátky nakrájený sýr, pokapeme mlékem a dáme do trouby rozehřát. Pak do teplého kastrolku opatrně rozklepneme vejce (jako volská oka), osolíme a zapečeme v troubě. Povrch potom posypeme sekanou petrželkou. Podáváme s topinkami a s hlávkovým salátem. ..

VEJCE | ČÍNSKÁ MRAMOROVÁ VEJCE.

INGREDIENCE: 8 vajec, sůl. Pro jednu várku: 4 lžíce lístků černého čaje, 1 plod badyánu, 1 kousek skořice, 3 hřebíčky, 1 lžíce sójové omáčky. Pro omáčku: 3 lžíce vinného octa, 2 malé cibulky nebo šalotky, po dvou červených a zelených feferonkách, 1 lžíce ostré hořčice, sůl, pepř, 6 lžic salátového oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce vaříme hodinu ve slané vodě, zchladíme, skořápku kolem dokola lehce namačkáme. Vývar z čajových lístků a koření nalijeme na vejce a necháme je v nálevu 2 hodiny vyluhovat a ..

VEJCE | Ďábelská vejce

INGREDIENCE:8 vajec, sardelová pasta, 5 lžic másla, 4 lžíce smetany, pepř, sůl, červená paprika na ozdobu, petrželová nať POSTUP PŘÍPRAVY:Oloupaná vejce podélně rozpůlíme a žloutky vyjmeme. Změklé máslo utřeme se smetanou, smícháme s prolisovanými žloutky, ochutíme pepřem, mírně osolíme a doplníme nadrobno posekanou petrželkou. Připravenou směs ozdobně nastříkáme do půlek vajec, ozdobíme je sardelovou pastou a na nudličky nakrájenou paprikou ..

VEJCE | SÝROVÝÁ OMELETA.

POSTUP PŘÍPRAVY V hrnečku rozkloktáme s trochou mléka1 vejce, osolíme a přidáme jemně nasekanou pažitku. Na pánvi rozpustíme kousek másla a vlijeme na ně rozšlehané vejce. Když vejce počíná tuhnout, objedeme kulatým nožem omeletu zespoda kolem dokola, posypeme strouhaným sýrem, přeložíme na polovinu a dáme na talíř. ..

VEJCE | VEJCE ZAPÉKANÁ S BRAMBOREM.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené brambory nakrájíme na kolečka a pokládáme na dno vymaštěného rendlíku. Osolíme, pokapeme rozpuštěným sádlem nebo poklademe malými kousky tuhého másla. Na tuto vrstvu brambor položíme vrstvu nakrájených natvrdo vařených vajec. Budeme-li krájet slabá kolečka, vystačíme s dvěma třemi vejci. Osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Vrstvy střídáme, na povrchu opět omastíme a zalijeme šálkem mléka, v němž jeme rozmíchali 1 vejce. Necháme zapéci v troubě a podáváme s ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz